Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο γιος του Τεμπονέρα απαντά στους «ευερέθιστους γόνους της δεξιάς»

Ο γιος του Τεμπονέρα απαντά στους «ευερέθιστους γόνους της δεξιάς» Facebook Twitter
42

Με ανάρτηση του στο Facebook ο γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, απαντά «στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς», όπως τους ονομάζει με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και την αποφυλάκιση κρατουμένων με αναπηρία άνω του 80%, την οποία κάποιοι θεωρούν «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας απαντά και στον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος επέκρινε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επειδή εκείνη επισκέφθηκε τον Κουφοντίνα στη φυλακή και δήλωσε στη Βουλή: «Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα».

Ο γιός του δολοφονημένου καθηγητή αναφέρεται στο δολοφόνο του πατέρα του Γιάννη Καλαμπόκα, στέλεχος τότε της Ν.Δ. ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά αλλά η ποινή του μειώθηκε στα 17 χρόνια και αποφυλακίστηκε στα 7 χρόνια. Σήμερα, όπως σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Καλαμπόκας εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής Τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα:

«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά. Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας).

Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.

Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!»

Ο γιος του Τεμπονέρα απαντά στους «ευερέθιστους γόνους της δεξιάς» Facebook Twitter
Ελλάδα
42

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Μάλλον σου διαφεύγει οτι τα μέλη της ΟΝΝΕΔ μπήκαν στο κτήριο με ρόπαλα, καδρονια και σιδερολοστους οποτε προφανώς και δεν "έτυχε" να σκοτωθεί ο Τεμπονέρας. Σε λίγο θα μας πεις οτι γλίστρησε και έπεσε πανω στο ρόπαλο. Οργανωμένη επιθεση ηταν.Δεν με ενδιαφέρουν μαυρογαλαζιοι ουτε ροζ ουτε πορτοκαλί. Το έγκλημα είναι έγκλημα.
Καλα τα λες.Το εγκλημα είναι εγκλημα. Οπότε φαντάζομαι οτι απορριπτεις και την προορη αποφυλακιση του Ξηρου για τα πολλαπλα εγκληματα που εχει διαπραξει. Σωστα?
Εγώ την απορρίπτω, αρκεί να μπεί μέσα κι ο Καλαμπόκας για το υπόλοιπο της ζωής του, αλλιώς κάποια αθώα θύματα, έχουν μεγαλύτερη αξία απο τα άλλα, και τότε επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού.
«ευερέθιστους γόνους της δεξιάς» εννοεί τη μάνα του Αξαρλιάν;Τον ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ οδηγό του Μομφερατου ;Ξερουμε οτι οι αριστεροι δεν ενδιαφερονται για τις ζωές των πλουσιων θυματων της τρομοκρατίας αλλα Θα περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία για τα αθώα θύματα τα οποια θεωρουν "παραπλευρες απώλειες"Προφανως κάποιος που αφαίρεση ΜΙΑ ζωή θα βγει νωρίτερα απο κάποιον που αφαίρεσε πολύ περισότερες. Γιατι του κάνει εντύπωση;Απλα οταν το θυμα δεν ειναι αριστερο, το γράφουμε στα μεζεα μας ε;Οπως και τη μάνα του Αξαρλιαν.Ουτε την ανέφερε ο ανάλγητος, υποκριτής αριστερός. Οχι πουλάκι μου, λες ψέματα οταν λες " η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο" γιατι η αριστερά δεν απολογείται ποτέ.
Ωραια η μεταφραση που κάνεις αλλα προσπάθησε να δεις τα πράγματα αντικειμενικά. Προφανως και τα 7χρονια για φονο είναι λιγα (βοηθησαν οι κορυφαίοι δικηγόροι) αλλά ούτε ο πρώτος ειναι ούτε ο τελευταίος. Οτι με τέτοιο ποινικό μητρώο ειναι διεθυντής σε τράπεζα οπως αναφέρει, εσένα δεν σου κάνει εντυπωση? Επίσης αυτα τα έγραψε ως απάντηση στον Μητσοτάκη, είδες να βγήκε καμια μάνα Αξαρλιαν πουθενά? Στατους έγραψε με αφορμή αυτό,οχι έκθεση ιδεών. Δεν ξέρω γιατί ειναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό αλλα υπάρχουν αριστεροί που καταδικάζουν την βία όπως επίσης δεν συμφωνουν με την δράση της 17Ν. Μπορεί να σας αρέσει το τσουβάλιασμα αλλα δεν είναι ετσι. Για μένα ο Ξηρός δεν πρέπει να αποφυλακιστεί, 'οπως δεν θα έπρεπε να ειναι στέλεχος σε τραπεζα ο Καλαμπόκας. Η ανθρωπινη ζωή μετράει ειτε ειναι ο Μπακογιάννης,είτε ο Αξαρλιάν,είτε ο Τεμπονέρας. Ελεος πια με τα κομματικά γυαλια.
Αν το δεις αντικειμενικά και κυρίως ΝΟΜΙΚΑ, απο τη στιγμη που ο άλλος έχει εκτισει την ποινή του δεν μπορεις να του απαγορεύσεις να εργάζεται (το λες και δικαιωμα στην εργασια)Σαφως και σε ορισμένα επαγγέλματα σου ζητάνε ποινικό μητρώο, αλλα δεν νομίζω οτι η τράπεζα ειναι ένα απο αυτα, ιδίως για κάποιον που δεν εχει καταδικαστει για οικονομικά εγκλήματα. Προφανως σε σχολείο δεν θα μπορουσε να διδάξει, αλλα θυμάμαι οτι η αριστερά, οταν αποφυλακίστηκε αριστερός εγκληματίας, απαιτούσε να επιστρέψει στις αίθουσες διδασκαλίας δημόσιου σχολείου!! Αν βρω την τοτε ειδηση θα στην ποσταρω. Στο οτι κάποιος που ειναι καταδικασμένος για φόνο πρέπει να μένει μεσα για μεγαλύτερο διάστημα, σαφως και συμφωνω. Αλλα σε αυτο δεν φταιει οτι ο Καλαμποκας ηταν δεξιος, απλα ετσι ειναι η δικαιοσύνη. Οι σατανιστες, κάθισαν επίσης λιγα χρόνια μέσα, ο Κοεμτζης το ιδιο. Για σκέψου δολοφόνους και δες πόσα χρόνια κάθονται μέσα. Ε, αν δεν μας αρεσει αυτο, θα πρεπει να ζητήσουμε να αλλάξει, οχι να απελευθερώνονται ακόμα συντομότερα οι κρατουμενοι για ΦΟΝΟΥΣ (ιδιως οταν μιλάμε για πολλαπλες δολοφονιες και για δράση που δεν αφορα μια στιγμή αλλα πολλα πολλα χρόνια δολοφονιών)
"με φύλαξε ο Θεός", είχε δηλώσει ο οικτρός Παλαιοκρασσάς, τιμώντας τη μνήμη του άτυχου Αξαρλιάν (ο οποίος πέθανε άδικα και έγινε σημαία από τους δεξιούς - κάτι που θυμίζει ότι οι υπόλοιποι ήταν δικαιολογημένα θύματα)
τότε, σε μια σκληρή σύγκρουση ακροδεξιών φασιστών με κομμουνιστές φασίστες,έτυχε να σκοτωθεί ένας από τους κόκκινους .θα μπορούσε άνετα να είχε σκοτωθεί μαυρογαλάζιος , αντί για ερυθρό.αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να ανακηρυχθεί ήρωας,όπως ήρωας δεν είναι ο Τεμπονέρας, ο οποίος θα έπρεπε να βάζει το λειτούργημα του ώς εκπαιδευτικός πάνω από το κόμμα του.
Μάλλον σου διαφεύγει οτι τα μέλη της ΟΝΝΕΔ μπήκαν στο κτήριο με ρόπαλα, καδρονια και σιδερολοστους οποτε προφανώς και δεν "έτυχε" να σκοτωθεί ο Τεμπονέρας. Σε λίγο θα μας πεις οτι γλίστρησε και έπεσε πανω στο ρόπαλο. Οργανωμένη επιθεση ηταν. Δεν με ενδιαφέρουν μαυρογαλαζιοι ουτε ροζ ουτε πορτοκαλί. Το έγκλημα είναι έγκλημα.
Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Καλαμπόκας όχι μόνο έχει αποφυλακιστεί μετά από 7 μόλις χρόνια αλλά εργάζεται ως διευθυντής (!) στην Εθνική Τράπεζα. Αλλά δεν καταλαβαίνω το γιο του. Αντί να ζητά να δικαιοσύνη για τον πατέρα του ζητά να βγουν έξω οι δολοφόνοι των άλλων;
Το άδικο αίμα δεν έχει ιδεολογία, από όποια μεριά και αν χύνεται.Τώρα αν ο κ. Καλαμπόκας εργάζεται ως προϊστάμενος στο υποκατάστημα της Εθνικής στον Βόλο, ενώ είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, γιατί δεν κινήθηκε νομικά ο κ. Τεμπονέρας εναντίον των δικαστικών αποφάσεων που αναφέρει στο άρθρο του; Επίσης, γιατί δεν αναφέρει ο κ. Τεμπονέρας με ποιο βούλευμα αποφυλακίστηκε ο κ. Καλαμπόκας 7 χρόνια μετά την φυλάκιση του πατέρα του για φόνο;Συμπονώ όλους που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από παρόμοιες πράξεις και σίγουρα κάτι δεν μου πάει καλά στην τόσο μεγάλη μείωση τέτοιας αξιόποινης πράξης, αλλά εφόσον είμαστε μέλη μίας κοινωνίας που διέπεται από νόμους θα πρέπει ο κ. Τεμπονέρας να αποταθεί στη δικαιοσύνη για την διαλεύκανση τόσο σοβαρών κατηγοριών.
Το να συγκρίνουμε ανόμοια πραγματα σίγουρα εξυπηρετεί τις ιδεολογικές στρεβλώσεις μας αλλά τελικά αυτό είναι το διακύβευμα; Όπως έγραψε και ο double helix πιο πάνω το θέμα είναι να "δούμε ποιανού πατέρα ο δολοφόνος έφαγε μεγαλύτερη φυλακή ή να μην ξαναχυθεί άδικο αίμα";;; ϊσα ίσα με αυτο που είπε ο γιος του Τεμπονέρα φαίνεται ότι διακρίνει τις ζωές κα τους πόνους σε αριστερούς και δεξιούς.Ας αφήσουμε όμως το φιλοσοφικό, ανθρωπιστικό κομμάτι που για κάποιους ειναι ψιλά γραμματα και που παρακολουθείται πάντα μέσα από το στρεβλό πρίσμα της κομματικοποίησης κα ας παμε στο απτό, το επιστημονικό. Και πάλι η δήλωση του κυρίου Τεμπονέρα εχει γίνει χαριν εντυπώσεων. Ο νόμος μας στις περιπτώσεις ισόβιας φυλάκισης (για ανθρωποκτονία, δεν γνωρίζω αν η αποφαση δεχτηκε ότι ήταν απο δόλο, διότι όλα αυτά παιζουν ρόλο στην επιμέτρηση της ποινής), με προτερο εντιμο βίο, με καλή συμπεριφορά κτλ ναι μπορει να βγει στα 17 χρόνια. Μην ξεχνάμε πως σκοπός της δικαιοσύνης ειναι ο σοφρωνισμός. Απο την άλλη στην περίπτωση των δολοφόνων της 17Ν δεν έχουμε απλώς ενα έγκλημα. Έχουμε συρροή εγκλημάτων. Δολοφονίες προμελετημένες,με δόλο, εξ αμελείας συσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχές, εκρηκτικές ύλες κτλ κτλ κτλ κτλ. Δηλαδή συγκρίνουμε οργανωμένο έγκλημα, αυτοκλητους δικαστές, δήμιους με μια δολοφονία που μπορεί να ήταν φρικτή και είχε κίνητρό της το φανατισμό αλλα δεν παυει να ήταν ενα μεμονωμένο γεγονός. Προφανώς και τα μέλη της 17Ν δε θα βγουν έξω σε 17 χρόνια. Τα οποία στο κάτω - κάτω δεν έχουν περάσει, οπότε την τον έκοψε τώρα τον κ. Τεμπονέρα;;;Γνωρίζουμε βέβαια πως στην ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν φιλικό κλίμα απεναντί στη 17Ν.Βέβαια με εφαρμογή των δύο μέτρων και των δύο σταθμών πάντα. Αν αποδέχεσαι τις "πολιτικές" δολοφονίες, τότε θα πρεπει να αποδεχτείς και το φόνο του Τεμπονέρα και τις αποψεις και τις πράξεις της ΧΑ βεβαίως...Αλλιώς αν κάποιος πιστευει πως όλοι πρεπει να πιστευουν όσα πιστεύειεκείνος πως κατέχει την απολυτη αλήθεια και πως η αλήθεια αυτή πρεπει να χυθεί είμα για να επιβληθεί στους "άπιστους", να σκεφτεί προς τα που τελικά κλίνει η ιδεολογία του...
Σε κανένα σημείο δεν συγκρίνει τις ποινές, συγκρίνει την επιλεκτική ευαισθησία κάποιων ανθρώπων.Κατηγορούν "αριστερούς" ότι "κάνουν διάλογο" με δολοφόνους, κατηγορεί "δεξιούς" ότι όχι απλά κάνουν διάλογο, αλλά τους διορίζουν κιόλας.
σωστό! Η ταχύτητα έφαγε το κόμμα (καθώς και άλλα σημεία στίξης, τόνους και γράμματα...)Ανθρωποκτονίες με δόλο ή εξ αμελείας εννοούσα(Αρξαλιάν ας πούμε). Η σύσταση, όχι...μόνο με δόλο κα πρόθεση γίνεται:)
Δολοφόνος, στέλεχος της Ν.Δ και μετα την αποφυλάκισή προισταμενος σε τράπεζα! Αθάνατες διασυνδέσεις... Αναρωτιέμαι υπάρχει και άλλος εργαζομενος σε ιδια η' παρομοια θεση με τέτοιο ποινικό μητρώο;υποθέτω οτι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που βγαίνουν απο την φυλακή, για φόνο κιολλας, δυσκολεύονται να βρουν εργασία και αν βρουν είναι απλά για επιβίωση. Προφανως και πρεπει να βρουν δουλειά δεν είπε κανεις το αντίθετο. Απλα μαλλον το κοινωνικο στιγμα και ο ρατσισμος για λιγους ξεπερνιεται με καποιες "σωστες" γνωριμιες...οι βολεμενοι παντα επιβιωνουν.
και όχι απλώς επιβιώνουν ως προϊστάμενοι αλλά έχουν και λογαριασμό στο twitter με το καθόλα συμφιλιωτικό παρατσούκλι "foneasaristerwn". (Παρακαλούνται όσοι επιμένουν ότι η φυλακή συνετίζει, να πέφτουν ένας-ένας από τα σύννεφα γιατί όλοι μαζί είναι επικίνδυνο ζήτημα...)
Ειναι πραγματικο; Γιατι αν ισχύει ο ανθρωπος ειναι άρρωστος. Τυχαια tweet Π@#% καθαρίστριες θα έρχομαι στο Υπ.Οικονομικών και θα χ@%& έξω απ'τη λεκάνητι παρακρατικούς μωρέ, θέλει και οικονομικό κίνητρο να ξεβρωμίσεις τον τόπο από κανα-δυο κουμούνια;Καλαμπόκας Ιωάννης ‏@foneasaristerwn@RATM21 @koba1908 ρώτα τον ΤεμπονέραΠροφανως κάτι χυδαιο υπόθηκε...Σε καποιο σημειο λεει το ιδιο για τον Γρηγοροπουλο. Αμετανοητος!
Τρολλιά θά'ναι από κάναν Χρυσαυγίτη. Δε νομίζω δηλαδή ο Καλαμπόκας να χρησιμοποιούσε τη νεανική έκφραση ''Σουκού'', ούτε νά'χε τέτοιο θράσος μετά την ψειρού, έστω κι αυτά τα λίγα χρόνια, που έκατσε μέσα. Πάλι, όμως, ποτέ δεν ξέρεις...
Σεβομαι τον πονο του για τον αδικο χαμο του πατερα του αλλα δεν αποτελει αυτο αντιεπιχειρημα για να ελευθερωθουν οι φονιαδες αλλων πατεραδων . Δεν θα περιμενα απο το συγκεκριμενο ανθρωπο να προβει σε διαδικτυακες κοκορομαχιες με αλλους ανθρωπους εξισου πονεμενους με αυτον
...και έκτοτε συνέβησαν τα παρακάτω πράγματα που παραθέτω ασχολίαστα:1) Η Ν.Δ. κυβέρνησε με μεγάλη πλειοψηφία για άλλα πόσα χρόνια.2) Ο τότε υπουργός παιδείας που οδηγήθηκε σε παραίτηση από τον Μητσοτάκη προσήλθε αρκετά μετά στο ΠΑΣΟΚ του ...Παπανδρέου. Ο τελευταίος πήρε εντολή κυβέρνησης με μεγάλη πλειοψηφία.3) Η Χρυσή Αυγή έγινε κοινοβουλευτική δύναμη.4) Απο τους άλλους "ακτιβιστές της δεξιάς" της ακραίας ΕΠΕΝ και ΕΝΕΚ, μέλος τους έγινε υπουργός της Ν.Δ. του Σαμαρά.5) Βουλευτής Αχαίας τότε της Ν.Δ. ο Νίκος Νικολόπουλος, για λογαριασμό του οποίου κατα δήλωσή του ίδιου του Καλαμπόκα είχε βγεί για "αφισσοκόλληση" εκείνο το βράδυ, με δεκάδες άλλους Ρειντζερς και Κένταυρους, είναι πλέον γενικός γραμματέας σημερινού κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος τότε μετείχε στην εξεταστική επιτροπή της Ν.Δ. για το θέμα. Η επίσημη στάση της τότε ΟΝΝΕΔ ήταν ότι ο Καλαμπόκας είναι αθώος.6) Αρχηγός του κόμματος αυτού είναι άλλο μέλος της τότε ΟΝΝΕΔ και επι έτη δεξιός βουλευτής.7) Καταληψίας τότε σε άλλο σχολείο είναι τώρα πρωθυπουργός της χώρας και συγκυβερνάει με το παραπάνω κόμμα.
Ας σκεφτούν όσοι συντηρούν την γιορτή της σύγκρουσης, τι εξυπηρετούν τελικά.Και δεν μιλάω για τον κ. Τεμπονέρα, μιλάω για Συριζαίους και Νεοδημοκράτες.Η μικροπολιτική έχει και όρια, ας ψηφιστούν οι διατάξεις (μαζί με όλες τις άλλες και με νέες που θα πρέπει κάποια στιγμή να ψηφιστούν) ως -μικρά- βήματα μπροστά και αλλαγών του σωφρονιστικού μας που εκτός από απάνθρωπο είναι και η εστία κάθε λογής μαφίας (εκεί να δεις θύματα...), χωρίς να αφήνεται χρώμα δικαίωσης σε κανένα δολοφόνο "ιδεολόγο" από την μία, αλλά και χωρίς θεατρικές "προσβολές" και υπερβολές, για δήθεν μηδενική ανοχή σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εγκληματιών, έναντι άλλων που είτε μας αφήνουν αδιάφορους, είτε τους διορίζουμε κάπου, είτε τους πληρώνουμε για να κάνουμε την δουλειά μας (βλέπε αποκαλύψεις για κύκλωμα φυλακών Κορυδαλλού).Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει όλο αυτό το σόου, για να μιλήσουμε επιτέλους και για όλους εκείνους τους έγκλειστους που δεν είναι "φίρμες", αλλά ζουν σαν τα σκουλήκια σε αυτό που ονομάζουμε "φυλακές", που όταν κάνουν πχ απεργία πείνας κανείς δεν ασχολείται, όταν καταπατά η κοινωνία τα δικαιώματα τους δεν το μαθαίνει κανείς, όταν πεθαίνουν από κάποια μόλυνση (λόγο υπεράριθμων ή/και κακής κατάστασης των φυλακών) απλώς αλλάζει ένας αριθμός και τίποτα παραπάνω.Αυτούς που δεν είναι ούτε "τρομοκράτες", ούτε "Τζοχατζόπουλοι", ούτε χρυσαυγίτες, που δεν μετακινούνται από δω και από κει για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, γεμίζοντας δελτία ειδήσεων.Δεν μπορεί, από τα τόσα και τόσα προβλήματα στις φυλακές να ασχολούμαστε συνέχεια με μια χούφτα κρατουμένων, λόγο Πολιτικής (δήθεν ιδεολογικής ή ηθικής) αντιπαράθεσης.Η αναβίωση μιας τέτοιας σύγκρουσης (από όλες τις μεριές), δεν φέρνει πίσω κανένα θύμα, απλώς κινδυνεύουμε να ζήσουμε και άλλα, σε μια έτσι και αλλιώς ταραγμένη εποχή, σε μια κοινωνία που δεν έκατσε ποτέ ψύχραιμα να κοιτάξει πίσω, να κλείσει τις πληγές. Έτσι και αλλιώς, αν είναι να μιλάμε για θύματα, ηθική και αξιοπρέπεια, ας μιλήσουμε για το εξτρεμιστικό κέντρο που σκοτώνει καθημερινά χιλιάδες και σπρώχνει στα άκρα άλλους τόσους, ίσως έτσι καταλάβουμε επιτέλους πως η βία δεν προέρχεται από καμία ιδεολογία, ακόμα και αν η θεώρηση κάποιας από αυτές την δικαιολογεί εκ των πραγμάτων.
Στο ποινικό μας σύστημα προβλέπεται τελικά οι δεξιοί να καταδικάζονται λιγότερο από τους άλλους. Επίσης προβλέπεται, η ζωή του δεξιού να έχει μεγαλύτερη αξία από των άλλων. Από το αποτέλεσμα κρίνω, όχι από τις γραφές.
Ο Καλαμπόκας δολοφόνησε έναν.Τσέκαρε σε όποια πηγή πληροφόρησης θέλεις και πες μου ΠΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ έφαγε η 17Ν.Και πες μου τώρα αν κάποιος εφαγε μερικες δεκάδες πρέπει να μείνει περισσότερο στην φυλακή απο κάποιον που σκότωσε έναν.Αλλωστε μην ξεχνας οτι και ο αριστερός Κοεμτζής βγηκε απο τη φυλακή. Λοιπον, οσο κι αν σιχαινεσαι τα νουμερα πες μας ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ η πολυαγαπημένη σου 17Ν;
Άκρως ενδιαφέρουσα παρέμβαση αλλά θα περίμενα περισσότερη ευαίσθησία από κάποιον που έχασε άδικα τον πατέρα του στο όνομα μιας πολιτικής ιδεολογίας. Στην τελική δεν είναι κόντρα δεξιας-αριστεράς και αρκετοί αριστεροί δεν αποδέχονται την 17Ν ως λαικούς αγωνιστές. Το αν ο δολοφόνος του πατέρα του αποφυλακίστηκε και είναι έξω ας κοιτάξει τους νόμους και να ρωτίσει κανένα νομικό πως γίνεται και όχι να διαμαρτύρεται στον Μπακογιάννη γιατί ο δολοφόνος του πατέρα του είναι έξω. Αυτό είναι το πρόβλημα μας; Να δούμε ποιανού πατέρα ο δολοφόνος έφαγε μεγαλύτερη φυλακή ή να μην ξαναχυθεί άδικο αίμα.Πάντως όσον αφορα την γραφική δήλωση περι απολογίας ας την ανακαλέσει γιατί η αριστερά του 2015 δεν απολογείται πουθενά και σε κανένα, απλά κινεί τον μηχανισμό προπαγάνδας, βαπτίζει βαλτούς τους κατήγορους της και συνεχίζει με το κεφάλι ψηλά.
Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να εστιάζαμε στο ζουμί: Η κυβέρνηση νομοθετεί, οι Μπακογιάννης/Μητσοτάκης αρπάζουν την ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση με "ηθικά" επιχειρήματα.Κάποιος τους θυμίζει ότι τα επιχειρήματά τους ούτε καν τα σκέφτηκαν όταν νομοθετούσαν τα ίδια πράγματα αλλά που αφορούσαν πρόσωπα που εκτιμούσαν (ie Καλαμπόκας). Με λίγα λόγια αντί να ηθικολογείς μόνο εκεί που σε καίει, κάνε αντιπολίτευση με πολιτικά επιχειρήματα.
cheesemonger εσυ προσωπικα δεν θεωρεις οτι υπαρχει ηθικο ζητημα ? πιστευεις οτι ολα αυτα γινονται απλα για να γινει βρωμικη αντιπολιτευση στον καλο συριζα ? Θεωρεις οτι ο Ξηρος πρεπει να ελευθερωθει ?
Όχι, δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα. Πρόκειται περί νομοθεσίας αποσυμφόρησης φυλακών. Κάθε πολιτισμένη χώρα έχει αντίστοιχες νομοθεσίες και αν αυτό σημαίνει ότι σε μερικές χιλιάδες περιπτώσεων θα υπάρχει και ένας Ξηρός που δεν του αξίζει να βγει, αλλά εκμεταλεύεται καταστάσεις, εγώ θα τ'αντεξω εφόσον γενικά το ν/σ είναι στο συμφέρον του κοινού καλού και της λογικής. (ο Ξηρός είναι παράδειγμα, δεν ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει πολύ το άτομο) Εξάλλου αυτό συμβαίνει με σχεδόν κάθε νομοθεσία. Απλά μερικές από αυτές σηκώνουν και λίγο συναισθηματισμό και η αντιπολίτευση σηκώνει μετα χαράς το γάντι κάθε φορα, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ.Τα υπόλοιπα περί βρώμικης αντιπολίτευσης στον καλό ΣΥΡΙΖΑ κλπ είναι δικά σου λόγια.
cheesemonger το να μου λες οτι εχεις αποψη επι του νομου αλλα "ο Ξηρος αποτελει απλα εναν απο τους χιλιαδες " και "δεν σε αφορα το ατομο" δειχνει νομιζω υποκρισια ή απίστευτη αφέλεια εκ μερους σου . Απο αυτους τους χιλιαδες που λες , ο νομος θα επηρεασει ΜΟΝΟ δυο τελικα περιπτωσεις μεταξυ των οποιων και τον Ξηρο , ο οποιος , το ξαναλεω για να μην ξεχνιομαστε , εχει δολοφονησει κοσμο και κοσμακη . Συμφωνω οτι πρεπει να υπαρχει καποια προβλεψη για τους βαρια αρρωστους που βρισκονται στη φυλακη . Θεωρω οτι απο αυτην την προβλεψη πρεπει να εξαιρουνται οι ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ οπως ο Ξηρος . Συμφωνεις ή διαφωνεις ? Θα ηθελα να παρεις θεση επι του συγκεκριμενου φυλακισμενου αλλιως τσαμπα συζηταμε . Γενικα να πω , πως απο τα σχόλια παρατηρω οτι για πολλους εδω μεσα , αν καποιο θυμα ανήκε σε πολιτικο χωρο που καταψηφιζουν ( βλεπε Μπακογιαννης ) , το αιμα αυτων των θυματων μοιαζει να αξιζει στη συνειδηση τους λιγοτερο και απο ληγμενο εμφιαλωμενο . Κριμα για τις επιλεκτικες ευαισθησιες πολλων ελλήνων όπως και για την αγιοποίηση και απενοχοποίηση της βιας της συγκεκριμενης τρομοκρατικής οργάνωσης εφόσων την γλυκοκοιτάζουν ιδεολογικά
Εγώ είμαι ο υποκριτής; Τώρα επωφελούνται 3 κρατούμενοι (ο ένας, νομίζω, πέθανε ήδη) αλλά ο νόμος δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αργότερα θα επωφεληθούν και άλλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.Σε ένα ν/σ που θα ισχύει για χρόνια -ίσως και για πάντα- εσύ ασχολείσαι εμμονικά με ένα άτομο που η Ν.Δ χρησιμοποιεί ως μοχλό αντιπολίτευσης.Υπάρχουν φωτογραφικά νομσχέδια στα οποία πρέπει να μιλάμε για συγκεκριμένα άτομα. Το συγκεκριμένο ν/σ δεν πιστεύω ότι είναι τέτοιο όπως εξήγησα παραπάνω. Άρα τζάμπα συζητάμε. Αλλά χαίρομαι που κάποιος μη-υποκριτης καταδέχτηκε να μου μιλήσει για λίγο.
greeko, μία τοποθέτηση μόνο πάνω στο σχόλιό σου, ελπίζω να μπορέσω να το αποδώσω σωστά: συγκρίνοντας τους φόνους του Ξηρού -δεν ξέρω πόσους έχει διαπράξει- με τον φόνο του Καλαμπόκα νομίζω πως η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Καλαμπόκας σκότωσε κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αριστερός ενώ ο Ξηρός και η 17Ν σκώτοναν πολιτικούς στόχους δηλ. ανθρώπους με εξουσία που κατα τη γνώμη τους ήταν υπεύθυνοι για τα δεινά των λαών. Κρίνοντας απ αυτό στη θέση του Τεμπονέρα θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε απλά και μόνο επειδή είναι αριστερός, ενώ ο Ξηρός δεν σκότωνε απλούς πολίτες απλά και μόνο επειδή ήτανε δεξιοί. Ενοείτε βέβαια πως η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής είναι το μέγιστο έγκλημα ασχέτως κινήτρου. Ευχαριστώ
Κωστίκα , αυτός ακριβως ο διαχωρισμός που παρουσιαζεις στην τοποθετησή σου είναι που θεωρώ εντελως απορριπτέο και ύπουλο ( χωρίς να λέω ότι και εσύ τον ασπάζεσαι ) . Για εμένα ο φόνος του Τεμπονέρα όπως και οι φόνοι των θυμάτων της 17Ν είναι εξίσου ΦΡΙΚΤΟΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΈΟΙ . Πολλοι όμως μοιάζουν να λένε ότι οι ζωές των θυματων της τρομοκρατιας δεν αξίζανε το ίδιο , ο πονος των οικογενειών τους δεν μετράει και πολυ γιατι "ήταν ανθρωποι της εξουσίας " και οχι "απλοι πολιτες " οπως λες και συ . Εμενα μου φαινεται αηδιαστική και μόνο η συλλογιστική οτι αρχίζουμε να συγκρινουμε φονους με βαση τις πολιτικες προτιμησεις μας , ποιος με συγκινεί , ποιος δε με συγκινει , τι ηταν ο Α που σκοτωσανε , τι ηταν ο Β , ηταν αριστερος ή δεξιος ?κλπ κλπ . Και δυστηχως βλέπω οτι στην περιπτωση των θυματων της 17Ν , πολυς κοσμος δειχνει απαθεια . Νεοι ανθρωποι οργανωνουν πορειες συμπαραστασης στον ανθρωπο που τους σκοτωσε , και νομοι που συντασονται προκειμενου να απελευθερωσουν ειδικα αυτον συν εναν αλλον .
Ρε άνθρωπε, 2 οδηγους (=χαμηλομισθοι εργαζομενοι), 2 αστυφύλακες (χαμηλομισθοι ΔΥ), και εναν 22χρονο άσχετο έφαγαν.και υπάρχει άνθρωπος που να εχεις το ΘΡΑΣΣΟΣ και την ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ να μιλάει για "πολιτικούς στόχους";Ντροπη ρε παιδια, ντροπή.
Αγαπητοί φίλοι μου θα ήθελα να παραθέσω ένα σχόλιο του αγαπημένου μου εξαδέλφου;"....Αναφορικά με τον Ξηρό αλλά και κάθε Ξηρό, Παττακό κλπ, δεν έχω θέμα αποφυλάκισης για ανθρωπιστικούς λόγους, αρκεί να συμφωνήσουμε ένα ενιαίο και σοβαρό πλαίσιο προϋποθέσεων.Ειδικότερα για θέματα ποινών κλπ, η εγκληματολογία έχει κάνει βήματα και μπορεί να προσφέρει κριτήρια λχ αποφυλάκισης κλπ.Ένα έγκλημα πρέπει να τιμωρείται:(α). για την πρόληψη τελεσης νέων αδικημάτων από τον καταδικαζόμενο.(β). για την αποκατάσταση της τρωθείσας -με το έγκλημα- κοινωνικής ειρήνης.(γ). δευτερευόντως και μόνον για την "διδασκαλία" της κοινωνίας (αποτροπή άλλων υποψήφιων εγκληματιών).Η διασαλευθείσα κοινωνική ειρήνη θεωρείται προοδευτικά ολοένα και μεγαλύτερο κριτήριο Διότι αν δεν αποκατασταθεί με μια δίκαιη τιμωρία, εμφανίζονται φαινόμενα βεντέτας, δυσφορίας συγγενών θυμάτων ή του κόσμου, αντιφρονούντων κλπ. Που οδηγούν σε αυτοδικιά, σε νέους κύκλους βίας κλπ" Ως εκ τούτου είναι άδικο να παρομοιάζουμε τον Καλαμπόκα με τον Ξηρό. Ο πρώτος σκότωσε κάποιον τυχαία στα πλαίσια των βίαιων επεισοδίων εκείνης της εποχής. Ο Ξηρός εκτελούσε με προσχεδιασμένο τρόπο συγκεκριμένους ανθρώπους έχοντας ειδική αντζέντα, σαφέστατα δεν καταδικάζονται με τις ίδιες κατηγορίες.Για να ολοκληρώσω θα ήθελα να αναφέρω ότι η ισότητα πρέπει να υπάρχει απέναντι στον νόμο και όχι απέναντι στην παρανομία. Το να βάζουμε τα πάντα στο ίδιο καζάνι και να μεροληπτούμε υπέρ του πολιτικά συμπαθέστερου προς εμάς είναι δείγμα χαμηλού πνευματικού επιπέδου και προφανώς εμφάνιση χαμηλού δείκτη ευφυίας για να μην μιλήσω για την παρουσία ψυχολογικών συμπλεγμάτων τα οποία μας καθιστούν ανίκανους να ζήσουμε σε μια πολιτισμένη σύγχρονη κοινωνία.over and out.