Σάββας Ξηρός: «Είμαι πικραμένος από τον Χριστόδουλο»

Σάββας Ξηρός: «Είμαι πικραμένος από τον Χριστόδουλο» Facebook Twitter
1

Αντίθετος από τη δράση του αδελφού του Χριστόδουλου εμφανίστηκε ο Σάββας Ξηρός σε συνέντευξη που έδωσε στον Alpha 98,9.

Ο Σάββας Ξηρός εμφανίζεται πικραμένος από τις επιλογές του αδελφού του και δηλώνει: "Τέλειωσε αυτό το παραμύθι, σκόρπισε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση. Η οργάνωση αυτοκτόνησε μετά τις συλλήψεις".

"Είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω", σημείωσε ακόμη, μιλώντας και για την κατάσταση της υγείας του.

"Ο Χριστόδουλος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο, δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι σωστό να πω κάτι, είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει..."δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω κάτι", είπε, αναφερόμενος στο βίντεο του Χριστόδουλου.

"Η οργάνωση δεν υπάρχει, υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί γιατί το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν...Τέλειωσε αυτό το παραμύθι, σκόρπισε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση. Τότε δεν ήταν οργάνωση λαϊκών τιμωρών που προσπαθούσε να αντικαταστήσει τη δικαιοσύνη, ήταν μια ένοπλη προπαγάνδα", τόνισε.

"Ας ακούσει την συνείδηση του ο Χριστόδουλος, δε μπορώ να του πω εγώ τίποτα, μακάρι να συνέλθει και να κάνει το σωστό", είπε ακόμη ο Σάββας Ξηρός. 'Ποιος δεν επηρεάζεται από το περιβάλλον του; Αν ήταν 12 χρόνια μέσα και κάνει αυτά ας το δει το σωφρονιστικό σύστημα.

Ο Χριστόδουλος ζήτησε την άδεια για να πάει στην αγροτική φυλακή του λέγανε στην άλλη άδεια, στην άλλη κλπ. Ο Χριστόδουλος αν είχε πάει εκεί θα έπαιρνε λίγο ανάσα από το βάρος της κράτησης και θα είχε αντέξει παραπάνω...

"Οι συνθήκες είναι αθλιότατες, όταν ρίχνουν στο σωρό ανθρώπους όλους μαζί τι περιμένουν οτι θα βγει από δω μέσα. Εδώ αναβαθμίζονται γίνονται συμμορίες βγαίνουν έξω και κάνουν τα χειρότερα. Για ποιο λόγο υπάρχει το σωφρονιστικό; Αν προτιμούν να γίνουν όλοι καταδότες όπως την εποχή της χούντας, άμα γίνει μια αρχή δεν έχει τέλος μετά αυτό", κατέληξε.

Αναφέρθηκε επίσης στη δική του δράση αλλά και στην κατάσταση της υγείας του και είπε:

 

"Είμαι κρατούμενος, προσπαθώ να αντεπεξέλθω στο ρόλο αυτό, δεν είμαι ούτε πολιτικό πρόσωπο, ούτε δημόσιο, τίποτα. Ο καθένας έχει διαλέξει τον δρόμο του. Στο δικαστήριο φάνηκε μια διαλυμένη ομάδα, ο καθένας πήρε μια απόφαση.

Εγώ παρότι δεν ήμουν από τα αρχαιότερα στελέχη αναγκάστηκα να σηκώσω περισσότερο βάρος απ' ότι μου αναλογούσε. Δεν ήθελα να συκοφαντούνται οι προθέσεις μου, ο λόγος για τον οποίο συμμετείχα σε μια τέτοια οργάνωση... Δεν θέλω να ζω στο παρελθόν, δεν το πετάω, δεν θέλω να καθορίσει το μέλλον μου και την υπόλοιπη ζωή μου. Κανένας σκοπός δεν μπορεί να αγιάσει βάρβαρα μέσα γι αυτό είχα στείλει επιστολή χωρίς να υπάρχει ούτε ένα "αλλά".

"Η κατάσταση της υγείας μου δεν είναι συμβατή με την κράτηση, δεν υπάρχουν συνθήκες αντίστοιχες για τα προβλήματα μου.

Τα τελευταία χρόνια είμαι σε θάλαμο απομόνωσης γιατί όταν πάω σε πτέρυγα κινδυνεύω λόγω των αναπηριών μου. Δεν μπορώ να είμαι σε χώρο όπου δεν μπορώ να καταλάβω τους άλλους και με τι πρόθεση έρχονται προς εμένα.

Έχω πρόβλημα με την όραση και την ακοή. Έχω να βγω στο προαύλιο από το 2005. Έχω τη φοβία και προτιμώ να είμαι μέσα. Από το 2009 έχουν αρχίσει και πρήζονται τα πόδια μου χωρίς να έχουμε βρει την αιτιολογία. Αυτό με περιορίζει στην κίνηση.

Έχω κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα όπου κατά καιρούς πνίγομαι και αναγκάζομαι να κοιμάμαι καθιστός. Αυτά τα προβλήματα επρόκειτο να αντιμετωπιστούν στη Λάρισα που πήγα και η νοσηλεία μου διεκόπη βίαια. Έπρεπε να έχουν γίνει κάποια χειρουργεία αλλά δεν ξεκίνησαν γιατί υπήρχε πίεση χρόνου και δεν με κράτησαν άλλο.

Μου είπαν οι γιατροί ότι δεν εξαρτάται πλέον από αυτούς. Εκείνοι ήθελαν να ολοκληρώσουν τη νοσηλεία. Μου έδωσαν εξιτήριο μέρα Σάββατο για να με στείλουν πίσω με τη διερεύνηση των προβλημάτων μου σε αρχικό στάδιο.

Δεν υπήρχε κίνδυνος. Θα μπορούσαν να υπάρχουν 2 άτομα να μην πέσω από σκάλα. Ποιος μπορεί να κινδυνεύσει από μένα; Συκοφαντούμαι. Με εντάσσουν σε μια κατάσταση στην οποία δεν ανήκω.

Με ονομάζουν τρομοκράτη, έχω καταδικαστεί και είμαι κρατούμενος ανάπηρος, δεν έχω ούτε γιάφκες ούτε όπλα. Όταν πήγα στο δικαστήριο καταδικάστηκα, είμαι κρατούμενος εδώ, η παρανομία δεν είναι ιδιότητα ενός ανθρώπου.

Όλες μου οι άμυνες βασίζονται απόλυτα σε νόμο, ούτε σε εκβιασμούς ούτε σε οποιαδήποτε πράξη βίας. Όταν με πιάσανε όλοι λέγανε ότι είχα ένα 5% για να επιβιώσω. Δεν με έστειλαν στο ΚΑΤ που ήταν το αρμοδιότερο.

Τις 2 πρώτες μέρες μου βάζανε κάποια πράγματα από τα οποία έβλεπα παραισθήσεις. Μου αφαίρεσαν τον αναπνευστήρα.

Μου κάνανε τις ανακρίσεις πάντα μεσάνυχτα. Ήταν ο εισαγγελέας Διώτης και ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής ο Σύρος. Όταν συνήλθα από το κώμα είχα δεμένα χέρια πόδια, μου είχαν αφαιρέσει όλα τα ρούχα και με είχαν έτσι εκτεθειμένο.

Τις πρώτες 4 μέρες με άφηναν άυπνο κάθε βράδυ με ανακρίσεις. Μισή ώρα ανάκριση, δυο ώρες απομόνωση. Ο Διώτης το έχει μαρτυρήσει ότι έχει κρατήσει κάποια σημειώματα κωδικοποιημένα τα οποία μόνο εκείνος γνωρίζει.

Αυτά τα σημειώματα σημαίνουν αποσπασματικές πληροφορίες, δηλαδή προϊόντα βασανιστηρίων καθαρά. Έπρεπε πρώτα να γίνω καλά και μετά να εφαρμόσουν τον νόμο, δεν ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουν εκείνη τη στιγμή. Αν η οργάνωση είχε σκοπό τους φόνους τότε είχε αποτύχει οικτρά.

Αυτό γίνεται μετά από εσωτερική σύγκρουση. Δεν ήταν ο σκοπός οι φόνοι, δεν είναι ιδιότητα ούτε διαλέγει κάποιος αυτό με καθαρή σκέψη. Έκανα αυτή την επιλογή για κάποιους λόγους που δεν είναι της ώρας αλλά γι' αυτά όλα υπάρχει ο νόμος κ οι ποινές.

"Εγώ δεν είπα ότι είμαι αθώος, τους ζήτησα να πετάξουν τα προϊόντα βασανιστηρίων και θα τους έλεγα τι έχω κάνει. Προτίμησαν να μην το κάνουν και να μας δικάσουν σ' ένα δικαστήριο χωρίς ενόρκους, από ένα νόμο του 2001. Αν καταδικαζόμασταν με τον κανονικό νόμο με ενόρκους δεν θα είχαν διαφορές οι ποινές", είπε μεταξύ άλλων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια