Νέο καθεστώς στις άδειες υπαίθριων πωλητών

Νέο καθεστώς στις άδειες υπαίθριων πωλητών Facebook Twitter
0

Νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή απλοποιεί το καθεστώς που διέπει τις άδειες άσκησης δραστηριότητας πωλητών υπαίθρου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου.

Η μεγάλη αλλαγή είναι ότι θα ξεκινά η διάθεση των αδειών και σε ανέργους για πρώτη φορά. Δεν θα πρέπει να κατέχουν όμως οι ίδιοι, οι σύζυγοί ή τα παιδιά τους άλλη διοικητική άδεια ασκήσεως βιοποριστικού επαγγέλματος. Η άδεια θα είναι αορίστου διάρκειας και θα ανακαλείται αυτοδικαίως, μόλις αλλάξουν οι συνθήκες για τις οποίες εκδόθηκε.

Όπως γράφει και η Ελευθεροτυπία εκτός ανέργων η άδεια θα χορηγείται κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση κοινωνικά κριτήρια, σε άτομα με αναπηρία, σε πολύτεκνους, σε γονείς με τρία τέκνα, σε ανάπηρους και θύματα ειρηνικής περιόδου, σε γονείς ανήλικων τέκνων με ειδικές ανάγκες και σε γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, σε ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, αλλά και σε Έλληνες Pομά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM