Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του Ιλία Καρέλι

Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του Ιλία Καρέλι Facebook Twitter
0

Αναβλήθηκε η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για τον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλία Καρέλι τον περασμένο Μάρτιο στις φυλακές Νιγρίτας. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα μερίδας συνηγόρων υπεράσπισης, η οποία προέβησαν κωλύματα. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η νέα δικάσιμος αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για το θάνατο του Καρέλι είναι 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, στο πλευρό των οποίων βρέθηκαν σήμερα συνάδελφοι τους.

Τους αποδίδεται η πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία, όπως επίσης ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.

Έξι από τους κατηγορούμενους είχε κριθεί προφυλακιστέοι, αποφασίστηκε όμως πριν λίγο καιρό να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Ελλάδα / ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης για τον γάμο ομοφύλων, κρίνοντας πως δεν αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας του γάμου, της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας ή περί ισότητας
LIFO NEWSROOM
Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Ελλάδα / Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Οι καταγγελίες για τη Μονή Σινά και οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις στην Αίγυπτο - Η απόφαση που «άναψε φωτιές» - Ο μαραθώνιος ανακοινώσεων - Ο αιγυπτιακός (προσωρινός) επίλογος
LIFO NEWSROOM