Απεργία την Πρωτομαγιά

Δυσαρέσκεια στους αστυνομικούς για τα συνθήματα και τις selfies στις κλούβες

Δυσαρέσκεια στους αστυνομικούς για τα συνθήματα και τις selfies στις κλούβες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
18

Δυσαρέσκεια προκάλεσαν στους κόλπους της ΕΛΑΣ τα συνθήματα που έγραψαν διαδηλωτές στις αστυνομικές κλούβες, στην πρώτη άοπλη επιτήρηση διαδήλωσης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σε αντιφασιστική διαδήλωση το περασμένο Σάββατο διαδηλωτές πλησίασαν τις κλούβες και έγραψαν συνθήματα όπως «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» ή έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν εντολή να μην αντιδράσουν.

Δυσαρέσκεια στους αστυνομικούς για τα συνθήματα και τις selfies στις κλούβες Facebook Twitter

Τώρα το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ) εκφράζει με επιστολή του τη διαμαρτυρία του προς τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας ότι «αξιοπρέπεια δεν κάνει διακρίσεις».

«Εξηγούν επίσης ότι δεν περιγράφει επιτυχία και άκρατη ικανοποίηση για την κοινωνία το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα έπρεπε μετά το πέρας της εργασίας τους να επιστρέψουν στη δουλειά τους με οχήματα τα οποία ήταν κατάστικτα ύβρεων και απειλών, γενόμενοι παράλληλα αντικείμενο έντονου σχολιασμού όσων τους είδαν άμεσα και όσων τους είδαν από εικόνες που αποτυπώθηκαν από τα ΜΜΕ».

Ελλάδα
18

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Και ο Δάσκαλος κάνει τη δουλειά του με αξιοπρέπεια σε ένα σχολείο με γράφιτι και όχι μονο. Το ίδιο σε πανεπιστήμια σε υπουργεία, νοσοκομεία κλπ. Σίγουρα υπάρχουν πολύ που διαφωνούν αισθητικά αλλά κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια. Ας αφήσουμε τις "υπερβολές" και αν κάποιοι είναι το "ευαίσθητοι" θα μπορούσαν να παραιτηθούν.
Ποτε θα καταλαβουμε εμεις οι ελληνες πως ΔΕΝ ανηκουν ολοι στο ιδιο τσουβαλι?Οπως υπαρχουν οι αναρχικοι με σκοπο τη φασαρια και οι απλοι πολιτες που θελουν να υποστηριξουν μια θεση, ετσι υπαρχουν και αστυνομικοι που θελουν να βγαζουν τα απωθημενα τους και αλλοι που απλα κανουν τη δουλεια τους. Αντι να λεμε ολοι "ενω οταν εσεις ριχνετε ξυλο..." η "η αξιοπρεπεια τους ελειπε..." να σεβαστουμε το ανθρωπινο δικαιωμα της αξιοπρεπειας του ανθρωπου και το δικαιωμα καποιου να ασκει απλα την εργασια του και ας ξεχασουμε για λιγο τα στερεοτυπα. εκτος και αν εσυ εκπαιδευτικε που το διαβαζεις καθεσαι ολο το χρονο και εσυ γιατρε εχεις βγαλει τα μισα σου λευτα απο φακελακιακαι εσυ μικροεπιχειρηματια δηλωνεις στην εφορια τα μισα απο οσα βγαζειςκαι εσυ δημοσιογραφε εισαι απλος ενα ερμαιο του συστηματοςκαι ετσι ας ειμαστε ολοι εναντιων ολων και ας δημιουργησουμε ενα ενωμενο και υγειες κρατος...ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ (δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, ας μαθουμε να σεβομαστε ο ενας τον αλλο και να υποστηριζουμε το δικαιο)
Δεν καταλαβαινω τις 12 (ισως γινουν και περισσοτερες) αρνητικες που σου δωσανε. Δυστυχως μας αρεσουν τα στερεοτυπα. Γιατι αλλιως πως θα δικαιολογησουμε την καφριλα μας και την αναγκη να στεκομαστε εναντιον καποιων ομαδων; (επαγγελματιων στην προκειμενη). Αν δεν ειναι -και- αυτο ρατσισμος τοτε τι είναι;
Εντάξει από τη μια δεν ενθουσιάζομαι με το στυλ τωρα θα σας κάνουμε κερατακια στις φωτο επειδή μπορούμε.. Ίσως μια αλλαγή πολιτικής της αστυνομίας να βοηθήσει στο να βρεθεί μια μέση λύση. Αλλα από την άλλη, κάποιοι γυρνούσαν σπιτι με ανοιγμένο κεφάλι, ας γυρίσετε κι εσείς μια φορά με καταστικτα οχήματα στη δουλειά σας.
Σωστά τα λένε. Μάλλον όμως είναι αντίδραση στα πολεμικά λάβαρα και σημαιες που κρέμαγαν στις κλούβες, όταν πήγαιναν σε διαδηλώσεις (και μη). Άντε να δούμε πότε, θα σταματήσουν όλα αυτά να γίνουμε κανονικό κράτος.
Σιγά μην κλάψουμε κιόλας!Όταν οι συνταξιούχοι γύριζαν σπίτι τους μετά από πολύωρη στάση στα επείγοντα των νοσοκομείων ήταν καλά; Νοιάστηκαν τότε για την αξιοπρέπεια των γερόντων!Και είναι το πρώτο που μου ήρθε... Πόσα ακόμη!Αξιοπρέπεια των ΜΑΤ...Να την είχαν διαφυλάξει μόνοι τους! Ορίστε μας! Και σταματάω εδώ γιατί όσο το σκέφτομαι φουντώνω!
Αφ'ενός τα συνθήματα είναι προσβλητικά για το ανθρώπινο γένος γενικότερα.Όταν ζητάς ειρήνη δεν επικροτείς τακτικές πολέμου.Αν ζητάς ειρήνη βέβαια.Αφ'ετέρου <<δεν περιγράφει επιτυχία και άκρατη ικανοποίηση για την κοινωνία το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι και όχι μόνον,θα έπρεπε μετά το πέρας της διαδήλωσης να επιστρέφουν σπίτι τους με ανοιγμένα κεφάλια και κατάστικτοι από τραύματα, γενόμενοι παράλληλα αντικείμενο έντονου σχολιασμού όσων τους είδαν άμεσα και όσων τους είδαν από εικόνες που αποτυπώθηκαν από τα ΜΜΕ.>>
Ενώ όταν ρίχνεις ληγμένα χημικά και δέρνεις τον κόσμο που ορκίστικες να προστατεύεις και να προστατεύεις αυτούς που ορκίστικες πως θα κυνηγάς, τότε μπορείς να κοιτάς περήφανα τον εαυτό σου στον καθρεύτη, όλο αξιοπρέπεια. Σας χάλασε η διαδήλωση χωρίς βία και ξύλο ε;
Η αληθεια ειναι σκληρή ακόμα και ανορθόγραφα, οσοι μου βαλατε -1, να μου απαντησετε αν αυτοι οι κουκουλοφοροι εχουν καποια αλλη ιδεολογια εκτος του μαμαω και δερνω, οι "μπάτσοι" ειναι κακοι κτλ. Και οχι δεν ειμαι ΧΑ.
Πόση ώρα ψάχνατε σε λεξικά για να βρείτε τη λέξη αξιοπρέπεια; Όταν σέρνατε από τα μαλλιά κορίτσια, αγόρια, παππούδες και ρεπόρτερ, σπάγατε περίπτερα, ρίχνατε χημικά σε κλειστούς χώρους και σχολεία και περνούσατε με τις μηχανές πάνω από πολίτες αξιοπρέπεια δεν έπαιζε;Σας χάλασαν 5 συνθήματά; Εμάς μας χαλάσαν οι τόνοι αναίτιου ξύλου, τα βασανιστήρια και οι εξευτελισμοί μεταναστών μέσα στους δρόμους, οι προκλήσεις και οι τσαμπουκάδες βάρβαρων που βρέθηκαν σε θέση εξουσίας για τόσα χρόνια που ξεχάσανε ότι βρίσκονταν εκεί για να υπηρετούν και όχι να εξουσιάζουν.Μιλάει μία από τις χειρότερες αστυνομίες του πλανήτη για αξιοπρέπεια!
Αναμενόμενη και απόλυτα δικαιολογημένη η δυσαρέσχεια. Εξυγίανση της αστυνομίας και αναβάθμιση των αστυνομικών μεθόδων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να είναι αβοήθητοι μπροστά στην λαϊκή περιφρόνηση και την καταστροφή των αστυνομικών οχημάτων.