Πέθανε ο σκηνοθέτης Μανώλης Τζιράκης

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μανώλης Τζιράκης Facebook Twitter
2

Πέθανε πρόωρα από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 42 ετών ο σκηνοθέτης Μανώλης Τζιράκης.

Ο Τζιράκης που είχε γίνει γνωστός κυρίως από τη σκηνοθεσία βίντεο κλιπ γνωστών καλλιτεχνών, είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χώρο του.

Ήταν πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν τον γνώριζα προσωπικά τον άνθρωπο, αλλά μέσα από την δουλειά του. Οι νεότεροι πλεον βλέπετε videoclips με ωραία σκηνοθεσία που βγάζουν νόημα και είναι αισθητικά αποδεκτά. Δεν ήταν πάντα έτσι...90s κυριαρχούσε (με ελάχιστες εξαιρέσεις) μια ξεπερασμένη αισθητική στα video clips, που πολλές φορές ήταν copy-paste: χτυπητά - καμμένα χρώματα, τρελά κοντινά στον καλλιτέχνη, μία γλάστρα ή ένας μούσκουλας στο background και το κλασικό "περπατάω και τραγουδάω στο ξεκούδουνο, γιατί έτσι...". Θυμάμαι μικρός να περιμένω να δω δικό του video clip γιατί ξεχώριζαν. Έβαζε μεράκι και φαινόταν. Με budget παρόμοιο με όλων των υπολοίπων έκανε ΠΑΠΑΔΕΣ χρησιμοποιώντας ό,τι χρειάζεται για να ξεχωρίσει μια οπτικοποιημένη ιστορία: σενάριο, καλή & έξυπνη φωτογραφία,βάθος πεδίου, εφέ που εξυπηρετούσαν την ιστορία όσο έπρεπε κλπ κλπ...Τα όσα κατάφερνε, με τα απλά τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούσε, έκαναν την δουλειά του ξεχωριστή. Και ήταν ένα καλό (free) μάθημα για όσους θελήσαμε να ακολουθήσουμε κάποιον κλάδο της οπτικής επικοινωνίας: δεν είναι το budget (από μόνο του) που κάνει το αριστούργημα, αλλά η φαντασία, το μεράκι και να ξέρεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία σου.Ας είναι καλά εκεί που "πήγε", συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια του.Ευχαριστώ.