Δύο ελεγκτές ξυλοκοπήθηκαν στο μετρό

Δύο ελεγκτές ξυλοκοπήθηκαν στο μετρό Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
7

Δύο ελεγκτές του μετρό ξυλοκοπήθηκαν την Πέμπτη από νεαρό, όταν ζήτησαν να ελέγξουν το εισιτήριο του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο νεαρός πρέπει , σύμφωνα με μαρτυρίες, να ήταν γνώστης κάποιας πολεμικής τέχνης και έδειρε τους ελεγκτές αρνούμενος να τους δείξει εισιτήριο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», υπό το βλέμμα ειδικού φρουρού, ο οποίος αμέσως κάλεσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον νεαρό και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Συντάγματος.

Η Καθημερινή σημειώνει  ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) δεν είναι ευχαριστημένη από τη σύμβαση που έχει συνάψει με την Αστυνομία, για την παροχή κάλυψης σε σταθμούς του δικτύου της. Κύκλοι της εταιρείας καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνται οι όροι της σύμβασης, καθώς διατίθενται για τη φύλαξη των σταθμών πολύ λιγότερα άτομα από την Αστυνομία απ’ όσα προβλέπεται ενώ οι αστυνομικοί που προσέρχονται στους σταθμούς δεν έχουν εκπαίδευση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εγειρονται,φυσικα πολλα θεματα:-αφενος,ειτε ισχυει ειτε οχι η καταγγελια ξυλοδαρμου,δεν πρεπει βεβαια να απορουμε:Ειμαστε το μοναδικο κρατος που η μη πληρωμη εισητηριων γενικοτερα-ποσω μαλλον στα μμμ-αποτελει πραξη συνηθισμενη ακομα και ''ηρωικη''.Ειναι το επιπεδο που εχουμε σαν λαος και αυτο φαινεται και απο τα κομματα που βγαζουμε στην βουλη,βλεπε συριζα που στηριζε ακραιφνως κινηματα τυπου ''δεν πληρωνω'' και τωρα ποιει την νυσσαν με τα διοδια...-Αφετερου,εφοσον η αντιδραση της αστυνομιας ηταν αμεση και συννεληφθη ο υποτιθεμενος δραστης,τοτε τι καταγγελουν για πλημμελη φυλαξη;Αυτο που πρεπει να γινει πραγματικα ειναι αφενος οι ελεγκτες να μαθουν τροπους συμπεριφορας,αφετερου οι πολιτες να καταλαβουν οτι ειτε εφαρμοζουν τους νομους,ειτε πανε με τα ποδια,διοτι δεν τους υποχρεωνει κανενας να χρησιμοποιουν μεσο που ειναι με πληρωμη.Να σημειωσω εδω οτι σε ολες τις ευρωπαικες χωρες υπαρχουν μπαρες ωστε να πληρωνεται το εισητηριο απο ολους και οχι απο λιγα κοροιδα και να υπαρχουν εσοδα που θα συντηρουν τις συγκοινωνιες.Εδω επαφιεται στην ημιμαθη αντιληψη του Ελληνα για την πληρωμη με τα γνωστα αποτελεσματα...
Ούτε με καλύτερους ελεγκτές θα λυθεί το πρόβλημα ούτε συνεχίζοντας να το επαφίουμε στο φιλότιμο του κλεφταρματωλού έλληνα και να περιμένουμε να συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις του.Κάρτες επαναφορτιζόμενες, μπάρες σε σταθμούς και είσοδος μόνο από τη μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία.
Μια ερωτηση,βρε παιδια.Εσεις αυτη την ιστοριουλα,οπως ακριβως ειναι γραμμενη,την πιστευετε ; Η σας εγειρονται,οπως και σε μενα,αρκετες αποριες ; Οπως το οτι ο νεαρος δεν την κοπανησε αφου εδειρε τους ελεγκτες,η το οτι το κειμενο καταληγει στα παραπονα της εταιρειας για την καλυψη της αστυνομιας,ενω στο συγκεκριμενο περιστατικο η αστυνομια δεν εχει ολιγωρησει,αντιθετα εχει συλλαβει τον "εγκληματια".Καπως "χυμα" ειναι το κειμενο,η μου φαινεται ;
Εμένα προσωπικά δε μου εγείρεται απορία για ποιο λόγο κάποιος που δέρνει αντί να πληρώσει τελικά καταλήγει να τον πιάσουνε, είναι εξ αρχής τόσο ηλίθιος που ρισκάρει να πάει μέσα για κακούργημα πουλώντας τσαμπουκά σε υπόγειο κλειστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας αντί να πληρώσει ένα πρόστιμο 50 ευρώ, το ότι τον πιάνουνε είναι απλά happy end. Από εκεί και πέρα είναι πιθανόν ένα ρεπορτάζ να σημειώνει ότι υπάρχουν παράπονα για την αστυνομική κάλυψη κάτω από μία είδηση που λέει ότι πιάστηκε ένας βίαιος λαθρεπιβάτης, όπως είναι πιθανόν ένα ρεπορτάζ για τη χθεσινή ψύχρα να σημειώνει ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται.