Ρομπόλης: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για την ανεργία

Ρομπόλης: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για την ανεργία Facebook Twitter
0

 Ιδιαίτερα απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα ποσοστά της ανεργίας κάνει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Σάββας Ρομπόλης. Ο κ. Ρομπόλης μιλώντας στο newmoney είπε ότι η επίσημη ανεργία θα φτάσει στο τέλος του έτους το 29% ενώ το πραγματικό ποσοστό της θα διαμορφωθεί στο 34-35% που αντιστοιχεί σε 1.750.000 ανέργους.

Εκτιμά δε ότι και το 2015-2016 οι νέες θέσεις εργασίας δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν τους χιλιάδες ανέργους καθώς για απορρόφηση 50 χιλιάδων ανέργων χρειάζεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% με 4% το χρόνο, ποσοστό που είναι αμφίβολο ότι θα επιτευχθεί ως το 2020.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η κρίση ειδικά στον τομέα της εργασίας είναι ότι, όπως είπε ο κ. Ρομπόλης μέσα σε 8 χρόνια ανάπτυξης την περίοδο 2000-2008 δημιουργήθηκαν 82 χιλιάδες εργασίας και μέσα στα 3 τελευταία χρόνια χάθηκαν 320 χιλιάδες θέσεις.

Με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία των Οκτώβριο ήταν στο 26,8% και οι άνεργοι 1.345.715 άτομα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM