Η Ελλάδα πρώτη στην Ε.Ε. σε ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας

Η Ελλάδα πρώτη στην Ε.Ε. σε ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
1

Πρώτη στην Ε.Ε. σε ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 74,4% των ανέργων στη χώρα μας είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος καταγράφουν ιστορικά υψηλά επίπεδα μακροχρόνιας ανεργίας, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται στις δύο χώρες, καθώς και στην Ιταλία.

Γενικά, το ποσοστό απασχόλησης παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2008 στα δύο τρίτα των κρατών-μελών. Ωστόσο, η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης από το 2008 ως το δεύτερο τρίμηνο του 2014, καταγράφηκε στην Ελλάδα (13,7 ποσοστιαίες μονάδες), στην Κύπρο (9,2) και την Ισπανία (9,2), ενώ η μεγαλύτερη σημειώθηκε σε Γερμανία και Ουγγαρία (3,3 ποσοστιαίες μονάδες) αλλά και στη Μάλτα (6,2).

Σύμφωνα με την έκθεση, η οικονομική ανάκαμψη που άρχισε στην Ε.Ε. την άνοιξη του 2013 παραμένει υποτονική, ωστόσο η απασχόληση παρουσίασε μικρή αλλά σταθερή αύξηση από τα μέσα του 2013 και μετά. Η απασχόληση αυξήθηκε στα περισσότερα κράτη μέλη, ακόμα και σε εκείνα που παρουσιάζουν πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Το τρίτο τρίμηνο του 2014 μάλιστα, η υψηλότερη αύξηση της απασχόλησης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε στην Ελλάδα (+ 1,7%) και την Πορτογαλία (+ 1,4%).

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια