Στον «αέρα» και το πενθήμερο με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας

Στον «αέρα» και το πενθήμερο με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας Facebook Twitter
4

Στον «αέρα» είναι και πάλι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας καταργείται η πενθήμερη εργασία με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε όσους επαγγελματικούς χώρους δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση και έχει λήξει η μετενέργεια.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία αλλά και με δημοσίευμα του Έθνους, η αρχή γίνεται από τα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανόμενους με ατομικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες (εγκύκλιο) της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες (η σύμβαση των οποίων έληξε στις 14-8-2012) οι νεοπροσλαμβανόμενοι «στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί να εργάζονται με εξαήμερη εργασία». Ο μισθός θα είναι τα 586 ευρώ, όση είναι η μεικτή αμοιβή βάσης για τους νεοπροσλαμβανόμενους».

Και πάλι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο,  μισθοί περίπου 600.000 εργαζομένων που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση, θα υποστούν μειώσεις έως 20% από την απώλεια σειράς επιδομάτων, ενώ με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις οι μισθοί μπορεί να πέσουν ακόμα και στα 586 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 92ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Κηφισιά: Συνελήφθη 33χρονη για τη δολοφονία 92χρονου το 2017 - Κατηγορείται για κλοπή 130.000 ευρώ

Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και για διακεκριμένη κλοπή σε υπόθεση που καταγγέλθηκε το 2023
THE LIFO TEAM