Απεργία την Πρωτομαγιά

Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο αστυνομικός της γειτονιάς

Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο αστυνομικός της γειτονιάς Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
4

Ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς» επανέρχεται από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε γειτονιές στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο. Θα διατεθούν περίπου 50 αστυνομικοί, από τα τοπικά τμήματα και κυρίως νέοι ή αστυνομικοί που έχουν αποδεσμευτεί από φρουρήσεις προσώπων και άλλα καθήκοντα.

Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης δήλωσε ότι ο θεσμός «αυτή τη φορά, έρχεται για να μείνει», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου.

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του αστυνομικού της γειτονιάς, ενώ θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο. Ανάλογη υποδομή προβλέπεται και στα αστυνομικά τμήματα, όπου λειτουργεί Γραφείο Αστυνομικού της Γειτονιάς με την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη.

Τον Ιούνιο θα υποβληθούν οι αναφορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις διαπιστώσεις από την εφαρμογή του μέτρου.Τα αποτελέσματα από τον πιλοτικό επανασχεδιασμό θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού, στο πλαίσιο της επέκτασής του και σε άλλες περιοχές.

Ελλάδα
4

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια