ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Επιστρέφουν 103 εκατ. ευρώ οι κατηγορούμενοι των Energa - Hellas Power

Επιστρέφουν 103 εκατ. ευρώ οι κατηγορούμενοι των Energa - Hellas Power Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ
5

Την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στο Δημόσιο 103 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να έχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, εξέφρασαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Energa - Hellas Power.

Η δίκη τους διακόπηκε για τις 5 Φεβρουαρίου καθώς το δικαστήριο δεν μπορούσε να εκδώσει άμεσα την απόφασή του, αφού δεν έχει εκδοθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και η Δικαιοσύνη δεν γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για να κρίνει την αίτηση, ούτε σε ποιο τραπεζικό λογαριασμό θα κατατεθούν τα χρήματα, αν το αίτημα γίνει δεκτό.

Τα χρήματα που προτίθενται να επιστρέψουν βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς και έχουν δεσμευθεί από τον Φεβρουάριο του 2012, με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος. Όταν επιστραφούν θα διατεθούν ως εξής: 52 εκατομμύρια προς το Δημόσιο, 29 εκατομμύρια προς τους δήμους και το υπόλοιπο ποσό έναντι οφειλών προς τους φορείς ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα πάντως με το βούλευμα, η ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο και οι δήμοι και αγγίζει τα 257 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 19 κατηγορούμενοι των δύο εταιριών εισέπρατταν από τους πελάτες τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, όμως δεν τα απέδιδαν στο Δημόσιο.

Ελλάδα
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM