2.800 προσλήψεις από την Ryanair

2.800 προσλήψεις από την Ryanair Facebook Twitter
22

2.800 προσλήψεις θα κάνει η Ryanair, μετά την απόφαση της να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα με τη δημιουργία δύο νέων σταθμών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Η προκήρυξη αναμένεται μέσα στο Φεβρουάριο στο σάιτ της εταιρίας.

Όπως αναφέρει το ένθετο «Εργασία» του Έθνους, οι ειδικότητες που θα προσληφθούν από την εταιρία είναι οι εξής:

  • πιλότοι
  • αεροσυνοδοί
  • ιπτάμενοι φροντιστές
  • μηχανικοί
  • προσωπικό εδάφους (check in, βαλίτσες και άλλα)
  • προσωπικό πίστας (οδηγοί και άλλα).

Εκτός των απαραίτητων προσόντων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, να διαθέτουν διαβατήριο της Ε.Ε.

Ελλάδα
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Αυτό το 2800 μου κάνει πιό υπερβολή και απο εκείνη τη μπαρούφα με τα λεφτά του Σώρα (ή Σώρρα). Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα αριθμών και πτητικού έργου, 2500 άτομα απασχολούσε η αιγαίου πριν αρχίσουν τα "πλακάκια" με τις συγχωνεύσεις και περίπου τα μισά η Ολυμπιακή (μαρφίν) με τα αντίστοιχα πτητικά (120+ πτήσεις καθημερινά).
Συμμετειχα στις προσληψεις στη Θεσσαλονικη. Εχει 2 φάσεις, γραπτα και προσωπικξη συνεντευξη. Την ίδια μέρα συνήθως. Συμβολαιο:Αν περασεις τα γραπτα, σας κανουν ομαδικη ενημερωση. το συμβολαιο ειναι 3 χρόνια χωρίς δικαιωμα παρατασης, εκτος ορισμένων περιπτωσεων. Η πολιτικη τους ειναι να ανανεωνουν το προσωπικο καθε 3 χρόνια για να μην πληρωνουν την προυπηρεσια.Μισθός: 1000-1200 καθαρά(εξαρταται απο τις ωρες πτησεις και τη βαση σου) . Υγειονομικη περιθαλψη της χωρας που θα ειναι η βαση σου.Εκπαιδευση: Πληρωνεις μόνος σου την εκπαιδευση σου,τη στολή σου, τη διαμονη και το φαγητο κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης σου. ολα μαζι περιπου 3.000-3.500 ευρω. Αυτα αν δεν εχεις να τα δωσεις πιο πριν, στα κοβουν απο το μισθο μεχρι να ξεχρεωσεις. Σε περιοδο (συνηθως 2 μήνες)που δεν εκτελουνται πτησεις ΔΕΝ πληρωνεσαι.Τελικος μισθός: με προχειρους υπολογισμους ο καθαρος μισθος (αφαιρώντας στολη και εξοδα εκπαιδευσης και λαμβανοντας υποψη τις νεκρες περιοδους) βγαινει περιπου 600-700 ευρω καθαρα για τους πρωτους 12-15 μήνες. Επειτα παιρνεις τα 1000 με 1.200 μεχρι τη ληξη του συμβολαίου.Δουλεια: 4-5 φορές την εβδομάδα, διαμονή στη βάση σου(όχι διανυκτερευσεις), εκπτωση σε όλους του προορισμους του δικτυου της Ryanair, 2-3 φορές την εβδομαδα εισαι stand by(δηλ αν σε φωναξουν, γιατι συναδελφος πχ αρρωστησε πρεπει να πας). Στο αεροπλανο σερβιρεις, πουλας προ΄ι΄όντα κτλ.Συμπερασμα: Για μισθο Ελλαδας(αν η βάση σου ειναι όντως Ελλάδα κι όχι εξωτερικό) είναι καλά, δεδομενου ότι τα ενοικια εχουν πεσει. Για μισθο εξωτερικου ειναι πολυ ασχημα δεδομενου ότι το 90%του μισθου θα πηγαινει στο ενοικιο. Δεν ειναι καλη εταιρεια, ειναι αληθεια, αλλα για όσους θελουν να κανουν μια καινουργια αρχη και εχουν βοηθεια απο το σπιτι κάτι γινεται. για τους υπολοιπους σκουρα τα πραγματα. εγω τα εβαλα κατω και αποφασισα να μην την παρω τη δουλεια, η βαση μου όμως θα ήταν εξωτερικό. Καλή επιτυχία σ΄αυτούς που θα πάνε. Πολύ καλά αγγλικά όπως και δήποτε για να μην κοπείτε! Καλή επιτυχία
Απο ολα, το χειροτερο ειναι οτι στα τρια χρονια bye bye...ειπαμε να κανουμε τον μλκ με προοπτικη...στα χαμενα τον κανουμε και μονοι μας....ΥΓ ας βγει καποιος φιλελευθερος τώρα να πει οτι τρια χρονια ειναι καλυτερα απο καθολου...lol...
Μην αναπαραγάγετε κοτσάνες παιδιά...Καμιά εξαγγελία για πρόσληψη 2,800 Ελλήνων δεν έχει κάνει η Ryanair.Η ίδια διατείνεται στα δελτία τύπου της πως για κάθε 1 εκατομμύριο επιβάτες που γέρνει σε κάποια χώρα ο τζίρος που κάνουν αυτοί σαν τουρίστες θα δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία.Στην εδώ και δυο χρόνια βάση της εταιρίας στα Χανιά δεν έχει προσλάβει κανένα πιλότο, αεροσυνοδό, μηχανικό ή υπάλληλο εδάφους.
Απορώ πώς τόσο εύκολα κάποιοι πιστεύουν ότι μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα ανοίξει τόσες θέσεις εργασίας, τη στιγμή που ένας από τους βασικούς λόγους του ότι είναι χαμηλού κόστους είναι η ελαχιστοποίηση του προσωπικού.
Ελληναρες μου μην ασχολειστε με τετοια ψιλοπραγματα. Αλλωστε οπως σε ολα τα site που δημοσιευτηκε η ειδηση γεμισανε με σχολια για το ποσο ασχημη ειναι τελικα αυτη η δουλεια. Αλλωστε τα μηδεν ευρω ειναι καλυτερα απο τα εξακοσια ευρω για οποιον Ελληνα σεβεται τον εαυτο του. Συνεχιστε να κανετε αυτο που ξερετε καλα. Φραπε (μαλλον εσπρεσσο καλυτερα) και πληκτρολογιο.
Ετσι αγορι μου...600 ευρω ειναι καλυτερα απο μηδεν ευρω..και 300 παλι καλυτερα ειναι βεβαια...και 100.... Εσυ απο την αλλη ουτε καφε πινεις και την αποψη σου την εγραψες με φωνητικες οδηγιες ανευ πληκτρολογιου...φιλελευθερος με 3,60 ( τρεις κ εξηντα ενοοω, δε σε κοβω και σβελτο).
Παιδια εγω εχω ακουσει οτι εαν σε προσλαβουν για τους πρωτους 4 μηνες σε μαστιγωνουν δεμενο μεσα στο αεροδρομιο κι αν ξεπερασεις αυτη τη δοκιμασια σε στελνουν γυμνο για μια εβδομαδα σε ζουγκλα στην αφρικη κι αν τα καταφερεις να γυρισεις σου δινουν τελικα 400 ευρο τον μηνα. Ουτε να το σκεφτητε! Περιμενετε να βγει ο Αλεξης να ανακοινωσει θεσεις για το δημοσιο, που θα σε πληρωνουν χωρις να κανεις και τιποτα σοβαρο ;)
ο Τσίπρας έλεγε οχι στις επενδύσεις! Αυτό δεν είναι μια επένδυση που ανοιγει θέσεις εργασίας; Κατα ένα έστω μικρό ποσοστό θα μειωθεί και άλλο η ανεργεία!
Η ανεργια δεν ειναι απλως ενα ποσοστο..που περισσοτερο η εργασια...ειναι ανθρωποι...οποτε πριν βιαστεις..κανε μια ερευνα ατο διαδικτυο τι σημαινει ryanair...ξεκινα απο εδω: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/join-ryanair-see-the-world-but-well-only-pay-you-for-nine-months-a-year-8619897.html