ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Την Τετάρτη το πρωί ξεκινά την απεργία δίψας ο Νίκος Ρωμανός

Την Τετάρτη το πρωί ξεκινά την απεργία δίψας ο Νίκος Ρωμανός Facebook Twitter
9

Την απεργία δίψας που είχε προαναγγείλει ξεκινά από το πρωί της Τετάρτης ο κρατούμενος και απεργός πείνας, Νίκος Ρωμανός.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του, ο Νίκος Ρωμανός εκτιμά, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απορρίπτει τις λύσεις που προτείνονται για λόγους σκοπιμοτήτων και επιμένει αμετακίνητος στην αρχική του στάση αναφορικά με το «βραχιολάκι» και τις σπουδές εξ αποστάσεως των κρατουμένων.

Νωρίτερα ο κ. Αθανασίου απέρριψε την πρόταση που υπέβαλλαν με τροπολογία τους ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές για χρήση συσκευής γεω-εντοπισμού(βραχιολάκι), και υπογράμμισε ότι «υπόδικος για εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής με κατ' οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση»

Σημειώνεται πως ο Νίκος Ρωμανός έκλεισε σήμερα 30 μέρες σε απεργία πείνας.

Ελλάδα
9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Όπως έχω ξαναπεί, νομικά οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να επέμβουν, αν τον αφήσουν θεωρείται υποβοηθούμενη αυτοκτονία και θα δικαστούν - και δεν νομίζω κανείς τους να έχει διάθεση να χάσει τη δουλειά του.Κατά τα άλλα, όσο περνάνε οι μέρες, τόσο βεβαιώνομαι ότι το παιδί είναι ψυχολογικά άρρωστο και τελεί εν συγχύσει, που δεν οφείλεται στην απεργία πείνας. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο σε νεόυς που μεγάλωσαν με υλική επάρκεια αλλά γονική απουσία να στρέφονται στην αυτοκαταστροφή - ας ξυπνήσουν οι απαράδεκτοι αυτοί γονείς, να αφήσουν τις κάμερες και να τον βοηθήσουν.Νάσιουτζικ ή μη, όσο κι αν η δημοκρατία βρίσκεται σε κακό χάλι, οφείλουν να τη σέβονται και όχι να την εκβιάζουν.
Ο άνθρωπος θελει να γίνει "ήρωας" και δεν λέμε να το χωνέψουμε! Χτες μας έλεγε ο συνήγορός του ότι ή βραχιολάκι ή απεργία δίψας. Απόδέχθηκαν το αίτημα για το βραχιολάκι και παρόλα αυτά προχώρησε σε απεργία δίψας.... Ας μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν συνάνθρωποι και ας τον αφήσουμε να συνεχίσει την "ηρωική" του προσπάθεια!!! Να δείτε που κάτι θα γίνει όλως τυχαίως στο παρα πέντε, όπως πάντα....
To παλικαρι αυτο μπροστα σε αυτα που πιστευει ειναι διατεθημενο να πεθανει.Αυτο απο μόνο του δε σας λεει τιποτα;Ποιος απο εμας θα το εκανε; Ασχετα με το αν συμφωνει κανεις με ιδεολογιες,και τι ειναι σωστο και τι λαθος, ο Νικος Ρωμανος εχει ψυχη, εχει θαρρος, εχει κοτσια και εχει ιδανικα που τα υπερασπιζεται μεχρι θανατου.Αλληλεγγυη και στηριξη σε αυτο το ΠΑΛΙΚΑΡΙ
Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο μου φαίνεται ότι είναι στημένο για να καλύψει την οριστική συμφωνία με το ΔΝΤ. Το θεωρώ αδιανόητο να είναι όλοι τόσο άνετοι με 30 μέρες απεργό πείνας.
Δεν εύχομαι να πεθάνει ο απεργός πείνας, ο θάνατος δεν είναι λύση. Θα ήθελαν όμως πάρα πολλοί να είναι στη θέση ενός ανθρώπου που έχει τη δυνατότητα αν μη τι άλλο να ''προτείνουν λύσεις'' σε μία κυβέρνηση και η τελευταία να συνδιαλέγεται μαζί τους σε προσωπικό επίπεδο.Και κάτι ακόμη: το ''δικαίωμα στην εκπαίδευση'' υπάρχει, υπό τους περιορισμούς των εγκλείστων στους οποίους οι νόμοι παρέχουν τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να φοιτήσουν με ορισμένες προϋποθέσεις. Το Σύνταγμα προβλέπει μία σειρά δικαιωμάτων, τα οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ασκηθούν από τους κρατούμενους, κάποια στιγμή αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όσους σκοπίμως το παρερμηνεύουν. Τέλος, και επειδή πολλές αντιδράσεις έχουν λάβει χώρα προς στήριξη του ''δίκαιου αιτήματος'' του απεργού πείνας, θα περίμενα από τον (κατά τα λοιπά λαλίστατο) κάτι πολύ απλό: να καλέσει τους ''υποστηρικτές'' του να μην επιδίδονται σε πράξεις βίας προς υποστήριξή του. Χάνει και ο ίδιος το (ανύπαρκτο κατ' εμέ) δίκιο του...
Συμφωνώ απόλυτα. Του έχουν προταθεί και έχει απορρίψει λύσεις, που αν ήταν άλλος ούτε καν θα είχαν μπει στη διαδικασία. Ούτε Μπελογιάνης είναι ούτε Παναγούλης, ασχοληθήκαμε όλοι αρκετά.
Πραγματικά λυπάμαι για αυτό το παιδί. Αν οι γονείς του νοιάζονται πραγματικά για αυτόν και όχι για μια ιδεολογία, θα τό σταματήσουν εδώ και τώρα και θα υποχρεώσουν τους γιατρούς να σταματήσουν να μένουν απαθείς σε αυτό. Ο ίδιος ο Νίκος δεν θα κερδίσει τίποτα με το να σκοτώνει τον εαυτό του σιγά σιγά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην πάθει κάτι.
Με ποιόν ακριβώς τρόπο θα μπορούσαν να τον σταματήσουν οι γονείς του;Χαιδεύοντάς του το κεφάλι και λέγοντάς του "Φάε αγοράκι μου,μία για τη μαμά,μία για το μπαμπά..."Ο σκοπός του είναι πολύ συγκεκριμένος.Δεν χωράει πουθενά η άποψη κανενός.