CONFERENCE LEAGUE

Πρώτη καταδίκη για τη μη πληρωμή διοδίων

Πρώτη καταδίκη για τη μη πληρωμή διοδίων Facebook Twitter
6

Δικαστήριο καταδίκασε ταξιτζή να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή για την μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κόσμος» της Πάτρας, πρόκειται για απόφαση που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες ανάλογες υποθέσεις για μη πληρωμή διοδίων.

Η υπόθεση, όπως αναφέρει η εφημερίδα αφορά σε αυτοκινητιστή ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, διήλθε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.

Η κοινοπραξία προσκόμισε στοιχεία και φωτογραφίες στο δικαστήριο και ο ταξιτζής που καταδικάστηκε θα πρέπει τώρα να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού.

Ελλάδα
6

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
την πατησε γιατι βγηκε το νουμερο 666,6ο δεν το ειδε κανεις ??διαολο νουμερο τελικα αν και αυτο ειναι για να τρομαξει ο κοσμος και να πληρωνει η μεθοδος γ@μ@ω ασχημα καποιον για να μν βγαλει αχνα κανεις μετα στα υπολοιπα μαμησι@
Να μην πληρώνεις για τον Κορίνθου-Πατρών το καταλαβαίνω,ειναι πραγματικά αστείο οτι ζητάνε λεφτά για εναν απο τους χειροτερους δρόμους της Ευρώπης>Τωρα να μην πληρωνεις και στην Ελευσίνα μου φαίνεται λάθος,εκεί ειναι μια χαρά αυτοκινητόδρομος.Επισης μπορείς ν βγάλεις κάρτα και σου έρχεται πολύ φθηνότερα ,εαν περνάς συνέχεια.
Γιατί είναι δρόμος που να αξίζει να τον πληρώσει κανείς; Τι προσφέρει την άνεση την ταχύτητα ή την ασφάλεια; Ένας δρόμος για να έχει διόδια πρέπει να έχεικάποιες προδιαγραφές. Επίσης από τη στιγμή που πληρώνουμε 240€ για τα τέλη κυκλοφορίας ενός οχήματος γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε και διόδια; Στη Γαλλία πχ έχει μεν διόδια στους αυτοκινητοδρόμους ( και όχι στις εθνικές οδούς) αλλά δεν έχει τέλη. Δε φτάνουν οι φόροι στη βενζίνη και στα τέλη για να απαλλαγούμε απο τα διόδια; Αυτά γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους;
Αν ζει εκεί κοντά δεν είναι τόσο προκλητικό. Πρέπει να βρεθεί μια λύση γι'αυτούς που ζουν μόνιμα κοντά σε περιοχές με διόδια. Για εμάς που θα μετακινηθούμε 3-4 φορές τον χρόνο είναι ένα επιπλέον έξοδο, αλλά για κάποιον που αναγκαστικά στην καθημερινότητα του είναι υποχρεωμένος να περνά από εκεί είναι οικονομικά εξοντωτικό. Για ταξί δεν ξέρω τι παίχτηκε, γιατί τα διόδια λογικά θα τα επωμιζόταν ο πελάτης, οπότε θα ήθελα να υπήρχε τι δήλωσε η υπεράσπιση του ταξιτζή.