Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες της βίλας Αμαλία

Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες της βίλας Αμαλία Facebook Twitter
6

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 92 συλληφθέντες καταληψίες της βίλας Αμαλία, μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον γραφείο του ανακριτή ανά ομάδες των 20 και η μεταγωγή τους έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς χρηματική εγγύηση, με την υποχρέωση της παρουσίας ανά 15ήμερο στο οικείο αστυνομικό τμήμα και με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε βάρος των νεαρών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ένα κακούργημα και δυο πλημμελήματα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στο κέντρο της Αθήνας, για τους συλληφθέντες στις καταλήψεις Αμαλία και Κάλλας.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η δικαιοσύνη μπορεί να έχει τις πομπές της, αλλά συνήθως είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα "κακουργήματα" των άλλων δύο εξουσιών. Είτε από παραλείψεις και καταχρηστική συμπεριφορά της εκτελεστικής, είτε από αποφάσεις και νομοθετήματα των πολιτικάντηδων που απαοσκοπούν στην απαξίωσή της, η δικαστική είναι εκείνη που προβάλλεται ως ανίκανη να απονείμει δίκαιο. Και τι πιο βολικό ειδικά για την νομοθετική να διαθέτει μια ελεγχόμενη, κατευθυνόμενη ή/και ευνουχισμένη δικαστική.Κι από την άλλη διαθέτεις κι έναν λαό που λατρεύει να άγεται από τους πηχυαίους τίτλους των δημοσιογραφίσκων, μιας κάστας που με τη σειρά της αρέσκεται στο "αίμα", στις εντυπώσεις και στην στοχοποίηση κι ο οποίος αρκείται σε μια αράδα για να βγάλει συμπεράσματα και να κρίνει. Τι κι αν αγνοεί τους νόμους που άλλοι θέσπισαν (κι οι δικαστές απλά υπηρετούν), τι κι αν δεν έχει διαβάσει ποτέ κατηγορητήριο, τι κι αν δεν είναι σε θέση να κατέχει τι προσκόμισαν ως αποδείξεις και τα ρέστα οι αστυνομικοί. Μένει το ρεζουμέ: κάποιοι που στη συνείδησή του είναι εκ προοιμίου ένοχοι αφέθηκαν ελεύθεροι, τουτέστιν οι δικαστές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους κι είναι υπολογοι απέναντι στο κοινωνικό συμφέρον, όπως το εννοούν οι ίδιοι.Μιλώντας κι επί του παρόντος, είναι τοις πάσι γνωστό πως οι δικαστές είναι κυρίως αριστερών ή/και αναρχοαυτόνομων πεποιθήσεων, οπότε είχαν κάθε λόγο να προτάξουν την ιδεολογία και τη συμπάθειά τους απέναντι στους "συντρόφους" (:p). Ειδικά δε οι εισαγγελείς που κι αν είναι γνωστή η ανοίχτομυαλη προσέγγισή τους. Η πιθανότητα να ακολούθησαν το πρωτόκολλο και να έκριναν πως δεν τεκμαίρεται λόγος προφυλάκισης, ίσως γιατί δεν συνιστούν κίνδυνο ή γιατί ο νόμος δεν το προβλέπει, προφανώς και δεν παίζει. Το σενάριο της προβληματικής δικαστικής εξουσίας όσο να 'ναι φέρνει περισσότερους θεατές στο θέατρο του παραλογισμού.Η δικαιοσύνη είναι πράγματι ένας από τους τομείς, στον οποίο θα έπρεπε να γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές, αλλά καλό είναι να εξετάσουμε ποιος ωφελείται και πως από τις μη σημαντικές αλλαγές, την υποτίμησή και την περιχαράκωσή της σε συμφέροντα της νομοθετικής. Εκτός κι αν θεωρούμε πως οι σημαντικές αλλαγές είναι η εξίσωση του μισθού της με εκείνου των παπάδων κι η παροχή αντικίνητρων για να είναι κάποιος καλός στο λειτούργημά του, όπως και στην προσέλευση νέων ικανών δικαστών που θα στελεχώσουν τη δικαιοσύνη, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν πόσο σαθρός οργανισμός είναι, ένεκα επιλογών των πολιτικών και της ιεραρχίας της που τα έχει τακιμιάσει με αυτούς.
@nikola_platwnasΠολύ σωστή η παρατήρησή σου, η δικαιοσύνη ξεφτιλίζεται ασύστολα, αφού προσπαθεί να φορτώσει κακουργήματα με κάτι που ονομάζεται κουκουλονόμος. Επίσης, νομιμοποιεί ένα νεοναζιστικό κόμμα, παρακολουθεί λίστες να αυτο-αντιγράφονται, μνημόνια να είναι αντισυνταγματικά, χαράτσια μία από τα ίδια, βατοπέδια, υποβρύχια, πρωθυπουργούς να διορίζουν με το καλαματιανό τους λάδι, και αν συνεχίσω θα γράψω βιβλία.Για αυτό λοιπόν, καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι για τη δικαιοσύνη, έχεις κάνει το πρώτο βήμα για μια πιο δίκαιη και καλύτερη κοινωνία. Συγχαρητήρια!
η δικαιοσύνη πιστεύω είναι ένας από τους τομείς, στον οποίο θα έπρεπε να γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές ούτως ώστε να επιτελέσει πιο ισότιμα και δίκαια το καθήκον της απέναντι στους πολίτες
@nikola_platwnasκοινωνική παθογένεια οι καταληψίες; Κάνε τον κόπο να πας στη γειτονιά των καταλήψεων και ρώτα τους περίοικους αν οι καταληψίες τους δημιουργούσαν προβλήματα. Είναι τουλάχιστον εθελοτυφλία να μιλάς για κοινωνική ευταξία, αφορμώντας από τα παιδιά της κατάληψης που στο κάτω κάτω δεν πείραζαν και κανένα!
κοίτα λίγο δύσκολο να πάω στον τόπο της κατάληψης αχχαχααχα απέχω λίγη απόσταση και ομολογώ ότι δεν είμαι εκεί και προφανώς θα ξέρεις καλύτερα από εμένα τι συμβαίνει αλλά αυτά τα οποία οι νεαροί είχαν υπό την κατοχή τους μου προκαλούν μια επιφύλαξη. Αυτή είναι η γνώμη μουυ για μενα πάντα