Εισαγγελέας «μπαίνει» στο Πανεπιστήμιο

Εισαγγελέας «μπαίνει» στο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
11

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρος Φορτσάκης για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της διατάραξη λειτουργίας πανεπιστημίου.

Ο κ. Φορτσάκης δέχεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταστροφές και δεν ζητά την επέμβαση της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι το Πανεπιστήμιο λειτούργησε σήμερα κανονικά.

Όμως κάνει λόγο για είσοδο ατόμων (διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητών κτλ) στους χώρους του πανεπιστημίου, υποστηρίζοντας ότι αυτό δυσχεραίνει τη λειτουργία του ιδρύματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, Ζαχαρίας Τριγάζης κατήγγειλε ότι επί μια εβδομάδα το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου ήταν κλειδωμένο και ο περιβάλλον χώρος ήταν υπό την εποπτεία όπως είπε «των δυνάμεων καταστολής».

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τρία πουλάκια κάθονταν στην κυριολεξία όμως! Τι σχολιάζεις αν δεν ξέρεις καν ότι ο πρύτανης εκλέγεται και δεν τοποθετείται από την κυβέρνηση!
και από ποιον εκλέγεται? από πανεπιστημιακούς. και ποιο είναι το βασικό κριτήριο για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα?να συμφωνέι με τον νέο νόμο πλαίσιο
Μηπως θα επρεπε να εκλεγεται απο τη μανα μου, κε Renton? Οι πρυτανεις ειθισται να εκλεγονται απο πανεπιστημιακους, οι γιατροι απο γιατρους, και οι φουρναρηδες απο φουρναρηδες. Εκτος κι αν στον δικο σας κοσμο ισχυουν αλλιως τα πραγματα! Καληνυχτα σας...
Τώρα πλέον κόπηκε κι αυτό. Από την κυβέρνηση θα τοποθετείται. Μάλλον δεν έκανες κάτι γι' αυτό. Απλώς το αποδέχτηκες. Ή ακόμα καλύτερα. ούτε το ήξερες.
Κε johnnydr, δεστε τις ζωνες και προσδεθειτε στην παραγματικοτητα. Ο κος Φορτσακης ειναι εκλεγμενος πρυτανης απο τους ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ. Το εγραψε και η Αυγη, διαβαστε το!
Αστα να πανε johnny μου αστα τα αποδεχομαι ολα ετσι παθητικα δεν παραδειγματιζομαι απο τα κοριτσακια που μπαινουν και τσιριζουν στο γραφειο του πρυτανη. Ειμαι ενα προβατο, ενα γραναζι του συστηματος. Αλλα ναι αν το θεωρεις καλυτερο δεν το ηξερα μου το κρυψανε! Με ξεγελασαν! Τα ακους Βιρνα? (συγνωμη παρασυρθηκα)
Πάνω απο 30 χρόνια τα ιδια και τα ίδια ,αισθανομαι σαν να αποφοίτησα εχθές...το στερεότυπο του προοδευτικού(?)που καταλήγει σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ. Παγκόσμια πρωτοτυπία! Προσφατα βρέθηκα στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και ΝΤΡΑΠΗΚΑ ως Ελληνας γιατι βρέθηκα σε ένα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ περιβάλλον με εξωστρέφεις φοιτητές και καθηγητές που ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ! Αλλη μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας όπου τα ταλέντα πνίγονται απο θλιβερές μειοψηφίες
οι οργανωμένοι και πολιτικοποιημένοι έγιναν κομματοπαράξενοι. αντίστοιχα κατ εσέ ο κάθε ενταγμένος σε κόμμα ή στο σωματείο της δουλειάς του κτλείναι κομματοπαράξενος. ξεστραβωθείτε λίγο που νομίζετε ότι όλα είναι ελληνική πρωτοτυπία, σε γαλλικά πανεπιστήμια υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις, σε γερμανικά το ίδιο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία το ίδιο, Κύπρος ναι, στη Τουρκία που παινεύεται ο φίλος από κάτω, κυριαρχεί το ιδεατό του απολυταρχισμού, μπράβο στο πανεπιστήμιο που δεν μπορείς να βάλεις κιχ.
Μηπως εχετε υπ-οψιν σας κε Renton, αν οι φοιτητικες παραταξεις στις χωρες που αναφερετε (σαφως και υπαρχουν) τραμπουκιζουν και διακοπτουν πρυτανικα συμβουλια, χειροδικουν εναντιον καθηγητων και αλλων φοιτητων, γεμιζουν τις σχολες κουρελαρια και αφισσες, κλεβουν υπολογιστες, καταλαμβανουν χωρους και τους μετατρεπουν σε ραδιοφωνικους σταθμους η νυχτερινα κεντρα, δινουν ασυλο σε παρανομους μικροπωλητες, αποθηκευουν μολοτωφ, κλπ.? Πραγματι, ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω τη γνωμη σας!