Πρώτη στην Ευρώπη παραμένει η Ελλάδα στην ανεργία

Πρώτη στην Ευρώπη παραμένει η Ελλάδα στην ανεργία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 26% τον Δεκέμβριο, από 25,9% τον Νοέμβριο, και η χώρα παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ, όπου η ανεργία μειώθηκε από 9,9%, σε 9,8% τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων τον Δεκέμβριο έφτασε τα 1,23 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,4%, στις γυναίκες στο 29,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,2%. Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Στην ευρωζώνη, η ανεργία σημείωσε μικρή υποχώρηση τον Φεβρουάριο, στο 11,3% από 11,4% τον προηγούμενο μήνα, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2012. Συνολικά τον Φεβρουάριο, καταγράφονται 23,8 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,2 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ελλάδα, καταγράφεται στην Ισπανία (23,2% τον Φεβρουάριο). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,8%) και την Αυστρία (5,3%).

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM