Συνελήφθη ο Καρούζος

Συνελήφθη ο Καρούζος Facebook Twitter
2

Συνελήφθη στις 11:00 στη Γλυφάδα ο φυγόποινος επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος. Σε βάρος του 57χρονου ε εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών.

Eρώτηση στη βουλή για τον επιχειρηματία είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ που ρωτούσε γιατί δεν συλλαμβάνεται ο επί τρία χρόνια φυγόδικος Καρούζος. Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επικαλεστεί και δημοσίευμα της REAL NEWS, σύμφωνα με το οποίο «ο κ. Ιωάννης Καρούζος εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 «Κατόπιν τούτου πληροφορηθήκαμε εγκύρως ότι ο κ. Ιωάννης Καρούζος με την υπ. αρίθμ. 937/2011 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων)  καταδικάσθηκε σε ποινή καθείρξεως οκτώ ετών , άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος,  καθώς και στέρηση των πολιτικών  δικαιωμάτων του επί τριετία .     Η απόφαση αυτή του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεσθεί. Ο καταδικασθείς φυγοδικεί,  αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε σε σουϊτα πολυτελούς ξενοδοχείου των Αθηνών !.», αναφέρουν οι δύο βουλευτές και ζητούν:  

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων για την αδράνεια των διωκτικών αρχών που προϊσταται.  Ειδικότερα ερωτάται  τι συνέτρεξε  και παρέμεινε ανεκτέλεστος η ποινή κάθειρξης  οκτώ ετών , και δη άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος , του Τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων) Πειραιώς  για τον Ιωάννη Καρούζο . Επίσης,

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και πώς. Γιατί δεν γίνεται σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου;»

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια