Σεισμός

Παραιτήθηκε ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν

Παραιτήθηκε ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν Facebook Twitter
0

Με μια λιτή επιστολή υπέβαλε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν την παραίτησή του, η οποία κι έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Η ανακοίνωση από το γραφείου του δημάρχου τονίζει ότι «μετά την εξέλιξη της υπόθεσης της Proton Bank, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, υπέβαλε σήμερα (Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015) την παραίτησή του για λόγους ηθικής τάξης στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή»

Νωρίτερα την Παρασκευή, είχε γίνει γνωστή η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για νέα θαλασσοδάνεια μελών του ΔΣ της Proton Bank, ύψους 38 εκατ. ευρώ.

 

Το thestival.gr αναφέρει πως σχετικά με την υπόθεση της Proton Bank, ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος τον Οκτώβριο του 2014 είχε ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το δάνειο ύψους 13,2 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ο κ. Καπόν από την Proton Bank, τρεις μήνες πριν την εκκαθάριση της τράπεζας.

 

Τον Ιούλιο του 2013, η Τράπεζα κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη έως τα 16 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, εκπρόσωπος της "Επιτροπής Μικρομετόχων και Μικρομολογιούχων" κατέθεσε ανώνυμα καταγγελία στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως, η έρευνα ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης σε βάρος τράπεζας, της συνέργειας στην απάτη, της απιστίας σε βάρος τράπεζας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σε βαθμό κακουργήματος.

Η κακουργηματική δίωξη στρέφεται κατά του συνόλου της Επιτροπής Εγκρίσεων Πιστοδοτήσεων της Proton αλλά και δύο επιχειρηματιών - συνεταίρων και πρώην μετόχων της Τράπεζας Ωμέγα.

Σημειώνεται πως μέχρι και πρόσφατα ο κ. Καπόν είχε την στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο είχε σπεύσει να τον υπερασπιστεί λέγοντας "Ο Χασδάι Καπόν χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης μου κι εκεί το κλείνω το θέμα".

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM