Έρευνα της ΕΛΑΣ στους «Γιατρούς του Κόσμου»

Έρευνα της ΕΛΑΣ στους «Γιατρούς του Κόσμου» Facebook Twitter
0

Έρευνες στο φαρμακείο του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού και στο Ιατρείο της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία, μετά από καταγγελία ότι στους συγκεκριμένους χώρους υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ψυχοφαρμάκων οι οποίες διακινούνται χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι έρευνες είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Στις έρευνες παρέστησαν δικαστικός λειτουργός, δύο υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων χώρων.

Η Οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τον έλεγχο:

"Σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι, κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών συνοδευόμενο από υπαλλήλους του Ε.Ο.Φ. παρουσία πταισματοδίκη, μετά από επώνυμη καταγγελία που όμως δεν μας γνωστοποιήθηκε η ταυτότητα του, πραγματοποίησαν έλεγχο για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως βεβαίως ήταν αναμενόμενο ο έλεγχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι Γιατροί του Κόσμου ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, φυλάσουν και διαχειρίζονται τα ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για ψυχιατρικούς ασθενείς, αποκλεισμένους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επισημαίνεται ότι προ μηνός έγινε παρόμοιος έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, κατά τον οποίο, επίσης διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθόλα σωστή και νόμιμη.

Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων".

Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε  όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο την διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους.

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο αναβιώνει- Το μνημόνιο συνεργασίας και η επόμενη μέρα για το «Παλατάκι»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο αναβιώνει- Το μνημόνιο συνεργασίας και η επόμενη μέρα για το «Παλατάκι»

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Βουλής των Ελλήνων, Υπερταμείου και ΕΤΑΔ - Η ιστορία του Κυβερνείου γνωστό ως το «Παλατάκι» της Θεσσαλονίκης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ