Διαμαρτυρία ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπ. Μεταρρύθμισης

Διαμαρτυρία ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπ. Μεταρρύθμισης Facebook Twitter
1

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10:30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας.

Οι απολύσεις γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες όσον αφορά στη νομιμοποίηση των 27 εργαζομένων, από τους οποίους οι 15 είναι ΑΜΕΑ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαγγέλλει κινητοποιήσεις, διότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση απολύσεων με βάση τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Συγχρόνως, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας».

Στην έκθεση του ΑΣΕΠ γίνεται λόγος για «βαρύτατα τρωθέν κύρος του δήμου από παράνομες πράξεις προηγούμενης διοικητικής αρχής».  Γίνεται επίσης λόγος  για βαρύτατες ευθύνες των εργαζομένων και για αδικήματα, όπως παράβαση καθήκοντος, απάτη, χρήση ψευδών βεβαιώσεων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM