Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία, από τα τζάκια

Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία, από τα τζάκια Facebook Twitter
1

Την ανησυχία της για μια πολύ πιθανή έξαρση των αλλεργικών κρουσμάτων και αναπνευστικών κρίσεων, εκφράζει η Επιστημονική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας εξαιτίας της μαζικής χρήσης τζακιών.

Καθώς γίνεται και καύση ακατάλληλων υλικών στα μεγάλα αστικά κέντρα, η Εταιρία εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών εντοπίζοντας την αιτία του προβλήματος στην αυξημένη συσσώρευση αλλεργιογόνων ατμοσφαιρικών ρύπων.

 Μάλιστα η ΕΕΑΚΑ για πολύ σοβαρά ζητήματα για την ποιότητα της υγείας των Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο όζον, το οποίο επιτείνει τη φλεγμονή, τον ερεθισμό δηλαδή, στα τοιχώματα των βρόγχων, όπως και στα κυκλοφορούντα σωματίδια, τα οποία λόγω του πολύ μικρού τους μεγέθους καταλήγουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες, όπου μπορούν να παραμείνουν επί μήνες, προκαλώντας δομικές βλάβες και χημικές αλλοιώσεις.

Επίσης αυτοί οι ατμοσφαιρικοί ρύποι δρουν ερεθιστικά στα μάτια, στη μύτη και στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα την πρόκληση ερεθιστικής επιπεφυκίτιδας, ρινίτιδας, παροξυσμών βρογχικού άσθματος και, γενικότερα, την επιδείνωση της κατάστασης υγείας των ατόμων που πάσχουν από αλλεργικές παθήσεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού.  

Οι επιστήμονες κρούουν στην κυριολεξία τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν την πολιτεία να λειτουργήσει προληπτικά ενημερώνοντας για τις συνέπειες που έχει η αλόγιστη καύση και η καύση ακατάλληλης ξυλείας, αλλά και λαμβάνοντας μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ