ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χ.Α. οι δράστες της επίθεσης στον μαθητή στο Π. Φάληρο

Μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χ.Α. οι δράστες της επίθεσης στον μαθητή στο Π. Φάληρο Facebook Twitter
1

Μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χ.Α. είναι οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι κατά μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, στις 28 Ιανουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με την Αυγή, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψες ότι αιτία της επίθεσης ήταν το γεγονός ότι ο 17χρονος είχε εκφράσει τις αντιφασιστικές του θέσεις σε συμμαθήτριά του και φίλη του. Της επίθεσης είχαν προηγηθεί  απειλές και απόπειρες επιθέσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην ακροαματική διαδικασία προέκυψαν στοιχεία όπως ότι  τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και η μαθήτρια είναι μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Στα κινητά τηλέφωνά τους βρέθηκαν μηνύματα με τα οποία ειδοποιούνταν διαβαθμισμένα (κατά τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας στην υπόθεση Φύσσα) για εκδηλώσεις και "δράσεις" της οργάνωσης, του τύπου "ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!", κλπ.

Επίσης προκύπτει ότι η επίθεση στον 16χρονο μαθητή ήταν προμελετημένη καθώς από τα sms προέκυψε ότι είχαν στηθεί άλλα δύο καρτέρια θανάτου σε βάρος του μαθητή, πριν την 28η Ιανουαρίου.

Ακόμη σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ένας από τους δράστες, ο Αποστολόπουλος λειτουργούσε σαν νταής και μπράβος που επιχειρούσε να εισβάλει ακόμα και μέσα στη σχολική κοινότητα του 3ου Λυκείου Φαλήρου. Αποκαλύπτεται ότι "ομοϊδεάτης" καθηγητής του Αποστολόπουλου του ζήτησε μέσω της μαθήτριας να εκφοβίσει τη διευθύντρια του σχολείου, με το αζημίωτο φυσικά!

Επίσης, οι δράστες, αφού διέφυγαν μετά την επίθεση στον μαθητή, φτάνοντας στο σπίτι τους φωτογραφήθηκαν κρατώντας το μαχαίρι για ενθύμιο. Μαζί με αυτές τις φωτογραφίες, βρέθηκαν ακόμα δεκάδες άλλες με το πουλί της Χούντας της 21ης Απριλίου, συνθήματα όπως "Ορθοδοξία ή Θάνατος", κλπ.

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια