ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προανήγγειλαν οι μεταλλωρύχοι

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προανήγγειλαν οι μεταλλωρύχοι Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
8

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων ανέφεραν ότι από την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται, ανάλογα και με τις εξελίξεις, κατάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος και πορεία στη Θεσσαλονίκη. Έγινε επίσης λόγος για «αποκορύφωμα», χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ανέφεραν επίσης ότι η χθεσινή διαδήλωση «ήταν μεγάλη σε όγκο και παλμό και ειρηνική παρά τις προκλήσεις», ενώ αρνήθηκαν τον χαρακτηρισμό «υποκινούμενοι» και ζήτησαν από την κυβέρνηση «να πάρει μια ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα για να πάψει η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Χρήστος Ζαφειρούδης μίλησε για έναν έντιμο συμβιβασμό με την κυβέρνηση, ενώ πρότεινε στην κατεύθυνση αυτή να γίνει μια τριμερής συνάντηση κυβέρνησης, εργαζομένων και εταιρίας.

Ελλάδα
8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτοι δεν εχουν το δικιο του εργατη, ειναι απο τους αλλους τους εργατες.Τις τελευταιες μερες κλαιω με την προπαγανδα απο fbαριστερους που με παραδοξο τροπο βγαζουν μισος εναντιων...απλων εργατων.Πρωτη φορα ΠΡΩΤΗ.
οι εργάτες έχουν δίκιο όταν συντάσσονται με τα υπόλοιπα μέλη της τάξης τους και υπερασπίζονται το δίκαιο αυτής της τάξης μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και η προστασία του περιβάλλοντος και του τόπου στον οποίο μένουν έτσι ώστε να μπορούν εκεί να ευημερούν αυτοί και τα παιδιά τους τώρα και στο μέλλονόταν συντάσσονται με τα αφεντικά τους και τα υπερκέρδη τους και δεν βλέπουν ότι μπορεί τώρα να παίρνουν ενα μισθό αλλά σε λίγο καιρό θα μείνει κάμμενη γη (όπως έχουν δείξει πολλές περιβαλλοντικές μελέτες και παραδείγματα από πάμπολλες εξορύξεις χρυσού σε άλλα μέρη) τότε όχι δεν έχουν δίκιο
Έχεις πάει στην Πτολεμαιδα αγαπητέ; Στη Μεγαλόπολη; Αλλά εκεί αυτός που μολύνει είναι η ΔΕΗ όχι οι ανάλγητοι καπιταλιστές. Και βέβαια όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα συντάσσονται με τ' αφεντικά τους. Οι καθαγιασμένοι δουλεύουν στο δημόσιο.Φαρισαίοι, υποκριτές...
Για να καταλάβω δηλαδή, στην Κοζάνη και την Φλώρινα, οπου έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται τα περιβαλλοντικά όργια της ΔΕΗ, ποιά ήταν η αντίδραση των αριστερών, των οικολόγων και του Σύριζα;Ή εκεί είναι οι καλές, οι "δημόσιες" επενδύσεις;
Το γεγονος ομως οτι γινεται χαμος με μια πορεια των συγκεκριμενων εργαζομενων...και κανεις δεν εχει ασχοληθει με τους αγωνες των πολιτων στις σκουριες κ σε αλλα σημεια της ελλαδας που το πατε? νομιζω οτι λιγο πολυ ξερετε οτι ο ιδιοκτητης του μεγκα ειναι ενας απο αυτους που εχουν αυτη την εταιρια! Το γεγονος οτι το τμημα οικολογιας και περιβαλλοντος του Αριστετελειου εξεθεσε μια μεγαλη εκθεση για το το συγκεκριμενο γεγονος...και κατα κρινει την παραπανω ενεργεια το γνωριζετε? αποκλιεται γιατι τα καναλια ειναι σαν κομμα πλεον!
νομίζω η διαφοροποίηση ανάμεσα στη ΔΕΗ που παράγει ρεύμα που χρησιμοποιείται από όλη τη κοινωνία (που και πάλι πιστεύω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να αξιοποιήσουμε περιβαλλοντικά καθαρές μορφές παραγωγής ενέργειας) και στην χαλκιδική οπού προκύπτει ένα προιόν πολυτελείας είναι εμφανήςκαι ούτως ή άλλως και για τη ΔΕΗ και για πολλά έργα στα οποία διακινδυνεύει η ζωή του εργάτη γίνονται διεκδικήσεις και αγώνες από σωματεία.
Δηλαδή οι μόνοι που έχουν δικαίωμα στην εργασία είναι όσοι εργάζονται σε Δεή και ύδρευση; Το οτι δε ο χρυσός είναι πολυτελείας που ακριβώς κολλάει; Αν είναι έτσι, ας κλείσουν και εστιατόρια και κανάλια (εκτός από την ΕΡΤ), μια και από ότι φαίνεται οτιδήποτε δεν είναι δημόσιο είναι περιττή πολυτέλεια. Τις διεκδικήσεις των σωματείων τις ΔΕΗ τις είδαμε πολύ πρόσφατα. Σαντουιτσάκια, καφέδες, επιδόματα και "ξυδάκι" στην υγειά του μ....α.