Νέοι χαμηλότεροι μισθοί για 1 εκ. εργαζόμενους μετά το Πάσχα

Νέοι χαμηλότεροι μισθοί για 1 εκ. εργαζόμενους μετά το Πάσχα Facebook Twitter
0

Μειώσεις μισθών που μπορεί να φτάσουν και το 35% περιμένουν τους εργαζόμενους μετά το Πάσχα καθώς μπαίνει σε εφαρμογή μια σειρά από ρυθμίσεις και διατάξεις που ψηφίστηκαν από το 2011 και ανατρέπουν το σύστημα αμοιβών που καθόριζαν τόσο η εθνική όσο και οι κλαδικές συμβάσεις.

Οι μειώσεις αφορούν σε 1 εκατομμύριο εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Από τις 15 Μαΐου παύει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, να είναι υποχρεωτική η καταβολή επιδομάτων που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις και πλέον οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις δεσμεύονται μόνο να καταβάλουν το βασικό μισθό της κάθε σύμβασης και 4 μόνον επιδόματα: προϋπηρεσίας, τέκνου, πτυχίου και ανθυγιεινής εργασίας.

Αυτή και μόνο η αλλαγή συμπαρασύρει προς τα κάτω τις αμοιβές για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων έληξαν και δεν ανανεώθηκαν.

Η αρχή γίνεται από 45 κλαδικές συμβάσεις που έληξαν στις 14/2/2013 και στις 14/5/2013 λήγει και η τρίμηνη μετενέργεια εντός της οποίας θα έπρεπε να είχαν ανανεωθεί, ώστε να προβλεφθούν νέοι όροι και μέσω αυτών η διατήρηση περισσότερων επιδομάτων πέραν των τεσσάρων που ορίζει ως υποχρεωτικά η νομοθεσία.

Όμως, ακόμη και η υπογραφή νέων συμβάσεων δεν εγγυάται τη σταθερότητα των αποδοχών, καθώς με το νόμο 4093/12 η διαπραγμάτευση για τους μισθούς μπορεί πλέον να ξεκινήσει ακόμη και από τα 586 ευρώ!

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρό με τραύματα στο λαιμό βρέθηκε η 11χρονη που είχε εξαφανιστεί στον Πύργο

Ελλάδα / Νεκρή με τραύματα στον λαιμό βρέθηκε η 11χρονη που είχε εξαφανιστεί στον Πύργο

Η Βασιλική είχε εξαφανιστεί 21:10 το βράδυ της Κυριακής από το χωριό Μυρτιά Πύργου - Το 11χρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό στο Καταράχι Πύργου - 37χρονος που συνελήφθη ομολόγησε τη στυγερή δολοφονία
NEWSROOM