Στους δρόμους και σήμερα φοιτητές και σπουδαστές

Στους δρόμους και σήμερα φοιτητές και σπουδαστές Facebook Twitter
0

Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του σχεδίου «Αθηνά» θα πραγματοποιήσουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστέςΣε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι το σχέδιο «Αθηνά» «αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στα σχέδιά της κυβέρνησης για το νέο Πανεπιστήμιο: ένα Πανεπιστήμιο για λίγους, ένα Πανεπιστήμιο των επιχειρηματικών συμφερόντων αποκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας, ένα Πανεπιστήμιο παραγωγό ευέλικτης και φθηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα.»

Την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έχουν εκφράσει με ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις των πέντε Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στο νέο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων  Χαροκόπειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Οι πρυτάνεις αντιδρούν  στην «ομοσπονδιοποίηση» των πέντε Ιδρυμάτων.

Ήδη την αναστολή των μαθημάτων αποφάσισε το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ