ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σήμερα παραδίδεται η επέκταση του μετρό προς Ελληνικό

Σήμερα παραδίδεται η επέκταση του μετρό προς Ελληνικό Facebook Twitter
0

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι παραδίδονται στο κοινό οι 4 νέοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς το Ελληνικό. Η διαδρομή από το Σύνταγμα ως το Ελληνικό θα διαρκεί 14 λεπτά και αναμένεται να εξυπηρετηθούν τουλάχιστον 83 χιλιάδες επιβάτες σε καθημερινή βάση και να μειωθεί η κυκλοφορία κατά 13 χιλιάδες οχήματα σε καθημερινή βάση. Πάντως στο Ελληνικό όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός δεν έχει δημιουργηθεί χώρος πάρκινγκ με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό», θα υπάρξει και κατασκευή νέας γραμμής τραμ με μήκος 1.100 μέτρα που θα συνδέει το δίκτυο της παραλιακής με το σταθμό του μετρό στην Αργυρούπολη. Μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν από σήμερα και στις γραμμές των λεωφορείων ώστε να συνδέονται με το μετρό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Τα εγκαίνια των νέων σταθμών θα γίνουν από τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο οποίος χθες δήλωσε ότι με την παράδοση των σταθμών του μετρό θα ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται η παράδοση του σταθμού «Αγ. Μαρίνα», στην επέκταση της Γραμμής 3 από το Αιγάλεω, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες περαιτέρω επέκτασης προς τον Πειραιά, όπως και οι εργασίες επέκτασης του τραμ από το ΣΕΦ προς το κέντρο του Πειραιά.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ