Αναβλήθηκε η δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη

Αναβλήθηκε η δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη Facebook Twitter
0

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη σε δεύτερο βαθμό, των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια.

Την αναβολή ζήτησαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων, στη Λαμία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κάτι το οποίο δέχτηκε και η εισαγγελική έδρα, αλλά και το δικαστήριο.

Η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα και θα γίνει είτε νωρίς το φθινόπωρο του 2015, είτε νωρίς την άνοιξη του 2016.

Αύστηρα είναι  τα μέτρα ασφαλείας καθώς πάνω από 200 αστυνομικοί βρίσκονται έξω από το δικαστήριο ενώ όσοι θέλουν να μπούν μέσα στο κτίριο περνούν από μηχάνημα ελέγχου.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Παραμένει φυλακισμένος στις Φυλακές Δομοκού.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη αλλά είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους το  2012.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί για τον περασμένο Απρίλιο αλλά είχε πάρει αναβολή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM