Αυξήθηκε η απασχόληση το πρώτο τρίμηνο του 2015

Αυξήθηκε η απασχόληση το πρώτο τρίμηνο του 2015 Facebook Twitter
Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC
1

Περισσότερες από τις απώλειες θέσεων ήταν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα το πρώτο τρίμηνο του 2015, όπως δείχνει το σύστημα Εργάνη του υπ. Εργασίας.

Σε αυτό το διάστημα δημιουργήθηκαν 28.164 νέες θέσεις εργασίας,  κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα θετικό καθώς πρόκειται για το διάστημα που περιλαμβάνει εκλογές αλλά και την διαπραγμάτευση που συνεχίζεται.

Με τις προσλήψεις αυτές προκύπτει θετικό ισοζύγιο σε σχέση με τις αποχωρήσεις, κατά 22.313 θέσεις εργασίας, αφού οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 118.753, ενώ οι αποχωρήσεις σε 96.440.

Ο Μάρτιος του 2015 είναι ο δεύτερος μήνας στη σειρά κατά τον οποίο παρουσιάζεται θετικό ισοζύγιο μετά από πέντε μήνες συνεχούς αρνητικού ισοζυγίου στην απασχόληση.

Αθροιστικά για όλο το τρίμηνο, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 308.727 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 280.563.

Έτσι, το ισοζύγιο  διαμορφώνεται στις 28.164 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση πρώτου τριμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM