Διώκεται για κακούργημα ο Λιακουνάκος

Διώκεται για κακούργημα ο Λιακουνάκος Facebook Twitter
0

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια ασκήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου κι άλλων 18 προσώπων.

Πρόκειται για την υπόθεση προμήθειας από την εταιρεία SONAK 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2001, που καταγράφεται ως ζημιογόνα σε ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συνολική αξία της σύμβασης ήταν 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και για την υλοποίησή της φέρεται να καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, οι εισαγγελικές αρχές ερεύνησαν τη συγκεκριμένη καταβολή, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις τίθεται δέσμευση, ώστε η προκαταβολή να μην ξεπερνά το 40% της συνολικής αξίας του έργου.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη σύμβαση, δεν υλοποιήθηκε σύμφωνα με τη δικογραφία και φαίνεται να παραμένει σε ισχύ. Το 2007 η υπόθεση είχε οδηγηθεί στη διαιτησία που δικαίωσε την εταιρία και επέβαλε 3 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο αναγνωρίστηκε πλήρης υπαιτιότητα για την μη εκτέλεση της σύμβασης.

Βάσει της διαιτητικής απόφασης η εταιρία είχε πάρει τις εγγυητικές και είχε κρατήσει και την προκαταβολή. Η εξέλιξη αυτή, είναι κατά τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, απόρροια ενεργειών και αποφάσεων του τότε Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας που εγκλώβισαν το Δημόσιο.

Οι διώξεις στρέφονται, εκτός του Λιακουνάκου και κατά δύο πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Γεώργιο Κολίρη και του Ευάγγελο Βασιλάκο, ενός διευθυντικού στελέχους της SONAK αλλά και κατά 15 στρατιωτικών που συμμετείχαν σε επιτροπές οι οποίες εισηγήθηκαν και τις σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα 19 εμπλεκόμενα πρόσωπα κλήθηκαν στην εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM