13 συλλήψεις οδηγών ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα και υπερβολικές χρεώσεις

13 συλλήψεις οδηγών ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα και υπερβολικές χρεώσεις Facebook Twitter
5

Mετά από διενέργεια τροχονομικών ελέγχων σε ταξί που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής (Κέντρο Αθηνών, ΚΤΕΛ Κηφισού, Πειραιάς, Παπάγου), δεκατρείς οδηγοί ταξί.

Όπως αναφέρει το δελτίου τύπου της Αστυνομίας, δώδεκα από τους οδηγούς είχαν επέμβει σκόπιμα στο ταξίμετρο, ενώ ένας είχε τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία (μεταλλική τσιμπίδα) πρόκλησης παρεμβολών στην ταμειακή μηχανή. 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη θέση σε λειτουργία του ταξιμέτρου, κατά τη διάρκεια μίσθωσης του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

 

Διαπιστώθηκαν επίσης δεκατέσσερις περιπτώσεις διενέργειας περιηγήσεων σε σημεία τουριστικού, αρχαιολογικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, άνευ έκδοσης σχετικού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών.


Τέλος, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου από τουρίστες. Το Μέγκα ανέφερε πως οι οδηγοί χρέωναν την διαδρομή Σύνταγμα - Ακρόπολη έως και σαράντα ευρώ.

13 συλλήψεις οδηγών ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα και υπερβολικές χρεώσεις Facebook Twitter
13 συλλήψεις οδηγών ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα και υπερβολικές χρεώσεις Facebook Twitter


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν κατά περίπτωση οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας/ Γ.Γ. Εμπορίου/ Δ-νση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ατομα που νομιζουν οτι τους ανηκουν οι δρομοι, οραματιζονται πιατσες οπου γουσταρουν, κλεινουν ρευματα σε κεντρικες οδους και πλατειες ο ενας πισω απο τον αλλον, παρκαρουν οπου να'ναι για να παρουν καφε και μετα σου πουλανε τσαμπουκα αν τους κορναρεις γιατι δεν μπορεις να φυγεις, δε δινουν αποδειξη, αλλα αν τους τη ζητησεις λενε "να, τωρα βγαινει" και πατανε το κουμπι, πειραζουν τα ταξιμετρα, επιμενουν στη διπλη κουρσα (καλα, εδω φταινε κι οι πελατες), ακουνε Τραγκα το πρωι και αναβουν τσιγαρο με το ετσι θελω. Αυτοι ειναι οι Αθηναιοι ταξιτζηδες...... που χαλανε την πιατσα.
Κάτι δεν πάει καλά με τα νούμερα, στην Αττική είναι χιλιάδες ταξί, έπιασαν μόνο 13 παράνομα; Πόσους ελέγχους συνολικά κάνανε; Και πόσο αυστηρά είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται τελικά;