Προφυλακιστέος ένας από τους ληστές του ξενοδοχείου στην Κρήτη - Απολογήθηκε στο νοσοκομείο

Προφυλακιστέος ένας από τους ληστές του ξενοδοχείου στην Κρήτη - Απολογήθηκε στο νοσοκομείο Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
0

Ο 33χρονος από την Αρμενία, ο οποίος είναι ένα από τα τρία άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου την Παρασκευή, κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η ανακρίτρια Ηρακλείου μετέβη το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 33χρονος. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει τραυματισθεί ελαφρότερα από τους άλλους δύο, απολογήθηκε παρουσία του δικηγόρου του κρίθηκε προφυλακιστέος.


Στο μεταξύ, ο ένας από τους δύο 29χρονους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ο δεύτερος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο μηρό, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.


Και οι τρεις τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται μέσα σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευή, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν πυροβολώντας κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με τη σύλληψη των τριών που δρούσαν ως εγκληματική ομάδα διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει επτά ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες ληστειών και έξι κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνηση και διαφυγή τους και στη συνέχεια τους έβαζαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ η συνολική οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας ξεπερνά το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ