Συγκεντρώσεις στο Σχιστό για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Συγκεντρώσεις στο Σχιστό για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Facebook Twitter
0

Δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Σχιστό, με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για δημιουργία στην περιοχή κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Η πρώτη συγκέντρωση υπέρ της δημιουργίας του κέντρου στο στρατόπεδο Στεφανάκη θα γίνει από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στις 11:00 (Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού). Σύνθημα της συγκέντρωσης «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες».

Η επόμενη συγκέντρωση, κατά του κέντρου, θα γίνει στις 12.30 από «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς», που θεωρείται ότι πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ήδη ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από το πρωί ενώ έχει αρχίσει η προσυγκέντρωση.

Η ΚΕΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό κατά του στρατοπέδου μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση» και αναφέρουν: «Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για υποβάθμιση της περιοχής».

Για χρυσαυγίτες που κρύβονται πίσω από τις αντιδράσεις κάνει λόγο και ο δήμαρχος Περάματος.

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα θα γίνει σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM