Η Θεσσαλονίκη η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με επικαιροποιημένα Google Maps

Η Θεσσαλονίκη η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με επικαιροποιημένα Google Maps Facebook Twitter
2

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που εκμεταλλεύτηκε την δυνατότητα που δόθηκε πρόσφατα στους έλληνες χρήστες από την Google για να προσθέσουν στοιχεία στα Google Maps και να μπορεί ο επισκέπτης να μπαίνει και να βλέπει τι υπάρχει δίπλα του, σε κάθε σημείο της πόλης.

Το Σάββατο που μας πέρασε μια ομάδα 50 ατόμων, προγραμματιστές του GDS Thessaloniki, "σάρωσαν" το κέντρο της πόλης, τράβηξαν 1600 φωτογραφίες και κατέγραψαν όσα περισσότερα δεδομένα μπορούσαν για πάνω από 300 επιχειρήσεις της πόλης.

Η ομάδα χωρίστηκε σε τέσσερις υποομάδες και περπάτησαν επί πέντε ώρες σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές: στην Αριστοτέλους, στη Νέα Παραλία, στο Λιμάνι (μαζί με τα Λαδάδικα) και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

"Η στήριξη της Κοινότητας στη διαδικασία της συλλογής και καταχώρησης δεδομένων προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία και εγκρίνεται σε λιγότερο χρόνο, από ό,τι μια πληροφορία που καταχωρεί κάποιος χρήστης από μόνος του", τόνισε στο ΑΠΕ ο κ. Τζίνης ιδρυτής της κοινότητας των προγραμματιστών της Google GDG Thessalokini που διοργάνωσε το γεγονός και πρόσθεσε: "Κάθε πληροφορία που ανεβαίνει περνάει από "review" μια διαδικασία αξιολόγησης και χρειάζεται κάποιο χρόνο για να εγκριθεί και να "ανέβει" στο σύστημα". "Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν σωστές πληροφορίες και να βοηθούν τον επισκέπτη, τουρίστα και γενικά, κάθε ενδιαφερόμενο, να βρίσκει αυτό που θέλει", συμπλήρωσε.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια