34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι Facebook Twitter
48

Σε καφετέρια στο Κερατσίνι βρισκόταν ο Παύλος Φύσας (σύμφωνα με μέχρι στιγμής πληροφορίες), γνωστός μουσικός με το όνομα Killah P, όταν έγινε αντιληπτός από ομάδα Χρυσαυγιτών οι οποίοι περικύκλωσαν το χώρο και του επιτέθηκαν.

Μετά από αντιπαράθεση το θύμα δέχτηκε μαχαιριά στο στήθος. Υπάρχουν σοβαρές μαρτυρίες για αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ασθενοφόρου το οποίο κατέφτασε στο χώρο περίπου 35 λεπτά αργότερα, όταν ήταν πια αργά για τον νεαρό Παύλο.

34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι Facebook Twitter
34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι Facebook Twitter
34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι Facebook Twitter

Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν ύποπτο ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του μαχαίρι.

 Ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος τόσο στο σημείο της δολοφονίας όσο και στο Νοσοκομείο Νίκαιας. 

34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι Facebook Twitter
34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι Facebook Twitter

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας (Killah P.), ήταν μουσικός με αντιφασιστική και κοινωνική δράση στην περιοχή και μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σύμφωνα με το enet.gr, ο 34χρονος καθόταν με τη σύντροφο του σε καφετέρια στο Κερατσίνι, όταν  ομάδα νεαρών με μαύρες μπλούζες και στολές παραλλαγής τους πλησίασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενώ λίγη ώρα μετά έφθασαν και άλλοι. Ακολούθησε συμπλοκή.

Οι τέσσερις νέοι ξέφυγαν από τον κλοιό των ακροδεξιών όμως ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας τους έκλεισε το δρόμο. Ο οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσε τον 34χρονο τουλάχιστον τρεις φορές και τον άφησε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Ο δράστης έφυγε πεζός μαζί με τους υπόλοιπους.

Η αστυνομία προσήγαγε από την περιοχή ένα 45χρονο άντρα στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι και εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν είναι ο δράστης. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Newsit, ο 34χρονος προέρχεται από αριστερή οικογένεια, ήταν μέλος παλαιότερα του συνδικάτου μετάλλου και στηλίτευε τους φασίστες με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί..

Επίσης σύμφωνα με το ίδιο σάιτ, πάρχουν άτομα που καταγγέλλουν τη στάση των αστυνομικών, μιλούν για δυο μηχανές της ΔΙΑΣ με τέσσερις αστυνομικούς που δεν έσπευσαν να παρέμβουν νωρίτερα.

 Πάντως το newsit αναφέρεται και σε μαρτυρίες ότι τον φερόμενο ως δράστη ακινητοποίησε γυναίκα αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.

 

Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση εξέδωσε και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ :

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο - χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί.

Η Χ.Α. αρνείται κάθε σχέση με το περιστατικό και τη δολοφονία, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις όσους την εμπλέκουν.

Ελλάδα
48

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
αγαπητέ geOp είναι αλήθεια αυτά που λες και βιάστηκα κάπως να σε κρίνω και να σε κατακρίνω. Μόλις τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι το περιστατικό έγινε αμέσως μετά την ήττα του Ολυμπιακού - είναι ηλίου φαεινότερο ότι η δολοφονία έγινε για να μην ασχοληθεί ο Ολυμπιακός λαός με το χουνέρι... Βιάστηκα λοιπόν να σε χαρακτηρίσω τσιμεντόλιθο - η περίπτωσή σου είναι ξεκάθαρα cob
δεν ξερω τι σημαινει το cob λυπαμαι! τωρα αν εσυ θεωρεις τον ολυμπιακο σοβαρη ομαδα και μαλιστα τοσο σοβαρη που για παρτη του εγινε για αλλη μια φορα η χωρα **ουρδελο τοτε σε παρακαλω στειλε μου τι χαπακια παιρνεις. τα χρειαζομαι να μαστουρωσω για να μην με επηρεαζει η ηλιθιοτητα των γυρω μου.
Παραθέτω ένα σχόλιό μου από πέρυσι με αφορμή μια από τις τότε επιθέσεις της ναζιστικής οργάνωσης"Πρώτα οι μετανάστες, μετά οι άθεοι, μετά οι γκέι, μετά οι αριστεροί... Δυστυχώς βλέπω να φτάνουμε γρήγορα στο σημείο που πλέον θα είναι στόχος απλά όποιος δεν είναι μαζί τους... Σαπίλα!"Δυστυχώς όντως φτάνουμε πολύ γρήγορα εκεί! Πρέπει σαν κοινωνία να ξυπνήσουμε πριν να είναι πολύ αργά! Αν δεν είναι ήδη... Και αν τελικά μπορούμε σαν κοινωνία να ξυπνήσουμε ποτέ...
οχι αποκλειεται δυο τσογλαναρεοι να σφαχτηκαν για το ποδοσφαιρο ή για μια γκομενα!οχι οχι σιγουρα ηταν πολιτικος ο καυγας!μα αν ηταν κατι αλλο πως θα μπορουσε η καθε τελειωμενη να βγαινει και να κανει δηλωσεις και καθε καναλι που σεβεται τον εαυτο του να κανει εκτενες ρεπορταζ και ολα μαζι να γεμιζουν χρημα τις τσεπες των μεγαλων?μηπως λοιπον αφορμη δεν βρισκαμε ο διαολος μας την εστειλε??? μηπως βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος? μηπως παρεχουμε δωρεαν διαφημιση και προβολη σε αυτους ακριβως που δεν θελουμε? μηπως μας συμφερει να το βαφτισουμε "πολιτικη δολοφονια" για να στραφει το βλεμμα του κοσμακη απο τις απεργιες, να επικεντρωθει στα ακρα και γιατι οχι να διχασουμε και τα πληθη? μηπως το μαυρο προβατο ειναι η βιτρινα για να μην ασχολουμαστε με τα ασπρα? μηπως? μηπως? μηπως??????απλες αποριες ενος ατομου που δεν εχει τον ελευθερο χρονο και το χαρτζιλικι απο τη μαμα για να εμπλεκεται σε πολιτικα ακρα ουτε δεξια, ουτε αριστερα, ουτε καν στη μεση....
πες μου αγαπητε τσιμεντολιθε ειδες σε κανενα μπλοκ στο ιντερνετ ή στην τηλεοραση αν παρακολουθεις να λενε κουβεντα για την απεργια ΓΕΣΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ή για τις συγκεντρωσεις? εγω προσωπικα ουτε ενα....οποτε ποιος μου λεει εμενα οτι δεν κατευθυνεται ολη αυτη η βια και δεν καλλιεργειται το μισος μεταξυ οποιοδηποτε αλλου πιστευει κατι αλλο απο εμας ακριβως για να μην ασχοληθουμε με τις απολυσεις και τις περικοπες που προωθουνται? ολοι αυτοι τη στιγμη ασχολουνται με τον φασιστα (το μαυρο προβατο) και δεν ασχολειται κανεις με τα ασπρα (πολιτικες ενεργειες-μεταρρυθμισεις) δεν σου λεω οτι αυτη η αγανακτιση ειναι αδικη ή οτι δεν επρεπε επιτελους να γινει- το αντιθετο μαλιστα- αλλα για ακομα μια φορα χρησιμοποιειται.... αυτη τη στιγμη ξερεις ποσο πολυ βολικο ειναι να σφαχτουνε οι δεξιοι με τους αριστερους και οι υπολοιποι με ολους τους αλλους? για σκεψου λιγο...ακομα κι εσυ βιαστηκες να χρησιμοποιησεις εναν αντικειμενικα ηλιθιο χαρακτηρισμο επειδη τυγχανει να βλεπω τα πραγματα απο αλλη οπτικη! για θυμησου ποσο ομορφα κουκουλωθηκαν ενα σωρο σκανδαλα και μετρα μεσα απο τα δεκεμβριανα ή ακομα και απο την αποπειρα αυτοκτονιας του ζαχοπουλου! ναι ντουβαρι δεν λεω αλλα ευτυχως για ντουβαρι εχω πολυ καλη μνημη!φιλικα το ντουβαρι
οσοι απο ΄δω και περα ψηφισουν χρυση αυγη(αγανακτισμενοι νοικοκυραιοι που ηθελαν να εκδικηθουν το συστημα η τους κοπηκαν τα επιδοματα η ακομα και πραγματικα να ειναι αδικημενοι) θα ειναι συναυτουργοι σε τετοιες πραξεις, να το θυμουνται.
Μόνο το σάπιο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, που δεν είναι και λίγο, πρέπει να μείνει στη ΧΑ. Θα μου πεις, adiexodo, και τί έγινε. Σίγουρα από εκεί που είναι ρυθμιστής και συνοδοιπόρος της κυβέρνησης, γιατί κακά τα ψέμματα, ο αλληθωρισμός προς το ένα άκρο της ΝΔ είναι εμφανής, θα γυρίσει στην προτέρα κατάσταση. Και δε θα γυρίσει κιόλας. Άρα το μείζον πρόβλημα είναι η σκατένια ανοχή από τις αρχές. Το μαύρο κατάμουτρα πρέπει να φάνε και όσοι ποντάρουν σε συνεργασίες ΝΔ και ΧΑ. Να μαυρίσει ο νεοδημοκράτης τη ΝΔ! Να πληγεί η ΝΔ, αφού ΑΥΤΗ είναι η ουσιαστική μήτρα της εκτροπής. Αυτή είναι η απάντηση. Αφού όλοι γνωρίζουμε ότι πέριξ του Σαμαρά είναι όλο το δίκτυο 21 και χαρακτηριστικά ο Ζισκάρ Ντ' Εσταίν είπε προχθές, που ήρθε στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγί, "είναι τόσοι πολλοί που συμβουλεύουν τον κο Σαμαρά, που να προστεθώ κι εγώ περιττεύει" Περιττεύουν οι σοβαροί άνθρωποι και είναι καλοδεχούμενος ο ακροδεξιός οχετός. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο δημοκρατικά σκεπτόμενος και όχι εκτραχηλισμένος νεοδημοκράτης. Χίλιες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις. Κεντρώες, φιλελεύθερες, κάτι άλλο τέλος πάντων. Που να μην παίρνεις πακέτο και το φιλοναζιστικό οίστρο του Σαμαρά.Η δολοφονία είναι σαφέστατα πολιτική. Αλίμονο σε όσους μιλούν για συμπλοκή. Πρόκειται για δολοφονική ενέδρα. Αλίμονο στους εκτραχηλισμένους, που μιλούν για "δυο τελειωμένους ακραίους" που συνεπλάκησαν. Ο ένας είναι τελειωμένος ακραίος. Ο άλλος, ήταν μια χαρά μουσικός, εξάφραζε την πολιτική του άποψη κλπ.Υπάρχει άλλος αρχηγός κόμματος, που με λίγο λίφτινγκ κυβερνησιμότητος στα καμαρίνια του ΣΚΑΙ, θα μπει στην κυβέρνηση και έχει καταδικαστεί για βομβιστικές ενέργειες; (Μιχαλολιάκος, ΑΣΤΥ, τέλη '70);Η ανοχή από τμήματα της αστυνομίας πρέπει να τελιώνει. Στο κάτω-κάτω, όπως ανεκεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες, μέσω ΤΧΣ και Ευρωπαϊκών χρημάτων, έτσι μπορεί να γίνει και η θεσμική ανακεφαλαιοποίηση του τόπου. Προσωρινή μεικτή δύναμη, με Europol μέσα, απόλυτη ασφάλεια και απεκτομή των διαβρωμένων τμημάτων.
Θα φτάσουμε τις εκατό δολοφονίες και μετά θα αναρωτιόμαστε αν είναι δημοκρατικό ή όχι το να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. Στη Γερμανία (που τους βρίζουμε από το πρωί ως το βράδυ για το μνημόνιο) αυτά τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες και σε συνταγματικό μάλιστα επίπεδο.
Ας θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς μέχρι να καταλάβουμε ότι τον φασισμό όταν πια έχει εκδηλωθεί με βία στους δρόμους, δεν μπορείς να τον αντιμετωπίζεις με λόγια. Θέλει και πράξεις. Όχι για λόγους εκδίκησης ή πολιτικής βεντέτας, αλλά για λόγους προστασίας. Γιατί αν τους αφήσεις θα φτάσουν μέχρι και τον φόνο. Μέχρι και τον μαζικό φόνο. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.
Ειναι σιγουρα δολοφονοι. Αρκει να μη γινουμε γινουμε δολοφονοι και εμεις για εκδικηση! Η βια και οι δολοφονιες δεν μπορουν να απαντηθουν με τον ιδιο τροπο σε μια δημοκρατια. Υπαρχουν νομιμοι τροποι και αποτελεσματικοτατοι: Συληψεις, ανακρισεις και φυλακισεις! Ας μην παρουμε τον νομο στα χερια μας. Ταραξτε τους στη δημοκρατια!
Οταν το κυβερνών κόμμα και οι δολοφόνοι τα χουνε πλακάκια, δεν νομίζεις ότι κάπου χωλαίνει η έκκληση σου? Ποιοι να τους ταράξουν στην δημοκρατία? Και ποιοι να του συλλάβουν και να τους ανακρίνουν? Οι συνεργάτες τους στην αστυνομία, η νδ που τους έχει χρηματοδοτήσει και ξεπλένει, ή η δικαστική εξουσία που είτε είναι σε συνεργασία με το καθεστώς και την αστυνομία είτε αποδεικνύεται πάντα αργή, ανίσχυρη μπροστά στις εξελίξεις και τα μεγέθη? Ας κάνουμε όλοι από δυο πολίτικαλλυ κορρέκτ δηλώσεις, μία στη λάιφο και μία στο φβ να εκφράσουμε την λύπη και την οργή μας και ύστερα ας κάνουμε όλοι αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά τόσα χρόνια. Τίποτα.
Να ξεκινησουμε μια επανασταση λοιπον? Να οπλιστουμε με καδρωνια, μολοτοφ και περιστροφα και να παμε να τα βαλουμε, με ποιους ακριβως? Με την ΝΔ? Αυτην επελεξε ο κοσμος δημοκρατικα και οσο και να μη μου αρεσει, αυτη κανει κουμαντο. Με τους φασιστες? Ποιους απ'ολους και ποσο διαφορετικος θα ειμαι εγω αν οι πραξεις μου ειναι ολοιδιες με τις δικες τους? Με την αστυνομια που τα εχει κανει πλακακια με τους φασιστες? Αν αυτη ειναι η ελληνικη αστυνομια, τοτε σιγουρα φταιμε και παλι εμεις, γιατι οταν θελουμε προστασια για οποιαδηποτε αδικια σε αυτην σπευδουμε. Η μηπως θα'πρεπε να Μην σπευδουμε εκει και να οπλιζομαστε με καδρωνια και παλι? Ωραιες ειναι αυτες οι αριστεριστικες αρλουμπες(η αστυνομια φασιστες, η δικαιοσυνη φασιστες, η κυβερνηση φασιστες) αλλα πρεπει και καπου να παταμε στην πραγματικοτητα.Στις δημοκρατιες κουμαντο κανει η πλειοψηφια. Αν ειστε τοτε προχωρατε. Αν οχι καντε μας τη χαρη να ανεχθειτε τους πολλους!
Μα δεν επέλεξε την ΝΔ ο κόσμος, η νδ πήρε 29% και κυβερνάει μόνη της αυτή την στιγμή, για να μην βάλουμε μέσα την αποχή, τα μπόνους εδρών, μονοεδρικές, το ποσοστό των ψηφοφόρων που είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο "υπο πληρωμή" από την εκάστοτε κυβέρνηση, τον κυρ-φώτη που έλεγε ότι δεν θα είναι αριστερό άλλωθι κτλ κτλ κτλ. Αρα δημοκρατική νομιμοποίηση δεν έχει. Για την αστυνομία που λες ότι είμαστε υπεύθυνοι, δεν το καταλαβαίνω ακριβώς, δεν έχει κάποιο αιρετό άρχοντα η αστυνομία ούτε συνδιαμορφώνουμε τον τρόπο με τον οποίο δρα, άρα δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς. Το ίδιο και για την δικαιοσύνη. Επίσης δεν αποτελεί επιχείρημα το ότι στην αστυνομία πηγαίνουμε άμα μας κλέψει κάποιος. Αρα τι? Απαγορεύεται για τον λόγο αυτό να κάνει κριτική στις μεθόδους της ή να διαπιστώσει κανείς ότι στις τάξεις της έχει 50% Χ.Α? Δεν καταλαβαίνω τους συλλογισμούς σου.. Εγώ δεν είπα να πάρουμε τα κουμπούρια. Άλλωστε αμφιβάλλω ότι κάτι τέτοιο θα έχει αποτέλεσμα καθώς το κράτος είναι πάνοπλο και ο διεθνής παράγοντας πάντα θα σπεύσει να κλειδώσει τα πράγματα. Δεν βρισκόμαστε στο 1910 που ήταν ρευστά τα πράγματα. Αλλά αυτές οι "δηλώσεις" για την δημοκρατία που θα φέρουν κάποιοι και θα την εφαρμόσουν τέλεια και θα λάμψει το φως που βασίζονται? Διαπιστώνεις ή δεν διαπιστώνεις ότι και οι 3 θεσμοί για τους οποίους μιλάμε είναι διαβρωμένοι και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία? Αν ναι, τι μπορούμε εμείς ως πολίτες να κάνουμε για αυτό? Πάντως σίγουρα όχι δηλώσεις και εκκλήσεις σε κάποια πολιτική-δικαστική-νομική αυθεντία.
Οι 3 θεσμοι εχουν προβληματα σαφως, απλουστατα γιατι και αυτοι μοιαζουν στην ελληνικη κοινωνια. Πες τε μου εσεις ενα θεσμο που να μην εχει προβληματα στην Ελλαδα σημερα. Παντου θα βρεις αδυναμιες στην καλυτερη και τρομερες λαμογιες στην χειροτερη. Αυτοι οι πολιτες ειμαστε, αυτη την κυβερνηση/αστυνομια/δικαιοσυνη κλπ εχουμε. Σχετικα με την ΝΔ εχω να πω μονο οτι το εκλογικο συστημα το επεβαλε κι'αυτο η ΝΔ και ο κοσμος ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ αριστα το εκλογικο της εδωσε την πρωτεια. Αν δεν μας αρεσει αυτο ας πουμε σε οσους νεοδημοκρατες γνωριζουμε(αλλα και ΠΑΣΟΚους που συγκυβερνουν)οτι δεν εκαναν καλα που τους ψηφισαν. Δεν ειπατε να παρετε τα κουμπουρια αλλα δεν καταλαβα και τι ακριβως προτεινετε:Οι εκδοχες ειναι δυο. Η περιμενουμε τις επομενες εκλογες(ναι η αστυνομια και η δικαοσυνη Δεν ειναι αιρετες αλλα ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ απο την εκαστωτε κυβερνηση που ΕΜΕΙΣ ψηφισαμε) μηπως και επιλεξουμε κατι καλυτερο. Η θα σηκωθουμε και θα βγουμε στους δρομους.
Κοιτάξτε κύριε Αρη, έχουμε μεγάλη διάσταση απόψεων ούτε καν στο επίπεδο της πρότασης, αλλά στο επίπεδο της διαπίστωσης. Εσείς πιστεύετε ότι το πρόβλημα της Χ.Α. μπορεί να λυθεί με πολιτική βούληση, ότι οι θεσμοί δεν έχουν πρόβλημα αλλά μόνο οι άνθρωποι, ότι για την κατάντια της κοινωνίας φταίει η ίδια η κοινωνία και όχι το μοντέλο διοίκησης,εκπαίδευσης και οι οικονομικές δομές, ότι το εκλογικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει παρόλο που είναι στημένο με σαφώς ύπουλο τρόπο, ότι όλα μπορούν να λυθούν με μια ψήφο στα 4 χρόνια, ότι η κυβέρνηση είναι επαρκώς αντιπροσωπευτική του εκλογικού σώματος κ.α. την στιγμή που εγώ διαπιστώνω πλήρη θεσμική ανεπάρκεια σε όλα τα παραπάνω και διαπιστώνω την ανάγκη για πλήρη τροποποίηση του πολιτεύματος και διοικητικών/οικονομικών δομών. Το να σας προτείνω μια λύση-πανάκεια που μπορεί να λύσει τα πάντα "με ένα νόμο" όπως λέγανε παλιά οι τσιπρολαικιστές πριν κάνουν κωλοτούμπα είναι αδύνατο. Αλλά και το να πιστεύω ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να δώσει λύση, ότι το πρόβλημα δεν είναι δομικό και να καλώ κάποιους (ποιούς άραγε?) να τους ταράξουν στην δημοκρατία είναι ουτοπικό 100%. Κλείνω τονίζοντας ότι και πολλών άλλων χωρών οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες έχουν τα ίδια προβλήματα, δεν είναι ένα πρόβλημα του ελληνικού λαού, εκτός αν δεν διαπιστώνετε έλλειμα δημοκρατίας στην Ρωσία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ που είναι αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες. Καταλήγουμε λοιπόν σε αδιέξοδο. Σας ευχαριστώ για την ήρεμη αντιπαράθεση. Καληνύχτα.
Χθες ήμασταν στο Πέραμα, σήμερα θα είμαστε στο Κερατσίνι...Τίποτε άλλο από συμμορία νεοναζί δολοφόνων με μοναδική αποστολή το χτύπημα του κινήματος, ενώ στους μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές που τους σπονσοράρουν κάνουν πλάτες. Είναι το πιο μακρύ, το πιο βρώμικο χέρι του καπιταλισμού, που επιστρατεύεται οταν δε μπορούν να επιστρατεύσουν τίποτε άλλο, για να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα.Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, σε καμία εργατική γειτονιά, δε κανέναν τόπο δουλειάς, σε κανένα σχολείο ή σχολή - να μην τους χωράει ο τόπος.Ανασύνταξη του κινήματος, στα συνδικάτα, στις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, να παλεύουμε για όλα, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο: Για τα κομμένα ρεύματα, τις κατασχέσεις, το πιάτο το φαΐ στο συνάδελφό μας, την ψυχαγωγία, τα μέτρα προστασίας των ανέργων, την οικονομική τους ενίσχυση, τα βιβλιάρια ασθενείας, για Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία. Αυτή είναι η αιτία που τους ΓΕΝΝΑΕΙ.
Βαρδαρη, δεν έχω καμία σχέση με τον Σύριζα. Αλλά δεν εχω και καμια σχεση με οσους προσπαθούν να αποπολιτικοποιήσουν το πρόβλημα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι απλά 'κακοί άνθρωποι', αχρωμοι και άοσμοι.Πιστεύω - και η μελέτη της ιστορίας αυτό νομίζω αποδεικνύει- οτι τους γεννάει ο καπιταλισμός και τους βάζει σε κάποιες συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές να κάνουν τη βρώμικη δουλειά που δε μπορούν να κάνουν τα επίσημα αστικά κράτη και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που τους στηρίζουν. Αυτό είχε γίνει και στη Γερμανία του Χίτλερ, και στην Ιταλία του Μουσολίνι και στην Ελλάδα της ΧΑ.Αν δεν το προσεξες, οι επιθέσεις τους δε γίνονται εναντίον τίποτα εφοπλιστών και βιομηχάνων. Επιτίθενται σε όσους παλεύουν, σε όσους σηκώνουν κεφάλι. Η πρώτη κίνηση του Χιτλερ οταν πήρε την εξουσία ήταν να βγάλει παράνομα όλα τα σωματεία - συνδικάτα, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να κάνει πογκρόμ αρχικά στους κομμουνιστές και στη συνέχεια σε όποιον αγωνίζονταν. Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αυτή τη στιγμή γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο - γι'αυτό μιλάω για το κίνημα.Δεν αρκεί να λέμε 'να ποινικοποιηθουν' λες κι είναι μόνο νομικό το θέμα, πρεπει να δούμε και ποιες είναι οι αιτίες που τους γεννούν- όσο κι αν μας ξεβολεύει αυτό...
Mizuno, αυτα που λες ειναι η κομμουνιστικη ερμηνεια των πραγματων. Για πες μου σε παρακαλω, οταν ο Σταλιν ανελαβε την εξουσια, ποιοι κανανε αυτη τη δουλεια; Σε ολες της χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ, ποιοι κανανε εκκαθαρισεις μετα τον Β παγκ. πολεμο; Στην κομμουνιστικη Κινα, ποιοι ανθρωποι τα κανανε αυτα; Ξερεις για ποσα θυματα μιλαμε; Ολα αυτα που λες δειχνουν μια βαθεια απεχθεια στο καπιταλιστικο συστημα, το οποιο ομως ειτε σου αρεσει ειτε οχι ειναι αυτο το οποιο υπαρχει παντου πλην Κουβας και Κορεας και ειναι ουσιαστικα το μονο συστημα που υπαρχει. Βεβαιως και πρεπει να βελτιωθει, αλλα εναλλακτικη δεν υπαρχει παρα μονο σε ουτοπιες και αυτοοργανωμενες πολυκατοικιες..Και ουσιαστικα λες οτι το κρατος σαν αφηρημενη εννοια, λες και δεν ειμαστε ολοι εμεις το κρατος, οπως επισης και οποιος διανοηθει να ειναι επιχειρηματιας και να δημιουργησει θεσεις εργασιας ειναι εκ προιμιου κακος και εχθρος του λαου. Ειλικρινα δεν ξερω απο που να το πιασω και δυστυχως σε εναν διαδικτυακο χωρο δεν μπορει να γινει τοσο μεγαλη κουβεντα.Την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη παρεπιπτωντος, οι συνδικαλιστες την εχουν καταστρεψει γιατι την εχουν κανει τσιφλικι τους. Εναντια σε καθε λογικη και τελικα αυτοκαταστροφικα εναντια στον ιδιο τους τον εαυτο, λογω ιδεολογικης θολουρας.Θεωρω οπως και να χει την πολιτικη χρησιμοποιηση ενος τετοιου τραγικου και εγκληματικου περιστατικου καταπτυστη. Οπως και επισης την πολωση, την οποια καποιοι την προωθουν για τα δικα τους συμφεροντα αλλα στο τελος θα την πληρωσουμε ολοι.Η απαντηση σε πολλα ειναι Παιδεια, δυστυχως σε αυτο υπαρχει τεραστια ελλειψη.
@ vardaris Πο φίλε η φρασεολογια σου θυμίζει 70αρη. Τι να κάνουμε δηλαδή που εξελίχθηκαν έτσι τα ΚΚ της Ρωσίας και της Κίνας και που ο καπιταλισμός είναι διαδεδομένος παντού? Ο θεός τον έστειλε και πρέπει να μην τον πειράζουμε? Και 700 χρόνια πριν μόνο μοναρχία/ολιγαρχία υπήρχε ανά τον πλανήτη τι ν κάνουμε? Ασε που από πολιτική ιστορία και ορολογία είσαι σκράπας. Λοιπόν ξεκινάμε googlare ταξική προέλευση, ταξική διαστρωμάτωση, ολιγοπώλεια, φορολογικοί παράδεισοι, παγκοσμιοποίηση, χρέος. Και στα 70 υπάρχει ελπίδα.
..ο,τι να ναι απαντατε. Και αποδεικνυεται οτι δυστυχως σοβαρη και νιφαλια κουβεντα με επιχειρηματα δεν μπορει να γινει. Ειδικα @ αδιεξοδο, πεταξες 3 λεξεις οπως ταξικη πρεολευση, φορολογικοι παραδεισοι χωρις καν να καταλαβεις τι ειπες.. Ποιο ειναι το επιχειρημα σου; Μπορεις να αρθρωσεις εστω και ενα; Και μιλα πιο κοσμια, φανταζομαι εχεις ενηλικιωθει, οποτε θα επρεπε να εχεις μαθει να μιλας χωρις να προσβαλλεις τον αλλο.
@ vardaris Απάντησα με 3 λέξεις επειδή έχουμε τέτοιο χάσμα απόψεων που λίγο νόημα έχει. Συνοπτικά για να μην νομίζεις ότι έχεις και τόσο φοβερά επιχειρήματα: 1. Οχι δεν είμαστε όλοι το κράτος. Το κράτος είναι μια δομή που αποτελείται από μια δομή κεφαλαιοκρατών, μεγαλοεπιχειρηματιών, του διεθνή παράγοντα, σύν ένα 10-20% του κοινωνικού συνόλου που βρίσκεται σε συνεργασία μαζί τους. Απλό και κατανοητό παιδικό παράδειγμα: εγώ και ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν επηρεάζουμε το ίδιο την κρατική πολιτική. Αρα ο Σωκράτης είναι πιο πολύ "κράτος" από μένα. Παράδειγμα 2ο, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν αποφάσισαν ποτέ οι ίδιοι αν τους αρέσει το νερό με αρσενικό ή όχι. Κάποιοι τρίτοι τους το έφεραν και αν ακυρωθεί κάποιοι τρίτοι θα το ακυρώσουν, βλέπουμε σε αυτήν την περίπτωση ότι κράτος και πολίτες διαχωρίζονται ως έννοιες. 2ον για τον καπιταλισμό σου απάντησα στο ίδιο ύφος και με την ίδια ποιότητα περιεχόμενου που απάντησες και εσύ. Κοινώς αν δεν το διέκρινες το επιχείρημα συνοψίζεται: "Ο καπιταλισμός δεν αποτελεί το τέλος της ιστορίας, ούτε το επιχείρημα ότι επικρατεί παντού λέει κάτι υπέρ του. Για τον λόγο αυτό κριτική στα αποτελέσματα αυτού ή "αγώνας" για την ανατροπή του επιτρέπεται, δίχως αυτό να σημαίνει ότι όποιος το λέει αυτός είναι ΚΝΙτης και πρέπει να απολογηθεί για τον Στάλιν". Το έκανα λιανά να ορίστε.3ον για το κλίμα πόλωσης στα είπε ο φίλος από πάνω εσύ ο ίδιος το καλλιεργείς. 4ον Η παραφιλολογία για τους συνδικάλες, την παραγωγικότητα, την κερδοφορία, το επιχειρείν και όλα αυτά που πάντα ακούμε για όποιον απολύεται ή για όποιον απεργεί τα λήμματα παγκοσμιοποίηση, ελεύθερη αγορά, ολιγοπώλια είναι μια χαρά εύστοχα και σε καμία περίπτωση εκτός θέματος.
Αν δεν καταλαβαίνουν μόνοι τους κάτι παπουδο-γιαγιάδες κ πιτσιρικάκια οτι δεν κάνουν "statement" ψηφίζοντας ΧΑ, ας τους κοπεί... το δικαίωμα ψήφου! Γιατί από τη βλακεία του δικομματισμού να περνάς στη ΧΑ δεν έχεις καμία δικαιολογία (και καμία τύχη βεβαίως...)