ΠΟΥ: “Γράψτε τυπογραφικό λάθος, δεν μολύνονται οι οροθετικοί επίτηδες”

ΠΟΥ: “Γράψτε τυπογραφικό λάθος, δεν μολύνονται οι οροθετικοί επίτηδες” Facebook Twitter
6

 

Aφού πρώτα σε έκθεση του ανέφερε ότι το 50% των περιστατικών στην Ελλάδα αυτομολύνεται με τον ιό του AIDS, προκειμένου να λάβει σημαντικά οικονομικά προνόμια, όπως το επίδομα των 700 ευρώ από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, τώρα ο ΠΟΥ αναφέρει ότι έκανε λάθος.


Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτή την αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τις επικρίσεις που δέχτηκε, ο Οργανισμός επανέρχεται τώρα με διευκρινιστική ανακοίνωση και υποστηρίζει ότι οι ελληνικές αναφορές στην έκθεση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τυπογραφικό λάθος. "Υπήρξε παρερμηνεία κατά την επεξεργασία του εγγράφου. Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για οικειοθελείς αυτο-μολύνσεις", σημειώνεται στη νέα ανακοίνωση και προστίθεται ότι: "Η αυθεντική είδηση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "The Lancet" από τον Αλέξανδρο Κεντικελένη και τους συνεργάτες του το 2011. Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η  σκόπιμη αυτο - λοίμωξη με τον ιό HIV αφορά περισσότερα από λίγα και μεμονωμένα περιστατικά".

Στην αρχική του έκθεση ο ΠΟΥ υποστήριζε ότι στόχος των ναρκομανών που μολύνονται με AIDS, είναι το επίδομα των 700 ευρώ μηνιαίως και η ταχύτερη ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης με υποκατάστατα της ηρωίνης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ειδική του αναφορά για τη χώρα μας, σε σχέση και με την κρίση:

 

"Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 17% μεταξύ 2007 και 2009 και επιπλέον 25% το 2010, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε μία περαιτέρω αύξηση 40% το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Οι απόπειρες αυτοκτονίας επίσης αυξήθηκαν, ειδικά για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Φόνοι και κλοπές διπλασιάστηκαν. Οι μολύνσεις με AIDS και η χρήση ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου τις μισές από αυτές τις μολύνσεις να είναι εκούσιες, προκειμένου τα άτομα να πάρουν το επίδομα των 700 ευρώ μηνιαίως και να ενταχθούν ταχύτερα στα προγράμματα απεξάρτησης με υποκατάστατα.

Η πορνεία επίσης είναι σε έξαρση, πιθανώς λόγω των μεγαλύτερων οικονομικών δυσχερειών.

Η πρόσβαση στην Υγεία έχει περιοριστεί, καθώς οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν περικοπεί κατά περίπου 40% και εκτιμάται ότι θα χάσουν τη θέση τους 26.000 εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, μεταξύ τους 9.100 γιατροί.

Αυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα αποτελούν προειδοποίηση για άλλες χώρες που υφίστανται σημαντικά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, μεταξύ τους την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία.

Αποτελούν επίσης ένδειξη ότι είναι ανάγκη να βρεθούν κεφάλαια για τις κυβερνήσεις, ώστε να εξυγιανθούν οι οικονομίες χωρίς να υπονομεύονται οι ιδιαίτερα αναγκαίες επενδύσεις στην υγεία".

 

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM