Η αστυνομία επιτίθεται αναίτια σε ειρηνική πορεία για το Σακκά

Η αστυνομία επιτίθεται αναίτια σε ειρηνική πορεία για το Σακκά Facebook Twitter
35

Έφοδος της αστυνομίας έγινε σήμερα σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στα πέριξ της Ακρόπολης με αίτημα την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά. Το video είναι αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο «έδρασαν» οι αστυνομικοί, χτυπώντας, ρίχνοντας χημικά και τρέποντας σε φυγή τους διαδηλωτές.  

Ελλάδα
35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
"Οι διαδηλωτές σκοπό είχαν να δημιουργήσουν θόρυβο για την υπόθεση Σακκά, σε διεθνές επίπεδο"να θυμισω τις 2 νεαρες τουριστριες που συνελαβαν και χτυπησαν πριν λιγο καιρο χωρις ιδιαιτερο λογο; και κατι αλλο: χτες στα δελτια ειδησεων εδειξε ρεπορταζ τη δημοτικη αστυνομία να μοιραζει φυλλάδια και εξηγηγει σε τουριστες οτι η κυβερνηση τους απολυει..αυτα τα λιγα που θυμηθηκα για την προβολη μας στο εξωτερικο...
<<Έφοδος της αστυνομίας έγινε σήμερα σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας>>Στα πρωτα πεντε δευτερολεπτα του βιντεο κιολας ακουγεται το συνθημα "Πολεμο στον πολεμο των αφεντικων".Εχω παει σε καμποσες ειρηνικες πορειες διαμαρτυριας, εναντια σε πολεμους που μαινονταν, και ποτε δεν ακουσα συνθημα να παροτρυνει σε πολεμο. Οταν η πορεια ζηταει "πολεμο", κυριολεκτικα, δεν μπορει να χαρακτηριστει "ειρηνικη". Ας μην ξευτελιζουμε τις λεξεις.
"Οταν η πορεια ζηταει "πολεμο", κυριολεκτικα, δεν μπορει να χαρακτηριστει "ειρηνικη""Αυτό το "κυριολεκτικά", ήξερες που το βάζεις. Για εξήγησε όμως και εμάς, πού πάει; Στο πρώτο σκέλος της πρότασης, ή στο δεύτερο;Για να μην εξευτελίζουμε και τις λέξεις.
"I resisted their grip because I wanted to show the world what police does..."Αυτο που κανουν οι αστυνομικοι παντου οταν καποιος αντιστεκεται στο "grip". Ειναι προφανες οτι εδω τουλαχιστον εχουμε το ακριβες αντιθετο της "απροκλητης" ενεργειας.Πιστευω, δυστυχως, οτι αυτα τα ατομα εχουν ψυχικες διαταραχες, κατι μεσα τους αντιστεκεται στη παραμικρη επιβολη εξουσιας και επιθυμουν παντα να φερουν την κατασταση στα ακρα ετσι ωστε να επιβεβαιωθουν οι ιδεες τους για την "βια του συστηματος". Αυτα τα ατομα δεν θα μπορεσουν να συμβιβαστουν ουτε καν μεσα στο πολιτικο συστημα που επιθυμουν γιατι θα τσακωθουν στο τελος μεταξυ τους, οπως οι μαχητες της Αλ-Καιντα που αλληλοσφαζονται "δια ασημαντον αφορμην".
Βέβαια, εδώ να σου θυμίσω ότι αν η αύξηση της καταστολής και της βιαιότητας εκ μέρους των Σωμάτων είναι ανάλογη μιας αύξησης των "ψυχικά διαταραγμένων", τότε πρέπει να μας πεις γιατί αυξήθηκαν αυτοί οι "ψυχικά διαταραγμένοι".
Μαλλον θα ζω σε παραλληλο συμπαν, γιατι αυτο που βλεπω εγω ειναι κατι προκλητικους αλητες που πουλανε τσαμπουκα σε αστυνομικους και μια υστερικη κυρια που παιζει θεατρο.Σε οποιαδηποτε πολιτισμενη χωρα του κοσμου θα τους ειχανε αντιμετωπισει πολυ πιο σκληρα. Και λιγα τους κανανε. Αλλα στην Ελλαδα οπου ο καθενας καταπαταει οτιδηποτε στο ονομα της ελευθεριας και των κεκτημενων δικαιωματων δυστυχως δεν βγαζεις ακρη. Περαστικα σας.
Η αστυνομια περα απο πολιτικες αποψεις του καθενος, εχει μετατραπει σε μικροκομματικη συμμορια ,ειδικοι φρουροι, διας ,δελτα κτλ προσλαμβανονται ρουσφετολογικα απο τον εκαστοτε , και γινονται μπατσοι στην συνεχεια απο το παραθυρο εαν εχουν τον καταληλο γνωστο .Οι τυποι γυρνανε σαν καουμποιδες και πετανε κροτου λαμψης για την πλακα τους , κοπανανε τον ανθρωπο αισχρα ενω εχει συλληφθει ,(στα τετοια τους η καμερα) και το μονο που εχετε να πειτε ρε ταρναναδες ειναι γιατι μουτζουρωνε τα νεοκλασσικα?Οποιος δεν εχει καταλαβει την απροκαλυπτη λειτουργια των μπατσων σαν συμμοριτων , ή μενει σε καμια σπηλια ή δεν βγαινει απο το σπιτι του.οταν βγειτε θα ειναι αργα .
Είναι αδικαιολόγητη η αμέλεια ή η συγκάλυψη (δεν ξέρω ποιο από τα δύο ισχύει περισσότερο) της πολιτείας σ'αυτή τη μετατροπή της ελλ.αστυνομίας σε συμμορία. Σε εναν βαθμό, αντανακλά τη γενικότερη κατάρρευση και παρακμή του κράτους, όμως είναι βασικό να μπει ένα φρένο επιτέλους
Καλά τους κάνανε!!! Ξέρετε τι είναι για τον αστυνομικό, φίλο των γραμμάτων και των τεχνών, λάτρη της αρχιτεκτονικής και άνθρωπο με καλλιτεχνικές ανησυχίες να βλέπει να βανδαλίζονται κτήρια; Είδε ο ΔΕΛΤΑΣ, που μέχρι πέρσι μόνο την στάνη του γείτονα στο χωριό είχε να θαυμάζει, τον αλήτη να καταστρέφει τον τοίχο του νεοκλασσικού και θόλωσε ο άνθρωπος!Είδατε πόσοι στάθηκαν στην αστυνομική βία και πόσοι έδωσαν προσοχή στο στένσιλ? Δεν σας λέει κάτι αυτό? Ανοίξτε τα μάτια σας, βουλώστε το στόμα σας και πάρτε το χαμπάρι πως η αγάπη για τα ντουβάρια είναι μεγαλύτερη από την αγάπη για τη ζωή και την ελευθερία.Μπράβο μαλάκα! (σε μένα πάει αυτό που ενώ είχα πει ότι δεν θα διαβάσω τα σχόλια δεν τήρησα τον λόγο μου και φούντωσα βραδυνιάτικα.)
Πρώτον: Οι μπάτσοι έκαναν άλλη μια φορά επίδειξη βλαχιάς, βλακείας και καφρίλας. Δεν επιτίθεσαι με χημικά σε 15 άτομα που περπατάνε.Δεύτερον: Δεν έχω καμμιά συμπάθεια για τους διαδηλωτές, ούτε για τον καουμπόη απεργό πείνας.
Και φυσικά όπως όλοι γνωρίζουμε, η διαδικασία για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρότατος εγκλήματος είναι να σε κλείσουν μέσα, αφού σε σπάσουν στο ξύλο.
βρώμικοι τοίχοι,όπως αρμόζουν σε μια βρωμικη κοινωνίααν σε πείραξε ενας βαμμένος τοίχος σε ενα κτίριο,πήγαινε μια βόλτα σε κάτι πρόαστια-κολαστήρια σε αθήνα και θεσσαλονίκη (και σε οποιαδήποτε μεγαλούπολη του κόσμου)έτσι,για να αποκτήσεις λίγο προοπτική
Δεν περιμενα κατι καλυτερο απο τα σχολια σας. Τα κτηρια αυτα ειναι ιστορικα για την πολη μας. Ας μαθουν να σεβονται την ιστορια του τοπου τους, και ας μην γινονται ομοιοι αυτων που αντιμαχονται. Στο τελος θα καταλειξουμε να βαψουμε με σπρευ και την Ακροπολη για να διεκδικησουμε "ειρηνικα" τα δικαιωματα μας.υ.γ. ημουν σιγουρος πως καποιος θα εμπλεκε και τον Ακη σε ολο αυτο. Για εσας ο δρομος αυτος ειχε αξια μονο οταν μαθατε οτι εκει εμενε ενας διεφθαρμενος πολιτικος. Το ποιος εχει κατοικισει σε αυτο το δρομο και το τι ιστορικη αξια εχουν αυτα τα νεοκλασσικα κτηρια ουτε σας περναει απο το μυαλο. Δεν σας κατηγορω. Ειναι θεμα κουλτουρας. Και προς Θεου τα σχολια μου δεν εχουν να κανουν με το αν συμφωνω η οχι με τη διαμαρτυρια. Εχει να κανει καθαρα με τον τροπο με τον οποιο εγινε.
@blanceΘέμα κουλτούρας είναι βασανισμός ενός ανθρώπου που σαπίζει χωρίς δίκη;Θέμα κουλτούρας είναι οι μπάτσοι να το παίζουν δικαστές;Θέμα κουλτούρας, όμως είναι να μαχόμαστε για τα κεκτημένα τόσων αγώνων, όπως αυτό της αστικής δημοκρατίας που δεν συμμερίζομαι, αλλά μπροστά στον κίνδυνο της απώλειάς της θα την υπερασπιστώ.Θέμα κουλτούρας είναι να μην κανιβαλίζουμε.Χέστηκα ποιος έχει κατοικήσει σε αυτό το δρόμο, όσο κάποιοι δεν έχουν που να κατοικήσουν κάθε βράδυ. Οι άνθρωποι κρίνονται ως ίσοι, όχι από το που μένουν. Φτάνει με την υποκρισία των αρχαίων μνημείων, αφού οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν ιδέα για αυτά και τα εκμεταλλεύονται μόνο για την κονόμα και τον τουρισμό. Τα κτίρια θα ήταν ιστορικά αν δεν κοστολογούνταν σε χρήμα και δεν είχαν πρόσβαση μόνο λίγοι και διαλεχτοί.Η ιστορία είναι κενή χωρίς μέλλον.Και από όλα αυτά σχολιάσατε τα συνθήματα που φεύγουν με ένα καθάρισμα, όχι απάνθρωπες πράξεις και αδικήματα. Μάλιστα, μείνετε λίγο στο μικρόσπιτό σας, έξω κάνει φασισμό.
Δηλαδη θα πρέπει να δεχθουμε οτι το κέντρο σας ανήκει και οτι θα επικρατησει η βρώμα σας αλήτες, φασισταριά...όχι ουτε το κέντρο σας ανήκει, ουτε η βρώμα σας θα μείνει ουτε ο φασισμός σας.
Μας δωσανε ενα γαιδαρο και τον κοιτουσαμε στα δοντια. Το βιντεο δειχνει ανθρωπους που τρωνε ξυλο απο μπατσους αναιτια κι εσυ μας κανεις μαθηματα κουλτουρας για τα νεοκλασικα της αεροπαγειτου? Κι εγω που νομιζα οτι οι ανθρωποι μεσω των αγωνων τους γραφουν ιστορια κι οχι τα κτιρια που τυχαινει να ειναι μη προσβασιμα στον θνητο λαο γιατι κατοικουντε ακομη απο τους μικρους μας θεους οπως φαινεται.Τα δακρυγονα μεσα στην Πνυκα βλεπω δε σας πειραξαν εσας τους πολιτισμικα ευαισθητους.Παντως συμφωνω, στο οτι ειναι θεμα κουλτουρας. Εσεις μιλατε για κερδη και ζημιες κι εμεις μιλαμε για ανθρωπινες ζωες! Πληροφοριακα, η καταστολη σημερα εκανε την εμφανιση της κι εξω απο το υπουργειο παιδειας αλλα και στις σκουριες της χαλκιδικης οπου προφυλακιστηκαν αλλα δυο ατομα. Τα κτιρια και στις δυο περιπτωσεις ευτυχως παραμενουν ασφαλη και δεν εχουν βανδαλιστει απο την συμμορια με τα σπρει.
To Εχουμε πει και θα το ξαναπούμε οσες φορες κι αν χρειαστεί ..το αναρχικό κίνημα στην Ελλαδα κρυβει εναν απυθμενο ΦΑΣΙΣΜΟ...απο την πιο απλή του δράση οπως το βάψιμο των τοίχων κτιρίων που δεν τους ανήκουν και δεν είναι καν κρατικα ή δημοσια εως τα ανανδρα καλέσματα για βία σε αφίσες που έχουν πνιξει τα εξάρχεια. Ειστε φασιστες φιλοι μου απλώς απο το αλλο στρατόπεδο...μπορει να οραματίζεστε μιαν άλλη κοινωνία και να μας καλείτε για συμπαρασταση ομως οποιος εχει ματια βλέπει και δεν μπορει να συνταχθεί με τους θιασώτες της βίας και της αταξίας
@YamamotoΤα ανέκδοτα είναι σε άλλες στήλες. Αν το βάψιμο ενός τοίχου είναι φασισμός, τότε εσείς με την υποστήριξη ενός τέτοιου κράτους είστε Ναζί με τη βούλα. Ο συμψηφισμός ιδεολογιών και πρακτικών είναι για γέλια, και όποιος τον αναπαραγάγει είναι τουλάχιστον γελοίος, για να μην πω επικίνδυνος λειτουργώντας με δόλο.
@angel Αντί να θυμώνεις εγώ θα έλεγα να αλλάξεις το ψευδώνυμο σου σε edificio exterminador. Είσαι τραμπούκος και τίποτα άλλο. Αυτή είναι η ιδεολογία σου.
Οι συγκεκριμένοι κάφροι μου φαίνονται και με την βούλα. Εκτός και αν οι μουτζούρες στους τοίχους δεν είναι καφριλίκια. Και έχουν γεμίσει ουκ ολίγα κτίρια (ορισμένα σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας) με σχετικά συνθήματα! Κάποιος που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο απέναντι στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία είναι δεδομένο πως και άλλα καφριλίκια θα κάνει. Τα δεν καφριλίκια των μπάτσων τα βλέπουμε στο βίντεο και δεν χρειάζεται να τα σχολιάσω
Καφριλίκια είναι η ΑΝΑΙΤΙΑ βία, επίθεση και ξυλοδαρμός αθώων ανθρώπων που διαμαρτύρονται και διεκδικούν, σε καθημερινή και συστηματική βάση και όχι τα συνθήματα στους τοίχους. Το μέγιστο δε καφριλίκι είναι να σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα κτήρια από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Πιο συντηρητικός,δεξιός και μισάνθρωπος πεθαίνεις.
Το ότι το ένα μπορεί να είναι καφριλίκι πρώτου βαθμού ενώ το άλλο δεύτερο δεν σημαίνει πως και τα δύο είναι καφριλίκια. Το να ισχυρίζεσαι πως επειδή ο Χ έκανε το Α καφριλίκι εσύ έχει το δικαίωμα να κάνεις το Β αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες - κατά κόρον χρησιμοποιούμενη από άτομα άκρως δογματικά και χαμηλής ευφυίας. Μου άρεσαν και τα αδ-χομινεμ. Τα σέβη μουΥπογραφήΝεοφιλελές, δεξιός, ακροδεξιός, ναζιστής, Βοριδιανός, χρήστης με συντηρητικά (και ότι άλλο ακούσω εδώ μέσα!) της Lifo.
Και που είσαι - Επειδή και εγώ διαφωνώ με την αναίτια μπατσική βία λέω να έρθω να κάνω γκράφιτι της επιλογής μου στο σπίτι και το αμάξι σου (και γιατί όχι και στη μάπα σου)! Ανοιχτόμυαλος άνθρωπος είσαι τι είναι η ΑΝΑΙΤΙΑ βία των παραπάνω μπροστά στα συνθήματα της δικής μου επιλογής που θα σε κοσμήσουν πατόκορφα;
τι θυμηθηκα!ενα συνθημα:τρειs και εξηντα παιρνετε και τον κοσμο δερνετε.μια δηλωση:την κυριακη που μαs περασε (νεο)φιλελευθεροs καθηγητηs των οικονομικων δηλωσε σε πρωινη εκπομπη τηs τηλεορασηs του σκαι οτι στο δημοσιο και καλα πληρωμενοι πρεπει να μεινουν οι δικαστικοι,οι εφοριακοι και τα σωματα ...ασφαλειαs για να στηριζουν το συστημα.
1) Σκοπός των διαδηλωτών δεν ήταν ειδικά να κάνουν ειρηνική πορεία, ούτε να μουτζουρώσουν με stencil (στο 0:40) ή με σπρέι τους τοίχους και να πετάξουν φυλλάδια (στο 0:26), αλλά να ανέβουν στην Ακρόπολη για να κάνουν εκεί «παρέμβαση» (ο καθένας μας μπορεί να έχει άποψη για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό). Οι αστυνομικές Αρχές είχαν εντολή να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο, και ενημέρωσαν τους διαδηλωτές ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. 2) Όπως μας πληροφορούν τα credits στο τέλος, το clip έχει μονταριστεί από τον/την TAR του (γνωστού) Indymedia (όπως είναι προφανές, άλλωστε, δεν είναι εξ ολοκλήρου μονοπλάνο), και εδώ βλέπουμε μόνο όσα κρίθηκαν σημαντικά και συμφέροντα να συμπεριληφθούν. Η αντικειμενικότητα στην επιλογή των πλάνων που έκανε ο Indymedia, είναι κάτι που ο καθένας μας μπορεί να συνεκτιμήσει.3) Για παράδειγμα, στην πάροδο της Απ. Παύλου που καταγράφεται η πρώτη συμπλοκή (στο 1:30), βλέπουμε 2 μοτοσικλέτες αστυνομικών πεταμένες στο οδόστρωμα. Δεν ξέρω ποιά είναι η standard procedure για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και το βίντεο δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το τι ακριβώς συνέβη εκεί. Πάντως οι λοιποί αστυνομικοί, καμία διάθεση εμπλοκής δεν επέδειξαν (τουλάχιστον μέχρι τότε).4) Οι διαδηλωτές σκοπό είχαν να δημιουργήσουν θόρυβο για την υπόθεση Σακκά, σε διεθνές επίπεδο. Είχαν πανώ γραμμένο στα γαλλικά και ήθελαν να ανέβουν στην Ακρόπολη για να δούνε τις "παρεμβάσεις" τους οι ξένοι επισκέπτες της χώρας. Ακόμα και η επεξηγηματική κάρτα στο 2:40 είναι γραμμένη στα αγγλικά. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να τους επιτραπεί κάτι τέτοιο, κάποιοι πρέπει να σκέφτηκαν άλλους τρόπους για να δημιουργηθεί ντόρος. Στο 0:55 βλέπουμε κάποιον που έκατσε στη μέση του δρόμου, για να εμποδίσει την κίνηση των εποχούμενων αστυνομικών. Αυτοί μάλλον αδιάφορα (βλέπει κανείς κάτι που μου διέφυγε;) απλώς προσπερνάνε τους διαδηλωτές, και τότε η εξαγριωμένη διαδηλώτρια τους φωνάζει να «γυρίσουν πίσω». Η άποψη κάποιων σχολιαστών ότι φώναζε σε άλλους διαδηλωτές να γυρίσουν πίσω (και όχι στους αστυνομικούς), δεν στηρίζεται πουθενά: Στα επόμενα πλάνα, ούτε συγκεντρωμένους αστυνομικούς βλέπουμε εκεί κάτω, ούτε συμπλοκές, ούτε συλλήψεις.5) Πάντως, ο κύριος όγκος των αστυνομικών φαίνεται να προσπερνάει τους διαδηλωτές, χωρίς καμία διάθεση συμπλοκής, και μέχρι το 1:17 οι αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί κάμποσες δεκάδες μέτρα από τους διαδηλωτές. Η άποψη ότι μετά θυμήθηκαν να επιστρέψουν για να τους ρίξουν μερικές φάπες, είναι κι’ αυτή μια οπτική για το τι συνέβη. Πάντως, κάποιοι πρέπει πολύ να απογοητεύτηκαν από την αδιαφορία των αστυνομικών, αφού στο 0:08 του άλλου βίντεοhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xwp3iHgdxpI κάποιος φωνάζει: "Κρατήστε ρε!!", τη στιγμή που οι αστυνομικοί απλώς συνεχίζουν την πορεία τους. Ποιοί να κρατήσουν ποιούς και γιατί;;;Πάντως είναι βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει από χθες αποκτήσει άλλη μια ηρωΐδα στο Πάνθεόν της, αφού μετά μεγάλων κόπων η συγκεκριμένη κατάφερε να συλληφθεί για παρεμπόδιση σύλληψης και αντίσταση κατά της Αρχής (απ' ό,τι λογικά προκύπτει).