Πέθανε ο γ.γ. του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πέθανε ο γ.γ. του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Facebook Twitter
0

Πέθανε, μόλις στα 46 του χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Στεφάνου.

Υπήρξε ένας από τους βασικούς εμπνευστές του Καλλικράτη ενώ διετέλεσε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί σειρά ετών και ειδικότερα στη διάρκεια της θητείας των Γιάννη Ραγκούση, Δημήτρη Ρέππα, Αντώνη Μανιτάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1968 σπούδασε νομικά και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του υπουργείου Εξωτερικών μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Παράλληλα, μέχρι το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση για την απώλεια του Δημήτρη Στεφάνου εξέδωσε ο πρωθυπουργός. «Υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάνοντας λόγο για έναν «άξιο δημόσιο λειτουργό και λαμπρό επιστήμονα».

Συλληπητήριο μήνυμα έστειλε και η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Η κηδεία του Δημήτρη Στεφάνου θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από το νεκροταφείο Καλλιθέας

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM
Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Ελλάδα / Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι η σεισμική συμπεριφορά αυτή είναι αναμενόμενη, με δονήσεις της τάξεως των 4 έως 5 Ρίχτερ να διαρκούν συνήθως τρεις έως πέντε ημέρες
LIFO NEWSROOM