Αποφυλακίστηκε ο Έλληνας «Εσκομπάρ» με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου

Αποφυλακίστηκε ο Έλληνας «Εσκομπάρ» με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου Facebook Twitter
8

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο γνωστός και ως Έλληνας «Εσκομπάρ», Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, «βαρόνος» της κοκαΐνης ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο Αγγελόπουλος είχε δικαστεί και καταδικαστεί ως εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1 που είχε εντοπιστεί στα στενά του Γιβραλτάρ.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο καταδικασμένος μεγαλέμπορος ναρκωτικών εξέτισε 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί, πριν κάνει χρήση του νέου νόμου και επιτύχει την αποφυλάκιση του. Προηγουμένως είχαν απορριφθεί όλα τα αιτήματα για αποφυλάκιση του.

Αποφυλακίστηκε ο Έλληνας «Εσκομπάρ» με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου Facebook Twitter

Μάλιστα πρωτοβάθμια ο Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια και η ποινή του μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, ωστόσο η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι και σήμερα.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ή «χοντρός», όπως τον αποκαλούσαν αξιωματούχοι των ελληνικών και αμερικανικών διωκτικών Αρχών, είχε συλληφθεί στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είχε προηγηθεί ρεσάλτο ανοικτά του Γιβραλτάρ στο Africa 1, το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 τόνους κοκαΐνης.

Πληροφορίες για εισαγωγή από τον «χοντρό» εξίσου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα είχαν περιέλθει σε ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και στην αμερικανική DEA και στις αρχές του 2000, δίχως ωστόσο να προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Αγγελόπουλος κατάφερε να συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και να αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.

 

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM