Ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία

Ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία Facebook Twitter
1

147 σκευάσματα για διάφορες παθήσεις απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων. Σύμφωνα με το Έθνος, οι συνεχείς μειώσεις των τιμών στα φάρμακα οδηγούν τους φαρμακοβιομηχάνους στην επιλογή να τα εξάγουν σε άλλες χώρες, από το να τα διαθέτουν στην εσωτερική αγορά. Έτσι παρουσιάζονται ελλείψεις σε φάρμακα, ακόμη και πολύ αναγαία σε ασθενείς, σε μία χώρα που ένας από τους κυριότερους τομείς των εξαγωγών της είναι ο φαρμακευτικός.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Λουράντος στην εφημερίδα, στις ελλείψεις σημειώνει συμβάλλουν και τα επαναλαμβανόμενα λάθη στο δελτίο τιμών, τα οποία οδηγούν σε εξαφάνιση ορισμένων σκευασμάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αντιδρά με καθυστέρηση, καθώς για να θεωρηθεί ότι ένα φάρμακο λείπει από την αγορά, δεν πρέπει να το διαθέτει το 20% των φαρμακείων κάθε νομού. Επίσης, για να πιστοποιηθεί η έλλειψη ενός σκευάσματος στην Αττική, θα πρέπει να αποσταλεί έγγραφο από 700 από τους 3.500 φαρμακοποιούς.

Μεταξύ των φαρμάκων που έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια, είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και το Βιάγκρα το οποίο έχει λάβει πολύ χαμηλή τιμή, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με αποτέλεσμα να επανεξάγεται στο εξωτερικό.

Όμως στα πιο σοβαρά για την υγεία, υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα για ρευματολογικές παθήσεις, για παθήσεις στο πάγκρεας, για νεφρική ανεπάρκεια, για επιληψία, ψυχώσεις, Πάρκινσον, αναπνευστικό κτλ.  

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια