Ένα παιδί στα αζήτητα του νεκροτομείου...

Ένα παιδί στα αζήτητα του νεκροτομείου... Facebook Twitter
15

Τις λεπτομέρειες ενός «μονόστηλου» δράματος αλλά και το βάθος και την αναλγησία των κυκλωμάτων δείχνει το γεγονός ότι κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί ως τώρα για τη σορό του 11χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Το κορίτσι έχασε τη ζωή του, την ώρα που διέσχιζε με το ποδήλατο του δρόμο της πόλης.

Όταν το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε εμφανιστεί μια γυναίκα που είχε δηλώσει γιαγιά του και προθυμοποιήθηκε να παραλάβει τη σορό του, όμως, όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν γιαγιά του και δήλωσε ψευδώς συγγένεια.

Η γυναίκα προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση με το διαβατήριο της 11χρονης αλλά διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν κλεμμένο ή πλαστό και είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.

Οι Αρχές τώρα προσπαθούν, σύμφωνα με το thesstoday να εντοπίσουν τους γονείς της μικρής που προς το παρόν δεν έχουν εμφανιστεί, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδία ήρθε στην Ελλάδα, όπως και τις συνθήκες διαβίωσης του.

«Την είχα δει τελευταία φορά την περασμένη Κυριακή, στα φανάρια της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της Νεάπολης. Τη θυμάμαι ταλαιπωρημένη, να τραβάει με κούραση το πανί ης πάνω στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που σκούπιζε» λέει η Βαλμπόνα Χιστούνα από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων "Άρσις" που εκπονεί πρόγραμμα για τα "παιδιά των φαναριών".

Όπως αποκαλύπτει η κ. Χιστούνα, η Στέφκα ήταν τσιγγάνα και είχε έρθει από την Βουλγαρία στην Ελλάδα πριν από περίπου δύο χρόνια. Ζούσε σε ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη μαζί με συγγενείς της και όσες φορές την είχαν προσεγγίσει από την "Άρσις" αρνιόταν να πάει σχολείο και να μιλήσει περισσότερο για την οικογένειά της.

Το ποδήλατο η Στέφκα το είχε βρει στα σκουπίδια και το μοιραζόταν με άλλα παιδιά.

Αποκαλυπτική για τα κυκλώματα επαιτείας στους δρόμους είναι η έρευνα της "Αρσις", που μπορείτε να δείτε στο "σχετικό περιεχόμενο."

Ελλάδα
15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
μικρή μου,τούτος ο κόσμος δεν σε νοιάστηκε και δεν σε κατάλαβε ποτέ.....ακόμη και τώρα, "αζήτητη" ως είδηση σε αποκαλεί, βαθαίνοντας την πληγή.....http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fQdmYVgAS60#!
Kλαίω απο μέσα παιδάκι μου...Δε σου έδωσα ποτέ χρήματα, ίσως ήμουν απο αυτές που όταν ερχόσουν να μου καθαρίσεις τα τζάμια σε κοιτούσα αυστηρά και σου έλεγα "όχι". Και πίστεψε με κάθε φορα ένιωθα λίγη και ανήμπορη που εσύ ενα παιδί αναγκάζεσαι να ζείς έτσι κι εγώ απλά σε προσπερνάω. Σε σκεφτόμουν μέχρι να φτάσω στο επόμενο φανάρι. Μετά σε ξεχνούσα. Τώρα όμως δεν μπορώ να σε βγάλω απο το μυαλό μου. Συγνώμη που δεν μπόρεσα να σε βοηθήσω. Συγνώμη που δε προσπάθησα καν.
Ακριβώς το ίδιο νιώθω κι εγώ κάθε φορά. Ομως η λύση δεν είναι : α) δίνω λεφτά ή β) δεν δίνω λεφτά. Και τα δύο είναι σκτά. Την λύση πρέπει να την βρούμε αλλού και πιστεύω πως μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό και να μην περιμένουμε τις κυβερνήσεις. Δεν έχω ιδέα όμως τί μπορούμε να κάνουμε.....
Κλαίω.... πριν κάνα μήνα ήμουν με το αυτοκίνητο και περίμενα στο φανάρι της Βενιζέλου Νεαπόλεως με Λαγκαδά και ήρθαν 1 κοριτσάκι γύρω στα 10-11 και 1 αγοράκι γύρω στα 8-9 για να μου καθαρίσουν τα τζάμια, άνοιξα το παράθυρο να τους δώσω κάτι ψιλά και το αγοράκι έβαλε μέσα στο αμάξι το χέρι του για να ζεσταθεί, φορούσαν μόλις 1 ζακετάκι. Και ενώ ακόμα ήμασταν σταματημένοι μπροστά μου ήταν 1 λεωφορείο του ΟΑΣΘ και αυτά κούρνιασαν στην εξάτμισή του για να ζεσταθούν. Μετά από αυτό δεν μπορούσα να συνέλθω από το κλάμα και ακόμα δεν μπορώ όταν το σκέφτομαι... μπορεί να είναι αυτό το κοριτσάκι δλδ; γ@μώ την κοινονία μου μέσα που ζώ κι εγώ!
Καταλαβαίνουμε όλοι μας ,πόσο θλίψη νιώθεις ,είναι προφανές ότι τα αισθήματά σου είναι αγνά.Αν ρωτάς όμως αν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτά τα παιδιά η απάντηση είναι ...ναι!ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!Να είσαι σίγουρος/η ότι θα έχεις κάνει ότι πέρασε από το δικό σου χέρι!
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και όσο και να με πληγώνει προσπαθώ να μην δίνω λεφτά στα παιδιά των φαναριών, ή αν δώσω που είναι σπάνιο δίνω πολύ λίγα -κάτι λεπτά και γι αυτό με στραβοκοιτάνε- απλά τα συγκεκριμένα μου κολλήσανε πολύ άγρια και δεν ξεκολλούσαν. Ξέρω πως δίνοντας λεφτά ενισχύουμε τα κυκλώματα αυτά. και απ'την άλλη θυμώνω με τον εαυτό μου που κάθομαι παθητικά και βλέπω όλη αυτή την κατάσταση γύρω μας. Κάτι δεν πρέπει να κάνουμε;; Πως μπορούμε τα να αλλάξουμε;
Μικρούλα μου, ψυχούλα μου, πουλάκι μου. Συγνώμη, συγνώμη, συγνώμη, που δεν έκανα τίποτα για σένα όσο ήταν ακόμη νωρίς. Σου υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ από εδώ και πέρα για τα υπόλοιπα παιδιά. Θα γραφτώ στο άρσις, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όποιος ξέρει κάποια άλλη δομή ή άλλον τρόπο να βοηθήσουμε, ας το πει παρακαλώ.
Θα διερευνήσει η Αστυνομία τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί ήρθε στην Ελλάδα; Πλάκα μας κάνετε τώρα; Πιο εύκολο πλέον είναι να μπεις παρανόμως στην Ελλάδα από το να φύγεις από εδώ.Για το παιδί τα λόγια είναι περιττά, δε νομίζω πως ό,τι και αν πω θα αλλάξει κάτι. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά αυτά ζουν και πεθαίνουν μόνα τους και σε αυτή τη σύντομη ζωή το μόνο που γνωρίζουν είναι η εκμετάλλευση. Θα έλεγα ότι φταίει το κράτος αλλά για 'μένα κυρίως φταίνε οι άνθρωποι που δεν έχουν ίχνος συνείδησης.
Ναι, κάνω αγώνα κατά των μεταναστών και πιάνομαι από όπου βρω για να το κάνω κύριε Παράνοια που παντού βλέπεις προπαγάνδα. Άντε τώρα να διώξεις κάποιο παιδί όταν έρθει να σου πλύνει το τζάμι και να δείξεις την ανθρωπιά σου μέσω σχολίων από το να πράξεις κάτι γι' αυτό.
Αν ήταν καμιά έρευνα σχετικά με το σεξ στην σύγχρονη κοινωνία και οι επιπτώσεις στην τσέπη μας ,το ποστ αυτό θα ήταν γεμάτο σχόλια!Το σχόλιό μου για το άρθρο είναι ...Ντροπή μας!!!