Η Κομισιόν ακυρώνει πρόγραμμα 400 χιλιάδων θέσεων για ανέργους

Η Κομισιόν ακυρώνει πρόγραμμα 400 χιλιάδων θέσεων για ανέργους Facebook Twitter
8

Πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης 400 χιλιάδων ανέργων σε κοινωφελή έργα, που πέρασε από την έγκριση της Τρόικα, ακυρώνει η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν και το πρόγραμμα είναι θεσμοθετηθεί και εγκριθεί από την Τρόικα, η Κομισιόν το μπλόκαρε ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου, και ο γ.δ. Απασχόλησης Κος Ρισέλ, είπε στον κ. Βρούτση σε συνάντηση που είχαν, ότι η Κομισιόν θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα αφορούσε σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη για κοινωφελή εργασία, καλύπτοντας το μισθολογικό κόστος 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών, ή 427 ευρώ μηνιαίως για τους κάτω των 25. Αναλάμβανε και  την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM