Η κρίση μας έκοψε και τον τζόγο

Η κρίση μας έκοψε και τον τζόγο Facebook Twitter
0

Μια -όχι και τόσο αρνητική- απόρροια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα είναι και η μεγάλη μείωση στον τζίρο της αγορά των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Την τετραετία 2009-2013 φαίνεται πως ο κλάδος υπέστη μείωση της τάξεως του 37% επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2004.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για το 2013 που περιλαμβάνουν ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία και Καζίνα, ο κύκλος εργασιών των τυχερών παιχνιδιών διαμορφώθηκε το 2013 στα 5.495 δισ ευρώ, ενώ το 2009 το ίδιο νούμερο ήταν 8,739 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχη μείωση παρατηρείται και στα έσοδα, δηλαδή το ποσό που μένει στον εκάστοτε οργανισμό αφού αφαιρούνται τα κέρδη των παικτών. Το 2013 τα έσοδα λοιπόν ήταν 1,55 δισ. ευρώ έναντι 2,539 δισ. ευρώ το 2009. Δηλαδή μείωση 38,7%.

Ακόμα και μετά τη μεγάλη μείωση, η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών παραμένει μια από τις πιο μεγάλες στην ΕΕ, καταλαμβάνοντας την 9η θέση μεταξύ των 28 αγορών της ΕΕ.

Τα παραπάνω στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνουν τα έσοδα των παρόχων τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM