Δήμος Αθηναίων: 16 συμπολίτες διανυκτέρευσαν στους θερμαινόμενους χώρους που διατέθηκαν για τους αστέγους

Δήμος Αθηναίων: 16 συμπολίτες διανυκτέρευσαν στους θερμαινόμενους χώρους που διατέθηκαν για τους αστέγους Facebook Twitter
SOOC / Angeliki Panagiotou / Αγγελική Παναγιώτου
0

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Αθηναίων, τκατά τη χθεσινή 1η ημέρα των έκτακτων μέτρων για το ψύχος, στους δύο θερμαινόμενους χώρους που διέθεσε ο δήμος για τους άστεγους, διανυκτέρευσαν συνολικά 16 συμπολίτες μας. Στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου φιλοξενήθηκαν 14 άτομα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας 2 άτομα και στο Υπνωτήριο της οδού Αλικαρνασσού ένα άτομο. Σε δύο περιπτώσεις παρασχέθηκε από τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ τα συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν 13 επιτόπιες παρεμβάσεις ενημέρωσης και παροχής φροντίδας. Η τηλεφωνική γραμμή 1595 δέχθηκε 17 κλήσεις, ορισμένες από τις οποίες προωθήθηκαν, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, στο ΕΚΑΒ και στην ΕΛΑΣ.

Οι θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα όσο επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι:

- Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη & Δύμης, 2108223946, Πρόσβαση: Με Μετρό στη στάση «Σταθμός Λαρίσης»)

- Πολιτιστικό Κέντρο «Γκράβας» (Ταϋγέτου 60, 2102011151, Πρόσβαση: Με το λεωφορείο Ν 054, αφετηρία από «Πλατεία Λαυρίου» (Γ΄ Σεπτεμβρίου) και άφιξη στάση «Σχολεία Γκράβας»).

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων, είναι διαθέσιμος για τη συνδρομή των πολιτών, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ