Ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση των ατόμων με αναπηρία βλέπει η ΕΣΑμεΑ

Ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση των ατόμων με αναπηρία βλέπει η ΕΣΑμεΑ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

 

 

Με ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Aτόμων με αναπηρία καταφέρεται κατά του νόμου που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη τη Βουλή καθώς και του νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί αύριο, υποστηρίζοντας πως οι διατάξεις αυτές θα οδηγήσουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση, καθώς και των οικογενειών τους.

Χαρακτηρίζει δε απαράδεκτο το γεγονός να επιβάλλεται ΦΠΑ 23% στα οχήματα που προορίζονται για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία. «Σε μια χώρα που ήδη κυκλοφορούν λίγα προσβάσιμα οχήματα, το γεγονός αποκτά εξωφρενικότητα, γιατί αυτή η διάταξη επιβάλλεται στους φορείς του Δημοσίου και στις οργανώσεις των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, ή άλλους φορείς του μη κερδοσκοπικού τομέα που μαστίζονται από την οικονομική ασφυξία».

Στην ανακοίνωση της ζητά ακόμη να μη θιγούν τα δικαιώματα των μητέρων, συζύγων, γονέων και αδερφών αναπήρων, καθώς και των ίδιων των ατόμων με αναπηρία στην πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ αναφορικά με το συνταξιοδοτικό, τονίζουν ότι όπως απαιτήθηκε από τους δανειστές της χώρας και ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, «οδεύουμε ολοταχώς για τη "σφαγή" των νέων συνταξιούχων. Ειδικά για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, με λίγα χρόνια εργασίας, μετά από εργατικό ατύχημα, τους εντάσσει άμεσα στους πιο φτωχούς των φτωχών, με σύνταξη-χαρτζιλίκι, όπου όχι μόνο δεν καλύπτει το επιπλέον κόστος της αναπηρίας, αλλά δεν φτάνει ούτε για την επιβίωσή τους».

Τέλος, η ΕΣΑμεΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσο αφορά στα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία αφού όπως εξηγεί το αίτημα των δανειστών για την εφαρμογή της «εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ», (σύμφωνα με την οποία η χορήγηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων θα συνδυάζεται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια) είναι απαράδεκτο, αναφέρει, καθώς τα επιδόματα είναι και η μοναδική ασπίδα προστασίας των ατόμων με αναπηρία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε τετοια άρθρα δεν βλεπω και πολλα σχόλια... Δεν θα βγάλει κανεις χολή για τις πρόωρες συντάξεις; Δεν θα πει κανεις οτι και "αυτοί" οι ανάπηροι φταίνε για την κατάσταση που βιώνουμε σημερα; Κάποιος απο αυτούς που γουστάρουν το μνημόνιο; Κάποιος που δεν βλέπει τιποτα εκτος απο αριθμούς και ευρω; Εστω κάποιος να μιλήσει για "παράπλευρες" απώλειες; Κάποιος βολεμένος; Κάποιος φοβισμένος; Κάποιος που ζει στην ασφάλεια του στο εξωτερικό; Είπαμε το μνημόνιο ειναι ευτυχία για τον τόπο!
Η κυβέρνηση μπορεί να κόψει το σάντουιτς των ΔΕΗτζήδων ή κάποια απ'τα χιλιάδες προνόμια της κομματικής της πελατείας στο Δημόσιο και να φροντίσει με αυτά τα χρήματα τους ανάπηρους. Δεν το κάνει όμως, γιατί προτιμά τη φροντίδα της κομματικής πελατείας που είναι πολυπληθέστερη. Τι περιμένεις να πούμε δηλαδή; Για τους κακούς δανειστές πάλι;
Όπως δεν γίνεται σε όλα το ζήτημα να είναι οι "κακοί δανειστές" (π δεν είναι θέμα κακίας), έτσι δεν γίνεται σε όλα το ζήτημα να είναι οι πελατειακές σχέσεις. Επίσης, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ξαναδιάβασε το άρθρο, αναφέρεται σε συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις.