Κέντρο κράτησης μεταναστών κάνουν το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα»

Κέντρο κράτησης μεταναστών κάνουν το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα» Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα, Τετάρτη, επιχείρηση για την μετατροπή του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Στην μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο κράτησης αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής που εμποδίζουν τις μπουλντόζες.  

Κατά της μετατροπής του νοσοκομείου σε κέντρο κράτησης τάσσεται και η δημοτική αρχή με τον δήμαρχο Γιώργο Καπλάνης να κατηγορεί τον υπ. Υγείας ότι προχωρά σε  αιφνιδιαστικές κινήσεις αθετεί υποσχέσεις οδηγώντας την περιοχή σε υποβάθμιση.  

«Για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα", αντί του πραγματικού του ρόλου που αφορά την υγεία των πολιτών, γίνεται αντικείμενο υποβάθμισης της περιοχής μας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το left.gr, αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το νοσοκομείο στις 18:30, με κεντρικό σύνθημα «Κλείνουν νοσοκομεία - ανοίγουν φυλακές. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη δρομολογηθεί το άνοιγμα δύο νέων «στρατοπέδων συγκέντρωσης» στη Δυτική Αθήνα: Το πρώτο στις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ επί της λεωφόρου Σχιστού στο Σκαραμαγκά, στο χώρο όπου στεγάζεται το «θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Παίδων» και το δεύτερο σε δύο κτίρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες.

Για το Σάββατο 5 Απριλίου στις 11:30 προγραμματίζεται διπλή αντιφασιστική πορεία: η πρώτη θα ξεκινήσει από την είσοδο του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) και η δεύτερη θα είναι μηχανοκίνητη από την είσοδο του ΨΝΑ – Δαφνί (προς Σκαραμαγκά και επιστροφή στο Χαϊδάρι). Οι δύο πορείες θα συναντηθούν στο Παλατάκι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM