BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Ποινική δίωξη στη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»

Ποινική δίωξη στη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» Facebook Twitter
1

Κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα απήγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου σε βάρος μελών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ο Κύκλος της Πάτμου» για διαχείριση κονδυλίων, περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ποινική δίωξη αφορά τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου κατ´ εξακολούθηση και από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, απάτης κατ´ επάγγελμα, από κοινού και κατ´ εξακολούθηση σε βάρος ιδιωτών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η δίωξη στρέφεται κατά 10 προσώπων που διατέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ από το 2000 ως το 2010.

Η δίωξη αφορά σε ποσό περίπου 4-5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν έχει αποτυπωθεί στα βιβλία της οργάνωσης. Μάλιστα μεγάλο μέρος των χρημάτων φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με άρθρο του Βήματος της Κυριακής αναμένονται διώξεις και σε άλλες ΜΚΟ. Η συγκεκριμένη με την επωνυμία «Κύκλος της Πάτμου», διοργάνωσε-κατά το άρθρο- ταξίδια με ποταμόπλοιο στο Μισισιπή, στο Δούναβη και στο Νείλο ξοδεύοντας μεγάλα ποσά ενώ είχε δώσει 600.000 ευρώ προκειμένου να ναυλώσει παγοθραυστικό για να φιλοξενήσει σ' αυτό τους δεκάδες συμμετέχοντες στο συμπόσιο του... Βορείου Πόλου.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ που από τις αρχές του 2010  έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης,  είχε στόχο τη σύνδεση της "θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον".

Ελλάδα
1

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Ελλάδα / Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησε ο εισαγγελέας - «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια