«Πώς κάψαμε το κατάστημα του αλλοδαπού»

«Πώς κάψαμε το κατάστημα του αλλοδαπού» Facebook Twitter
7

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε το «τάγμα εφόδου» στο οποίο συμμετείχε αποκάλυψε στην κατάθεση του ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη  την περασμένη Τετάρτη για τον εμπρησμό καταστήματος αλλοδαπού στον Αγ. Παντελεήμονα.

Όπως είπε, σύμφωνα με την Καθημερινή, από τον Σεπτέμβριο του 2012 αυτός και 30 ακόμα άτομα συγκρότησαν επιτροπή με αντικείμενο την "αστυνόμευση της Κυψέλης".

"Εχουμε χωριστεί σε ομάδες των πέντε ατόμων και πραγματοποιούμε περιπολίες από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα", δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ισχυρίστηκε ότι οι ομάδες συγκροτήθηκαν μετά την αποτυχία τους να προκαλέσουν με άλλους τρόπους το κλείσιμο καταστημάτων αλλοδαπών στην περιοχή.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι τη νύχτα της Δευτέρας συμμετείχε σε ομάδα που περιπολούσε στην περιοχή γύρω από το μπαρ Quantro το οποίο κατέστρεψε το «τάγμα εφόδου», αλλά αρχικά αρνήθηκε την εμπλοκή του στον εμπρησμό. Στη συνέχεια όμως παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στον εμπρησμό ενώ έσπευσε να διαψεύσει ότι η επίθεση στο μπαρ σχετιζόταν με τη «νύχτα» και υπόθεση εκβιασμού.

Κατά την εφημερίδα, υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες του εμπρησμού διατηρούσαν επαφές με τον ιδιοκτήτη του μπαρ, υπήκοο Καμερούν και συχνά επισκέπτονταν το κατάστημά του. Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όχι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν κάνει τα στραβά μάτια στους ακροδεξίους "εθνοσωτήρες"....Σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα και απο την στιγμή που υπάρχει ομολογία του δράστη, θα έπρεπε να κατηγορούνται και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που προβλέπει κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια. Απ' όλα αυτά τίποτα δεν είδε ο εισαγγελέας!Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 187Εγκληματική οργάνωση1. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ήεντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ήπερισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερωνκακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα (...) 264 (Εμπρησμός), 270 (έκρηξη), 272 (Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες), 310 (Βαριά σωματική βλάβη), 385 (Εκβίαση)(...) όπως επίσης περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί όπλων, εκρηκτικών υλών (...)6 4. Η κατασκευή, προμήθεια ή κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών (...) προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης της παραγράφου 1 (...) συνιστούν επιβαρυντικές περιστάσεις. (...) Επιβαρυντική περίστασησυνιστά επίσης η τέλεση της πράξεως του τελευταίου εδαφίου της πρώτηςπαραγράφου με υλικό αντικείμενο το αργό πετρέλαιο ή άλλο πετρελαιοειδές ήενεργειακό προϊόν.»
και φυσικά αν ήταν κάτοικοι της Ιερισσού και το μαγαζί ήταν του Μπόμπολα, θα είχαν προφυλακιστεί...Φαίνεται οτι ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν οτι οι δράστες, που αφέθηκαν ελεύθεροι, είναι απίθανο να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα...
"Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που τον περασμένο Οκτώβριο είχαντραυματιστεί σε συμπλοκή με αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκειαμηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της Αθήνας είναι και οι δύοκατηγορούμενοι για τον εμπρησμό, ξημερώματα Τρίτης, μπαρ αλλοδαπού στονΑγ. Παντελεήμονα. Πρόκειται για δύο άνδρες 34 ετών, εκ των οποίων ο έναςέχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση μικροποσότητας ναρκωτικών"
> «Καταραμένη η ψυχή μου αν στον Εθνικό Αγώνα δείξω οίκτο ή ζητήσω οίκτο»Δηλαδή εν ονόματι μιας ιδέας μεγάλης και ιερής αφήνουμε κατά μέρος τον πολιτισμό, την ανθρωπιά, ό,τι διακρίνει τον άνθρωπο από το κτήνος και την κοινωνία απ’ τη ζούγκλα.