Ξεκίνησε το πρόγραμμα για την ευνοϊκή δανειοδότηση των μικρομεσαίων

Ξεκίνησε το πρόγραμμα για την ευνοϊκή δανειοδότηση των μικρομεσαίων Facebook Twitter
0

Άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση,» μέσω του οποίου μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν κεφάλαιο κίνησης και επενδυτικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Συγκεκριμένα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης 4ετούς διάρκειας έως 300.000 ευρώ και δάνειο για επενδύσεις 5ετούς-10ετούς διάρκειας έως 800.000 ευρώ με επιτόκιο 4,5%.

Τα χρήματα, για το πρόγραμμα συνολικού ύψους 550 εκατ. Ευρώ, προέρχονται από τη συνεπένδυση μεταξύ του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) και τραπεζών.

Στο πρόγραμμα δανειοδότησης μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα μπορούν να ενταχθούν και όσες έχουν υπαχθεί και σε άλλα προγράμματα αλλά και στον επενδυτικό νόμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις συνεργαζόμενες τράπεζες, όπου και θα υποβάλλον αίτηση.

Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι οι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των επιλέξιμων οικονομικών κλάδων που αναπτύσσουν βιώσιμη επιχειρηματική δράση στην ελληνική επικράτεια.

Οι συνεργαζόμενες τράπεζες είναι οι εξής:

-Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

-Alpha Τράπεζα

-Eurobank

-Νέα Proton Τράπεζα

-Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM